Egersund og Bryne inviterer til cup

3. runde i cupen er klar, og det blir å dra til Bryne for å se et lokaloppgjør i 3. runde 9. mai. Ikke uventet – oppsettet gjorde seg egentlig selv når vi vet hvilken tankegang som bestemmer Fotballforbundets cupsammensetting.
At Bryne og Ulf skulle gå videre i sine oppgjør mot Viking og Vidar var slett ikke uventet. Om vi ser tilbake på cupen de siste årene så var det snarere det motsatte. For to år siden satte Vidar både Bryne og Viking utenfor, og Bryne er fortsatt en av favorittene til å vinne 2. divisjonsavdelingen. Litt treg start, riktignok, men Jærlaget kommer nok. Mot Viking mobiliseres selvsagt alle krefter, og dermed kom det resultatet som vi alle fikk se.
Er Bryne gode nok til å slå ut Ulf? Ja, det er det neppe noen tvil om – Sandneslaget har ikke imponert hittil. Riktignok har de ikke tapt i serien, men de har haltet seg gjennom de første rundene. Nå fikk de også bortekamp, og da blir det ikke så lett – nei, jeg tror Bryne vinner dette oppgjøret.
Egersunderne har vært gode de siste årene i cupen. Å vinne i Egersund har aldri vært lett – det vet mange av oss. Årets Startlag er like dårlig som det har vært de siste årene, og jeg ser slett ikke bort fra at EIK vinner denne kampen!
FKH gikk også videre, og må til Bergen for å møte NestSotra. Hjemmelaget har vært sterke på eget gress – ikke helt det samme i år, men solide når de spilte 2. divisjonsfotball på Sotra. Jeg ser ikke bort fra at det kan bli 4. runde uten noe innslag fra Haugesund…..!
Forøvrig ble oppsettet som ventet. Årets Askeladden, Brattvåg, fikk hjemmekamp mot Rosenborg, og selv om det vel betyr slutten for cupeventyret så har de opplevelser å se tilbake på som vil leve lenge – og lenger enn det – i klubbens protokoller.
Ellers noterer jeg kamp mellom Skeid – Vålerengen. Oslo-oppgjør, og en duft av tidligere tiders storoppgjør!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.