Hvorfor langrenn?

Hvorfor langrenn?

Det stunder mot vinter-OL – en idrettsbegivenhet som i store deler av idrettsverden betraktes som et langt gjesp. Men som i vårt land imøtesees med spenning og forventning. Det store spørsmålet er hvor mange medaljer våre vinter-idrettsmenn og kvinner kommer til å ta…? 25 eller 97 eller deromkring….?
Jeg leser en notis i avisen som forteller at på spørsmål om hvilken idrett norske tv-tittere fulgte mest på på under den kommende begivenheten, så svarte 65 prosent at det var langrenn.
Interessene er selvsagt forskjellige – fra gammelt av så vet vi at noen av oss liker mora og noen liker dattera. Vi kan jo lure på hvorfor folk vil se langrenn – stort mindre spennende går det neppe an å få et idrettsstevne. Men løsningen ligger selvsagt i det faktum at det stort sett er norske løpere som vinner – enten det nå er på kvinne- eller mannsiden. Hvorfor gjør de nå det? En viktig årsak er selvsagt at det er fordi våre folk på disse arenaene er veltrente – men like avgjørende er det nok at dette er en form for idrett som ikke samler interesse i den store verden. At vi vinner skyldes også i stor grad at det kun er en og annen løper fra andre land som kommer over det store gjennomsnittet i dyktighet.
Men for norsk tv-publikum er det aller viktigste at norske løpere vinner. Om det skyldes at konkurransen er minimal, betyr lite og ingenting. Gull er gull, for mange – selv om det selvsagt ikke er slik.
Hva jeg skal se på? Svært lite, er jeg redd. Men jeg innrømmer at mine to største idrettsmenn i dagens idrett, er Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Bevare meg vel, de er tøffinger – og de vinner i konkurranse med mange store nasjoner i disse alpinrennene.
Heldigvis har jeg investert i diverse kanaler på tv-apparatet som viser internasjonal fotball. Det berger nok tv-tittingen i tiden framover – slik som før. Så får våre to hjemlige kanaler sysle med sitt!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.