Står Tippeligalagene for fall?

Tippeligalagene står for fall…?

Kun ett av Tippeligaens 16 lag, er borte fra årets cupmesterskap: Brann! Bergenserne – jo, det finns trolig noen med «fødested Bergen» på laget – tapte borte mot Førde fra 2. divisjon. Forøvrig slapp de igjennom – mer eller mindre skadeskutt – TL-lagene. Molde slet seg videre såvidt det var mot Grorud fra innvandrerbydelen i Oslo, Strømsgodset med en knepen 1-0-seier mot Eidsvold Turn, Aalesund mot Herd og Sogndal mot Førde. Haugesund imponerte heller ikke mot 3. divisjonslaget Varegg som Viking i fjorårets cup slo 7-0. FKH karret seg videre med et par mål i sluttminuttene – og var notert på papiret da NFF skulle sette opp 3. runde-kampene.
Spørsmålet er: Hvilke TL-lag forsvinner ut i det grå etter cupkampene 4. og 5. mai? Våre to lokale TL-klubber kan kanskje få visse vansker. Viking kan sykle til sin bortekamp mot Vidar på Lassa – en kamp som blir en reprise på cupoppgjøret i 2013 da Viking vant
3-0. Vidar slo Bryne fortjent nok i 2. runde – riktignok på straffespark-konkurranse – men burde vel ha vunnet 2-1 i ordinær tid. Et tvilsomt idømt frispark berget Jærlaget til ekstraomganger. Noen stor «bombe» var det ikke at Bryne måtte si takk for seg – jærlaget sliter og har gjort det de siste tre sesongene. Det bærer vel i retning av trenerskifte, vil jeg tro – og at det ikke har kommet tidligere, skyldes nok Bryne FKs økonomi.
I en treningskamp like før seriestarten i 2. divisjon var Vikings B-lag – Viking 2 som det heter i enkelte kretser – på besøk på Lassa. Det endte med 8-1-seier til Vidar, men det teller neppe i en større sammenheng. Selv om det er noe blandet det Viking har prestert denne sesongen – jo, jeg vet det finnes noen som snakker om medaljer – men uansett er det stor forskjell på det mannskapet Viking mønstrer i cupsammenheng og det laget som spiller i 3. divisjon.Vidars første-ellever er god – det fikk Bryne merke – og med fullt mannskap kan Vidar et i heldig øyeblikk skape vansker for et lag fra Jåttå som har sine problemer både på og utenfor banen for tiden. Men favoritt er selvsagt Viking i et så viktig oppgjør.
Favoritt er også FK Haugesund i sin bortekamp mot Åsane. Men jeg blir på ingen måte overrasket hvis 1. divisjonslaget fra bydelen i Bergen setter haugesunderne på plass.
Er så Start favoritt mot Ulf på Sandnes? Sannelig om jeg vet – jeg var usikker på om Ulf»ane ville karre seg videre i 2. rundekampen mot EIK i Egersund. Det gjorde de – det kom et par mål et stykke ut i kampen. Da tror jeg faktisk at Sandnes-laget vil makte å sende et tynt Start-lag hjem til Sørlandet, fratatt cupmulighetene i år.
Hvor kommer så overraskelsen denne gang? Aalesund kan få problemer mot Brattvåg, og Tromsø problemer i nabooppgjøret mot Tromsdalen.
Vi får se – jeg har tatt feil før.
Ofte, sant og si!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.