Eliteserie-nivået er dårlig

Eliteserie-nivået er dårlig

Søndag satt jeg og så oppgjøret Viking – Strømsgodset på fjernsynsskjermen. Det var ingen hyggelig opplevelse – det er skremmende at det kan leveres så dårlig fotball av to lag som tilhører den øverste serien i vårt land. Viking var dårlige – javel, men Strømsgodset var på ingen måte noe bedre. Jeg synes tydelig at kommentatoren sa – og han var helt i stil med det som ble levert på banen – at Godset nå nærmet seg medaljestriden. Nei, du store min, så dårlig kan det vel ikke være…..?
For de av oss som har levd en stund, er det mulig å la tankene gå noen år tilbake. Til den gang Viking og Strømsgodset tilhørte toppen i norsk fotball – ja,til den gang vi hadde Olav Nilsen og Svein Kvia på laget, mens Strømsgodset bidro med Steinar Pettersen og Torodd Pressberg. På den bakgrunn er dagens Eliteserie til å gråte over.
I min familie har vi i alle år en tippekonkurranse hvor vi tipper hvilken plass
Viking havner på. Innsatsen er 100 kroner på hver av oss, og mitt tips foran årets sesong var at Viking ville havne på 14. plass. Selv om det lenge før sesongstart så ille ut, så trodde jeg at det tross alt ville være mulig å få to lag bak seg på tabellen.
Det var det altså ikke. En rekke ordinære spillere i tillegg til ukjente navn som ble hentet inn «fra gata» – nei, selv om Eliteserienivået er dårlig, så ille er det dog ikke at Viking kunne overleve.
Sannheten er nok at dagens Viking-lag vil få mer enn nok å gjøre for å få en relativt hederlig plassering neste år i 1. divisjon.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.