Når uthaling av tid, er voksenfotball

Tirsdag kveld kom Viking ned på jorden igjen etter en god kamp mot Sandnes Ulf. Det var en kamp hvor Viking var gode, men det hører også med til historien at Ulf var til de grader dårlige. To tversoverpasninger i løpet av de første minuttene er for dårlig i denne divisjonen – eller kanskje forteller det mest om nivået i denne serien? Tversover gir ofte mål til motparten, og mot Ulf ledet Viking 2-0 etter få minutter grunnet slikt spill.
Aalesund kom godt forberedt til Viking-kampen, og fikk en fortjent seier. Viking kunne avgjort kampen i 1. omgang da blåtrøyene hadde mange og store sjanser, men utover i kampen var gjestene de beste.
Et moment var uthaling av tid – helt fra starten av. Aalesund tok seg god tid i alle dødball-situasjoner, og jeg reagerer når treneren Lars Bohinen sier at «dette er voksenfotball». Langt i fra – vi som publikum er kommet for å se ballen rulle, ikke fordi den ligger stille i lange tider.
Når vi så er belemret med en svak dommer som ikke slår ned på dette, så blir det håpløst. Bjarne Berntsen sier at dommeren var den svakeste han har sett på dette nivået. Jeg skal i alle fall strekke meg til at dette var en oppgave som dommeren ikke var voksen nok til. Å komme med et gult kort til Aalesunds keeper for uthaling av tid like før kampen var slutt, blir en parodi – og dommeren gjør seg bare latterlig. Det gule kortet skulle ha kommet en time tidligere .- da ville det hatt sin virkning!
Via Aftenbladet er vi blitt fortalt at det oppstod en situasjon hvor Vikings Leo Østigård og Aalesunds Kaj Ramsteijn kom i klammeri i spillerutgangen etter kampen. Meningene fra de to spillerne er delte, og for oss andre er det selvsagt umulig å vite hva som skjedde. Det sies også at dommerne ikke så hendelsen.
I en kamp hvor jeg var dommerobservatør i Glasgow i en UEFA-kamp mellom Celtic og Barcelona, skjer det en liknende situasjon da spillerne går til pause. Keeper på det ene laget kommer i klammeri med en spiller på det andre laget, og denne episoden ser 4. dommeren fordi han er den siste som forlater spillebanen. Resultatet: Den tyske hoveddommeren blir fortalt av sin 4. dommer om episoden, og kamplederen er ikke i tvil: Han viser ut begge to!
Jeg foreslo ved hjemkomsten til gamlelandet at NFF burde bestemme at 4. dommer skal være den siste som forlater spillebanen. Nei, jeg tror ikke at han vil få med seg absolutt alt som skjer i spillertunellen, men muligheten er kanskje at spillerne opptrer annerledes når de vet at «4.dommer ser deg»».
De som bestemmer på Ullevaal stadion var nok ikke enige med meg, ettersom ingenting har skjedd…..!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.