Adle kan snofla

«Adle kan snofla» var tittelen på en bok som Stavanger-dikteren Gottfred Borghammer ga ut for ganske mange år siden. Tittelen er aktuell i dag også – og det gjelder også innenfor fotball. Riktignok er det korrekt at Viking har alt i egne hender – seire over Mjøndalen borte og Kongsvinger hjemme, borger for det. Men det er mye ujevnt i denne serien, og det inkluderer også Viking. At det ble seier over Ullensaker Kisa søndag, kom som hjelp fra et sted høyere oppe – men i disse trange KrF-tider er de også å regne med.
«Ujevnt» er slagordet i denne serien. Viking går inn i rekken av lag som det er vanskelig å forutsi – det samme er Mjøndalen og Aalesund som begge er mye opp og ned. Aalesund er mest ned i disse tider, etter å ha hatt en god start. Men –ADLE KAN SNOFLA.
To av disse skal opp. Jeg tror det blir Mjøndalen og Viking, for Aalesund tar sjelden poeng nå. Viking har alt i egne hender, og det betyr også at de er selv ansvarlige for å mislykkes helt.
Serieavslutningen gjør seg gjeldende i de øvrige divisjonene. I 2. divisjon gledet Vidar seg med å ta fem strake seire i avslutningen, og berget ny kontrakt. Bryne har store forventninger hvert år, og det vil røyne på i lengden – det er tid for å slå til og rykke opp. I år var de mange poeng fra en slik opplevelse. Verst var det for EIK i Egersund som hadde en god høst og som hadde kvalik innen rekkevide – men tøyset muligheten bort i de to siste serierundene. Vard rykker ned – jeg vil tro at vi må flere tiår tilbake i historien for å finne Vard på nivå 4….!
Randaberg vil trolig berge plassen i 4. divisjon. Hvis Hundvåg taper i kveld – mandag – er det definitivt klart at det blir 4. divisjon neste år også. Randaberg har en kamp igjen – borte mot bunnlaget Vedavåg som har vært sikre på nedrykk det siste halve året…….!
Så får det bli en diskusjon om en klubb som Randaberg skal være fornøyd med å befinne seg i 4. divisjon. Det er tross alt nivå 5, når vi skal være ærlige…..!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.