«Kunstgress er en annen sportsgren.»

Motstanden mot kunstgress er ikke død. Selv om det nå kun er seks av de 16 norske eliteseriebanene som kan by på «forrektigt gras» – så er kunstgresset nå i flertall. Det er ikke den danske Rosenborg-spissen Nicklas Bendtner glad for:
Kunstgress er en annen sportsgren, sier han. – Det er ikke fotball.
Den danske landslagssjefen, nordmannen Åge Hareide, deler Nicklas Bendtners oppfatning:

-Nicklas har helt rett, kunstgress er ikke egnet som underlag på toppnivå. Det burde egentlig vært forbudt, sier Hareide. – Man snakker om å hevde seg internasjonalt, og så velger man å prioritere et underlag som ødelegger flere av forutsetningene for å lykkes.

Åge Hareide har endret oppfatning om hvor tidlig unge spillere bør dra til utenlandsk fotball:
Før kunne jeg være enig i at unge spillere kunne ha godt av et ekstra år eller to i Norge før de reiste ut. Nå, på grunn av kunstgresset og fotballen det fremtvinger, mener jeg de som har muligheten bør dra dit det er naturgress før det er for seint.
– Nicklas Bendtner er helt klar i sin oppfatning:
I starten forstod jeg ikke hvorfor vi spiller fotball på kustgress. Jeg synes det er latterlig. Fotball skal spilles på gress.

Det er liten tvil om at fotball på kunstgress for de yngre gjør at aktiviteten blir større – banene tålere en større belastning. Men det er et tankekors ballen på kunstgress får en annen sprett og stuss, sklitaklinger fortoner seg annerledes. Der kunstgress skulle høyne nivået på norsk fotball, er det grunn til å spørre om det motsatte har skjedd.
Den første kunstgressbanen i vårt land kom i Harstad i 1977. Nå er det rundt tusen kunstgressbaner, og Vikings stadion som ble åpnet med naturgress i 2004, fikk også nytt kunstgressdekke i år.
Det som ble bygget som fotballstadion, er nå lagt til rette for flere konserter…..!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.