Dyre uvaner hos idrettstoppene

Dyre uvaner hos idrettstoppene

Sepp Blatter og flere av hans medsammensvorne har vært ofte i overskriftene i lang tid. Om dette svineriet nå er borte gjenstår å se. Men det er dessverre ikke bare internasjonalt at slike ting foregår.
De av oss som har hatt gleden av å være med innenfor idretten, har alle solgt lodder og syslet med dugnad. Samtidig har våre idrettstopper drevet sin virksomhet på et helt annet plan. De bruker pengene – nei, ikke sine egne, men idrettens penger, fellesskapets penger – på en måte som det flere ganger er rettet søkelyset mot. Senest på Fotballforbundets ting nå i mars ble temaet «reiseregningene» tatt opp. Rosenborgs formann, Ivar Koteng, sa det slik: «Spiser man lunsj til fire og et halvt tusen, må vi vise fram regningen. Ellers dropper vi lunsj til fire og et halvt tusen».
For de fleste av oss er ikke dette vanskelig å forstå. Derimot har flere idrettstopper sine vanskeligheter med akkurat det. De lever sitt beskyttede liv uten tanke for at det er fellesskapets penger de bruker. For samtidig med at vi andre samler inn penger til klubben vår via kakeutlodninger og dugnad, får idretten sine overføringer på 2,3 milliarder kroner i året. Det har neppe vært politikernes mening at disse pengene skal brukes til å opprettholde et luksusliv for personene som på en eller annen måte har karret seg til toppen på rangstigen.
VG har på ny fokusert på uvesenet. Avisen har bedt idrettstoppene i de største særforbundene med idrettspresident Tom Tvedt i spisssen, om å gi almenheten innsyn i reiseregningene. VG har blitt møtt med øredøvende taushet, «gutta boys» vil fortsett leve sitt liv innenfor idretten etter «Blatter-metoden».
Tom Tvedt fra Randaberg – idrettspresidenten – vil gjerne fremstå som den folkelige og frittalende gutten. Derfor er det ekstra trist når han som i tillegg er en av Arbeiderpartiets mest fremtredende navn i vårt område, har glemt at «kuå har vært kalv». For partiet bør det være en belastning.
I disse påsketider kan det være grunn til å minne både Tom og andre av idrettstoppene om fjellvettregelen «Det er ingen skam å snu»!.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.