Idrettspresident fra Randaberg

I juni skal idrettstinget som holdes i Trondheim, velge ny president i Norges Idrettsforbund. Det er neppe særlig spenning omkring valget, Tom Tvedt fra Randaberg er foreslått av valgkomiteen og blir valgt. Riktignok er det enkelte røster som ymter om en motkandidat, men det kan Tom Tvedt ta med knusende ro, og det gjør han sikkert også. Selv om han på vanlig politikermaner gjør som om han er spent på utfallet.

Nå kan det sikkert diskuteres hvorvidt det har særlig betydning for Randaberg at idrettspresidenten kommer herfra. Riktignok var han tidligere kommunens ordfører, og han var også en populær ordfører. Jovial og folkelig, som han var den gang, klar i talen – ikke rart at han ble Arbeiderpartiets ordfører i kommunen. Da ordførerstolen i fylket ble ledig, var Tom Tvedt kvessen også på den – og fikk den. I det minste for en stund fikk han innflytelse, men politikkens veier er uransakelige og når opposisjonen slo seg sammen, ble han redusert til «snorklipper».

Dermed ble Tone Tvedt Nybø fra KrF ordfører i Randaberg, uten at det førte til skade for vår kommune. Nå stiller Tom Tvedt som Arbeiderpartiets ordførerkandidat i fylket, men vil også bli idrettspresident. Det betyr kun en ting: Arbeiderpartiet stiller i praksis med en «reserve» som ordførerkandidat, Marianne Chesak. Det styrker nok ikke Arbeiderpartiets muligheter i fylket. Blir han idrettspresident – og det gjør han – så kan han ikke være fylkesordfører.

Tom Tvedt får i realiteten en enkel oppgave, når han skal fylle presidentstolen. Han overtar etter Børre Rognlien og før ham, Tove Phaule. Sistnevnte var en anonym idrettspresident, en parentes, i dette bildet, mens Børre Rognlien vil bli husket for den tvilsomme OL-kampanjen for å søke å få OL til Oslo. Sammen med generalsekretæren Inge Andersen fikk vi se hvor langt disse to -og det øvrige idrettstyret – var fra «folk flest», og Rognlien hadde ingenting annet å gjøre enn å trekke seg som president.

Akkurat her ligger også Tom Tvedts svakhet. Han var sentral i arbeidet med å få OL til Oslo – og argumentene var avgjort noe blandet. Det inngir ikke tillit når argumentet er at «dette har dokker ikkje greia på» når saken diskuteres i hjemlige fora.

Det hadde vært langt bedre om hele det sittende idrettsstyret hadde slått følge med Børre Rognlien og trukket seg. Det hadde vært voksen manns handling.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.