Et lettelsens sukk

En helg for sukk

Det har vært en helg for sukk. Lettelsens sukk. Sukkene ga gjenlyd på Vikings grissent besatte tribuner søndag kveld etter en knepen 2-1-seier over Stabæk, som fikk sitt andre tap på rad. Dermed er Viking igjen i medaljebildet, og det etter en begredelig affære søndag. Men vikingene var minst dårlige, slik at i så måte var det rettferdigheten som skjedde. En medalje eller en fjerde plass vil gi en avslutning på sesongen som betyr at det endte brukbart. Fjerde plassen vil bety europacupspill hvis Rosenborg blir cupmester, og det er vel sannsynlig.

Randaberg-fotballen har også hatt sine sukk, men Erik Fuglestad og hans gutter sukket fra seg i forrige serierunde. Ny kontrakt var sikret etter en fin høstsesong, og laget har klatret på tabellen. Nei, ikke så langt opp over, men i alle fall i trygg plassering foran lagene i bunnstriden. Dermed gikk turen i siste serierunde til Madla som slet for å bli værende i 3. divisjon. Men de svartkledde viste ingen nåde – og dermed rykker Madla ned igjen etter kun en sesong oppe. Med på ferden ned går også Vaulen og Kopervik. Selv gleder jeg meg over at på Midjord kunne Broddane dra opptil flere lettelsens sukk for sin nye kontrakt.

Sliter gjør også Bryne og Sandnes Ulf. Bryne er såvidt foran posisjonen «under streken», og må nok vinne mot Bærum hjemme i kommende serierunde for å bli værende i 1. divisjon.

Bærum vil med seier gå forbi Jærlaget som ikke har hatt noen suksess etter at de ansatte Gaute Hernes som trener for tre år siden. Ikke et steg i bedring, har det blitt.

Nå er Sandnes Ulf ute av gruppen som får spille kvalifisering for opprykk. Hjemme mot Ranheim i neste serierunde betyr en ny sjanse, men kvalik tror jeg blir vanskelig å oppnå. Ulf har hatt en nedadgående kurve, og kvalikmuligheten henger i en tynn tråd.

I november kommer landslaget vårt sine kvalikkamper mot Ungarn med håp om EM-plass neste år. Kan vi håpe på et norsk lettelsens sukk?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.