«Nikkerne» er fortsatt i blant oss

For endel år siden hadde NRK et fjernsynsprogram de kalte for «Nikkerne». Disse menneskene blant oss, politikere ikke minst, som stort sett alltid var enige med siste taler. Disse som nikket med sitt gravalvorlige ansikt når «nikkerne» hadde sagt noe fornuftig – i alle fall etter egen oppfatning.
I disse tider er bompengene igjen i skuddet. Nå settes det store skytset inn, nå skal folket betale, mer enn noen gang. Ikke minst skal de av oss som er i arbeid straffes, hvis de kjører egen bil – noe svært mange er nødt til. Kollektivtilbudet er ikke slik utbygget at det kan være løsningen. Men dagens «Nikkere» er tilbake, de lever etter prinsippet om «jo dyrere, jo bedre» – og de sitter med løsningen for oss alle.
Vi som bor i Randaberg vet hva det er å betale bompenger. I mange år har vi betalt bompenger når vi passerer Gabbas på vår vei til vår arbeidsplass i byen. I mitt hjem har kona og jeg betalt 13 000 kroner hvert år i flere år, som en ekstra skatt.
Hvor har Bjørn Kahrs vært? Hvor har Kristine Enger vært? Har disse to ordførerne gjort noe som helst for å hjelpe sine innbyggere – for å få bort denne urettferdigheten?
Ingenting. Men de har nikket og nikket sammen med sine partifeller.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.