Omsider en god nyhet fra Fotballforbundet

Omsider en god nyhet fra Fotballforbundet

Det er ikke hver dag at Ullevaal stadion bidrar med gode nyheter. Snarere tvert i mot, NFF har kjempet i motvind i lange tider. Nivået i vår øverste serie er dårligere enn vi minnes fra tidligere år, og med Høgmo i landslagsstolen var denne form for fotball til å gråte av.
Så kom gladnyheten onsdag: Svenske Lars Lagerback er ansatt som ny landslagstrener. Riktignok var Ståle Solbakken ansett for å være førstevalget – noe jeg avgjort vil stille et spørsmålstegn ved. Hamargutten har hatt suksess med FC København, men er ukjent med landslagsfotball. Det er en ting å trene et klubblag hvor treneren har spillerne rundt seg omtrent hele uken, mens landslagsspillerne trenes av landslagets trener kun tre-fire dager foran en kamp. Egil Drillo Olsen var en utmerket landslagstrener, men han slet som klubbtrener.
Jeg heier på svenske Lagerback. Han er landslagstrener mer enn noen andre. Han har ledet Sverige til fem sluttspill og Nigeria til ett. Dessuten har vi alle i friskt minne hans suksess med det islandske landslaget. Han tok landslaget fra Sagaøya til islendingenes første sluttspill – og sågar til kvartfinalen, etter at de slo ut England bl.a. Det var da vi følte oss som islendinger noen og hver av oss.
Norge er teoretisk fortsatt med i kampen om en plass iVM-sluttspillet i 2018, men det skal bli vanskelig. Nei, det blir å forsøke seg på EM i 2020, som forøvrig skal spilles i 13 forskjellige byer i 13 forskjellige land.
Allerede 26. mars vil Lagerback være tilbake i manesjen. Da møter vi Nord-Irland i bortekamp i VM-kvalifisering, og 10. juni er det kamp på Ullevaal mot Tsjekkia. Seks poeng i de to kampene så er vi med i bildet om 2.plassen i puljen…..!
Nå har vi fått en topp kvalifisert trener. Men har vi spillere som stiller i samme kvalitetsklasse som treneren?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.