Støtt brystkreft!

Nå er vi allerede i oktober, tenk at det bare er 2 måneder til jul og desember. Oktober er brystkreftens måned. Og jeg synes det er så utrolig viktig å støtte brystkreft! Etter skolen i dag, gikk jeg og Mariann inn på Amfi og kjøpte oss hver vår rosa kopp. For å støtte brystkreftsaken. Koppen kostet 99 kr og overskuddet går rett til støtte for brystkreft. Jeg synes at alle burde støtte brystkreft.

Gå og kjøp en kopp, gå med rosa sløyfe eller kjøp en nøkkelring med rosa sløyfe. Det er så viktig! På Feel selger de også andre ting som støtter brystkreft, som rosa myke pledd, duftlys og kopper.

 

 

 

En morsom og kjekk båttur!

Hei og god sommer! Det er så utrolig deilig med sommerferie, kjenner at det er fortjent etter et kjempe kjekt men travelt år på GUS. Dessverre har ikke lykken vært helt med oss. Da ferien startet regnet det hver eneste dag, og det føltes mer ut som at det var høst enn sommer. Men de siste 2-3 dagene har sommerværet endelig kommet. De siste dagene har jeg bare slappet av, badet med venner, solt meg, spilt volleyball, egentlig bare hatt det helt fantastisk og bare tatt livet med ro. Det er så kjekt når det er fint vær, og jeg elsker å være ute med venner å gjøre masse kjekke ting. Som å bade, slappe av og sole seg og dra på piknik med venner.


Siden det var så fint vær i dag var jeg på båttur på Edlandsvatnet sammen med Mariann, Sandra og Torjus. Vi har en liten gummibåt som er veldig kjekk å kjøre med. Vi har 2 motorer, en liten og en stor. I dag brukte vi den store motoren for det er den som er raskest og kjekkest å kjøre med. Vi startet i halv ett tiden, og det var så kjekt å endelig kunne kjøre båten igjen. Sist jeg kjørte den var for rundt to år siden. Vi kjørte ganske mange runder på vannet og hele tiden kjørte vi fra 35-40 km/t. Etterhvert begynte det å bli litt bølger, noe som gjorde at det ble enda kjekkere. Bølgene varte en ganske god stund før de sakte men sikkert forsvant igjen.

Etter 2 timer var vi fornøyde og nå skulle far og mine to søsken kjøre med båten. Ganske viktig at alle får prøve båten når den først er på vannet;) Jeg håper at alle nyter finværet mens det er her og at alle får en strålende sommerferie;)!

En minnerik tur til Norges fineste turisthytte!

Hei! Siden det var meldt så fint vær på lørdag bestemte jeg og Mariann at vi ville gå på tur inn til ei hytte og overnatte der ei natt. Mariann hadde funnet en kjempefin hytte. Så på lørdags morgen reiste vi med bil til Eikebrekka i Bjerkreim, like ved Stavtjørn. Vi skulle ut på en 10,5 km løype. Vi startet klokka 11 og været var helt nydelig. Sola strålte så fint og himmelen var blå uten noen skyer. Bedre kunne det ikke bli.

Jeg synes det er så deilig å være ute når det er fint vær og da er det helt perfekt å gå på tur. Siden vi skulle på en ganske lang tur bestemte vi oss for å ta med Kenzo. Han elsker virkelig å gå på tur så dette er midt i blinken for han. Vi startet å gå innover en ganske steinete sti før vi kom videre til en bedre sti. Starten av turen var litt opp og ned, og når vi kom vekk fra det steinete partiet var det en ganske lang stigning. Vi skulle gå opp en veldig lang og litt bratt bakke. Og det gikk veldig fint og vi hadde et ganske godt og jevnt tempo opp hele bakken.

Når vi kom på toppen tok vi oss en pause det vi spiste Kvikk Lunsj, snop og drakk litt vann. Etterpå var det på’n igjen. Nå var terrenget ganske flatt med litt stigning før vi skulle over et lite fjell. Når vi var på toppen la vi merke til noen som gjetet på sauer. Så da ble vi med. Vi kunne ikke akkurat gå forbi alle sauene for da hadde det blitt kaos for bøndene. Vi fulgte dem ganske lenge, til de kom til en hytte der sauene skulle være. Nå skulle vi gå videre 30 minutter før vi var fremme. Desto nærmere vi kom desto kjekkere var det. For hytta kom mer og mer til syne.

Og endelig etter 4 timer var vi fremme med den fantastisk flotte hytta. Den var ordentlig moderne og kjempestor med store flotte vinduer og panoramautsikt. Vi var ganske varme etter turen så vi bestemte oss for å ta oss en dukkert i elven som renner nedenfor hytta. Det var veldig kaldt men veldig forfriskende. Da vi var ferdige å bade satte vi oss ned på fremsiden av hytta og hadde noen skiver med nugatti. Å sitte der var bare helt idyllisk. Solen strålte, himmelen var blå og naturen var så vakker. Samtidig som en kjempestor og fin elv rant forbi. Etterpå bestemte vi oss for å sole oss, og etterhvert tok vi oss en dukkert til. Det var så deilig å ligge å sole oss fordi det var så varmt og godt. Sommerfølelsen var der.

Neste dag våknet vi klokka halv ni, spiste frokost og startet å pakke. De fleste som sov på hytta gikk hjem igjen etter de hadde spist frokost, som var rundt klokka ti. Men jeg og Mariann skulle vente på foreldrene hennes, så vi hadde hytta for oss selv i rundt 2 timer før de kom. Når de kom frem hadde vi litt mat før vi gikk hjem igjen. Veien tilbake føltes mye kortere og tiden gikk fort. På vei tilbake brukte vi 3,5 time. Dette har vært en utrolig kjekk tur, og jeg anbefaler virkelig turen opp til Kvitlen turisthytte.

Hipp Hurra, i dag er det 17.mai!

Gratulerer så mye med dagen til alle sammen! 17.mai er en fantastisk dag der man går i tog sammen med klassen og venner, koser seg med familie, barn som springer rundt og koser seg, og der is er en stor del av dagen. Dagen min startet klokka halv ni ved Gjesdalhallen. Jeg skulle gå i tog sammen med 10. trinn. Dette vil bli mitt siste år i tog, for når jeg starter på vgs går man ikke i tog. Neste gang blir nok når jeg er russ. For meg er å gå i tog en av de viktigste tingene denne dagen. Det er noe med stemningen rundt toget. Alle smiler, stråler og veiver med flagget og hyller Norges bursdag. Det er så kjekt å gå i tog, og se alle som står langs veiene så fine og flotte med Norges nasjonaldrakt og roper: Hipp Hurra!

Videre reiste vi til Bærland skole, der ungene skulle få lov til å leke og gjøre de aktivitetene som er lagt i stand. Jeg snakket med masse kjente, spiste masse is og kake. Det går ikke an å feire 17.mai uten is. Is er en så stor del, for i dag kan jeg spise så mye jeg vil. Til nå har jeg spist tre, men flere skal det bli.

Når vi var ferdige på Bærland skole gikk vi ned til faster for å spise mat og kose oss. Til mat skulle vi ha koldtbord, og til dessert skal vi ha ulike kaker og mer is. Senere i dag skal jeg gå i folketoget klokka fire og nyte resten av dagen med venner og familie.

Jeg håper at alle koser seg masse i dag og at dere nyter denne vakre dagen sammen med familie og venner. Og husk, SPIS IS!

Påskeeggjakt!

Hei, endelig er det påskeferie, og jeg kjenner at det er så deilig med ferie. Siden fredag har jeg kost meg masse sammen med familie og venner. På onsdag reiste jeg og familien til Langesund der bestemor bor. Her var også familien fra Trondheim og London. Og det var så koselig å se alle sammen igjen. Siden onsdag har vi bare slappet av og vært i badeparken her på hotellet i Langesund. Å gå på dette badelandet er alltid et must når vi er her.

I dag har vi vært på påskeeggjakt. Jeg, familien min, Scarlett og de fra Trondheim har gått en tur i skogen. Det var så deilig å gå på tur, ihvertfall når det var så fint vær. Vi startet å gå tur klokka tolv, og gikk innover i en skog. Da vi hadde kommet et stykke stoppet vi. Det var her basen for påskeeggjakten skulle være. Onkel Marius og far skulle lage kart som vi skulle følge for å finne eggene. Da de var ferdige, gikk vi ungene litt vekk sånn at de kunne gjemme eggene. Så etter en stund var påskeeggjakten i gang!


Alle ungene løp rundt forbi og lette febrilsk etter eggene. Og det vi ikke visste var at de var mye bedre gjemt enn det vi trodde. Jeg klarte ganske lett å finne to egg, som ikke var mine. Men de 4 andre var veldig vanskelige. Jeg lette og lette,  gikk frem og tilbake. Men klarte allikevel ikke å finne dem.

Så sa far til meg: Du har gått forbi egget ditt mange ganger, og du har vært nærme alle gangene. Da begynte jeg å tenke på hvor jeg hadde lett mest og gått frem og tilbake. Og med en gang jeg fant ut hvor det var, gikk jeg bort, og fant egget mitt. Egentlig lå det litt synlig, men jeg tror at når du leter ganske fort så blir du litt blind. Jeg ble ihvertfall det. Jeg ble veldig glad da jeg fant egget mitt, og det var fylt med masse godt snop. Etter jakten, satte vi oss ned, spiste snop og slappet av. Så litt senere før vi gikk hjem hadde vi et par runder med boksen av.

Det var en kjempekoselig tur i finværet. Og jeg kjente at påskestemningen var der. Det er ikke påske uten påskeeggjakt. Nå senere i dag skal vi ha bursdagsselskap for søskenbarnet mitt Amalie.