Seks poeng, men det var også alt….

De mest optimistiske vil nok si at Viking er inne i en god periode. De siste to kampene har gitt seks poeng,og det gjør godt på tabellen. Nå følger nok et bunnlag – Strømmen – og dermed kan det kjapt gi nye tre poeng.
Titter vi bak poengene i de to foregående kampene, er bildet noe annerledes. Tre poeng mot Florø på en 2-1- seier – det er sannelig ikke mye å rope hurra for. Florø er bunnlaget og mindre enn 2-1 er det nesten ikke mulig å vinne. Det var endog på hjemmebane.
Søndag var det ny hjemmekamp, og de første ti minuttene var Viking snautt over midtstreken. I denne spilletiden skulle Ham-kam hatt straffespark, men en gavmild dommer valgte å overse. Så fulgte etter ni minutter en håpløs takling av Ham-kams keeper, og det var ikke noe å si på utvisningen – selv om det trolig nok var dommere som ville ha tatt hensyn til Ham-kam spilleren som var helt oppe i situasjonen………
Med ti spillere hos gjestene fikk Viking selvsagt lettere spill. Ansvaret for det ligger hos Ham-kam, men det må sies at det er ikke direkte imponerende det som ble levert av overtallige Viking.
Men – det er poengene som teller. Hvordan de kom, betyr mindre når vi kommer så langt som i slutten av oktober. Imponerende er det i alle fall ikke når vi ser bak poengene…!
Tilskuerne strømmer ikke til Viking stadion. Nå holder Viking tett med tilskuertallet, og nøyer seg med å oppgi hvor mange billetter som er solgt. Det virker straks mer imponerende, selv om det unektelig må være et tankekors når rundt 4000 personer har kjøpt billett, men velger å holde seg hjemme!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.