Jo, det blir nok Viking-opprykk

Jeg innrømmer min brøde – jeg tok feil. Nå er ikke det akkurat noe nytt, men med tanke på Viking i årets sesong, så har jeg bommet. Jeg tippet laget på 7. plass – utenfor muligheter for kvalifisering – men akkurat nå kan det ikke være tvil om at Viking rykker opp.
Det er to grunner til det: Jeg vil framheve Bjarne Berntsen og hans evne til å sikre seg nye spillere, lovende unggutter som er «sultne». Dessuten har han fått disse til å være aggressive i sin spillestil, stort sett.
Så teller det nok også at lag som jeg trodde ville aspirere til opprykk, ikke gjør det. Tradisjonelt har Sogndal vært et opp-og-ned lag, men resultatene har vist at endringene i spillerstallen der inne i saftbygda har vært større enn mange trodde. Heller ikke Mjøndalen er av gammelt, godt merke – og Ulf vil jeg nesten ikke snakke om. Det Sandneslaget viste mot Viking onsdag, var nummeret før skandale. Tversoverpasninger hører ikke hjemme på en fotballbane – hverken i 7. divisjon eller i øverste divisjon. Ulf bidro med to grove tversoverpasninger i kampens første minutter, og Viking takket og bukket og ledet 2-0.
Tirsdag i neste uke kommer Aalesund FK på besøk. Lederlaget Aalesund – og det skal bli spennende å se. Det gir neppe store odds å tippe at Viking overtar serieledelsen i
1. divisjon etter den kampen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.