…..det var da alt gikk mot Viking

Mens verdens øyne er rettet mot verdens største idrettsbegivenhet – VM i fotball – har den norske fotballen rullet som best den kan. Eliteserien – vår øverste serie – har tatt en liten pause, men i 1. divisjon og nedover er det kamp om poeng.
For våre lokale «topplag», Viking og Ulf , har det ikke vært noen stor helg. Sandnes Ulf tapte 1-2 hjemme, mot lederlaget Aalesund – etter å ha ledet1-0 ved pause. Viking dro til Bergens-traktene, og det er bare å slå fast at det burde de ikke ha gjort. Nest-Sotra med
tre-fire millioner i driftsbudsjett for hele klubben, sendte Viking hjem med 0-5 i kufferten. Verre kunne det ikke bli, og jeg minner om at Viking har et budsjett på 16 millioner – og det bare for A-laget…..!
Minst like viktig var det at disse lagene som Viking slåss med om opprykk, alle vant. Aalesund er nevnt, og vant gjorde også Sogndal og Mjøndalen – eneste taperlag var Sandnes Ulf som nevnt. Jeg har helt mistet troen på Ulf – der tror jeg toget har gått forlengst.
Viking har en kamp til gode – hjemme mot bunnlaget Florø. Den kampen går på Jåttå kommende onsdag, og der er bare seier og tre poeng godt nok. For bare fire uker siden ville jeg sagt at Viking-seier burde være en grei oppgave, men etter fire strake tap tør jeg ikke ta disse ordene i bruk.
Tør jeg nevne Randaberg? Sist ble det et stort tap hjemme mot Djerv 1919, og resten av sesongen blir nok å holde det gående. Randaberg lever et liv hvor det ikke blir nedrykk, men heller ikke opprykk.
Bare for å ha nevnt det – det har vært flere godbiter allerede i VM. Største kampen hittil var nok Spania mot Portugal. Spanjolene hadde det beste laget, men Portugal hadde Rolando. Du verden for en spiller!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.