Runde 3: Onsdagskamp og nabooppgjør på Jæren

Runde 3 i 4.divisjon avdeling 1 starter allerede onsdag med kamp i Loen på Nærbø. Lørdag er det «hatkamp» mellom gamle rivaler når Klepp tar i mot Frøyland.

(VT) Nærbø-Midtbygdens (VV)
Dato: 18.04.2018
Kampstart: 19:00
Sted: Loen
Hoveddommer: Kjell Høien
Siste møter mellom lagene:
Nærbø-Midtbygdens 3-0 (OBOScup 2015)
Midtbygdens-Nærbø 1-5 (OBOScup 2016)

Nærbø: Etter en grei seier mot Ålgård i første serierunde, ble Varhaug denne gang for sterke, og det ble dermed 1-3 tap. Mye ballbesittelse og lavt tempo fra Nærbølagets side i store deler av kampen, mens Varhaug var effektive da de fikk sjanser på motsatt banehalvdel. Marius Henriksen reduserte til 1-3 etter et straffe på overtid.
Se opp for: Martin Skeie. Viktig at fjorårets toppskårer åpner målprotokollen for året. Endte på 23 mål i 2017-sesongen.

Midtbydens: MIL-trener Oddbjørn Mihle Strand ledet laget sitt til sin 2. strake for sesongen, i en fortjent 2-1 seier hjemme mot Klepp. Til og med Klepp-treneren måtte skryte av spissparet til hjemmelaget som var et konstant uromoment. Hadde god kontroll bakover, og slapp Klepp til lite sjanser før det glipper litt på overtid hvor Klepp setter 2-1 målet.
Se opp for: Lars Edvard Danielsen/Asgeir Austigard. Et av divisjonens beste spisspar, om ikke det beste. Stod for begge målene mot Klepp.

(Foto: Elin Moen Karlsen/Strandbuen.no)

(UV) Riska-Ålgård (TV)
Dato: 19.04.2018
Kampstart: 18:00
Sted: Riska Stadion
Hoveddommer:
Siste møter mellom lagene:
Ålgård-Riska 1-1 (23.06.2017)
Riska-Ålgård 3-1 (21.10.2017)

Riska: Tok en grei 0-4 seier borte mot Bogafjell. Har god kontroll i førsteomgang, og slipper ikke Bogafjell til en eneste sjanse. Her kunne siffrene vært mye større dersom de gule hadde vært mye mer effektive. I andre omgang slipper Riska seg litt nedpå og det blir etterhvert store avstander i laget. Her er det bare bra keeperspill som sørger for at Bogafjell ikke noterer seg mål. Viste i denne kampen at de er et lag som kan være med i toppen. 
Se opp for: 
Andreas Smalås. Hadde en meget god kamp mot Bogafjell og var det, og hadde noen gode redninger i 2. omgang.

Ålgård: Overkjørte Sola 2, og tok en suveren 7-1 seier i andre serierunde. I en kamp der hele Ålgårdkollektivet storspilte utmerket spessielt Henrik Kommedal seg med 2 mål og 2 assist. Både fremover og bakover hadde Ålgård god kontroll, og de drøyt 90 supporterne som hadde tatt turen til stadion i det flotte vårværet fikk se en festforestilling av hjemmelaget. Det ser bra ut for trener Bo Andersen inn mot Riskakampen.
Se opp for: Henrik Kommedal. Dagens Ålgårdspiller som fikk prøve seg i den offensive midtbanerollen. Noterte seg 2 mål og 2 assist.

(Foto: Håkon Lexberg/Gbnett.no)

(TT) Lura-Moi (VV)
Dato: 19.04.2018
Kampstart: 19:00
Sted: Lura Stadion
Hoveddommer: Anders Løge

Lura: Taper 1-4 i andre serierunde borte mot Frøyland. Skaper første sjangse etter få minutter, men en god prestasjon fra Frøylands keeper gjør at det fortsatt står 0-0. Kampen er preget av mye dårlig forsvarsspill, og mye slurv fra Luras side. Viser derimot at når de klarer og sette opp tempoet og treffer på pasningene at de kan skape farlige sjanser. I denne kampen kunne begge lag skåret flere mål. Video fra kampen kan ses her.
Se opp for: Espen Nygaard. Har skåret 5 mål på 3 kamper så langt i 2018. Kanskje Luras beste spiller sammen med Alf Jakob Aano.

Moi: 2 av 2 er er over all forventning. Sist var det Eiger (som er tippet i toppen) som måtte se seg slått 1-0 av Moi. Dette betyr også at Moi er det eneste laget som ikke har sluppet inn mål enda. Eigerkampen var en kamp preget av få, men store sjanser hvor begge lagene kunne skåret. Eiger var nok det beste laget totaltsett, før fjorårets toppskårer, Joakim Ødegård skåret etter et hjørnespark på overtid.
Se opp for: Joakim Ødegård. Spissen som tidligere har vært på prøvespill hos EIK har endelig åpnet målprotokollen, og flere vil det bli.

(Kristian Nygård Digre/Dalane-tidene.no)

(TT) Vaulen-Eiger (VT)
Dato: 20.04.2018
Kampstart: 19:30
Sted: Vaulenbanen
Hoveddommer: Lars Trygve Dahlgren

Vaulen: Nok et fortjent tap, denne gang borte mot unguttene fra Bryne. Tok ledelsen allerede etter 4. minutter med et kontroversielt hodestøt fra Daniel Lie, og her var vel ballen strengt tatt ikke over linja. På stillingen 2-1 hadde Vaulen sjangser som kunne blitt puttet, men i stedet satte Bryne 3 mål på de siste 16. minuttene i kampen og dermed 5-1. Skal sies at selvom tapet ble større, så spillte de oransje til tider bedre fotball enn i første serierunde mot Moi.
Se opp for: Jørgen Helland. Var en av de farligste fremover på banen for Vaulen i fjor, og det er bare spørsmål om tid før han åpner målprotokollen igjen.

Eiger: Tapte 1-0 for Moi, i en kamp der guttene i rødt burde vunnet. En god keeper og heroisk innsats fra Mois side, var det som skulle til for å slå Eiger. Laget fra Egersund kontrollerte mye av spillet, og de tilreisende trodde nok at det var Eiger som skulle trekke det lengste strået, før Moispiller Joakim Ødegård headet ballen i mål etter et hjørnespark 2. minutter på overtid.
Se opp for: Elion Shatri. Har flere kamper i 2. divisjon for Egersunds IK. Har også erfaring fra 3. divisjon.

(Foto: Loyd Evensen/Avisenagder.no)

(VT) Klepp-Frøyland (TV)
Dato: 21.04.2018
Kampstart: 15:00
Sted: Klepp Stadion
Hoveddommer: Olof Mattias Säfvestad
Siste møter mellom lagene:
Klepp-Frøyland 0-1 (06.09.2014)
Frøyland-Klepp 2-2 (23.05.2014)

Klepp: Startet best i det som skulle vise seg og bli en vanskelig kamp borte mot Midtbygdens, der de til slutt måtte reise hjem med 0 poeng og 2-1 tap. Etter halvspilt førsteomgang tok MIL mer og mer over, og det var ikke ufortjent at det stod 1-0 til hjemmelaget. 2. minutter etter pause økte også Midtbygdens til 2-0, og Klepp slet med å skape de store sjansene, og kun en god sisteskanse for bortelaget gjorde at sifrene ikke ble større. Sven André Kyvik gjorde at det ble litt spenning på slutten med en skåring i det 90. minutt.
Se opp for: Sven André Kyvik. Skåret 1 mål i begge kampene, noe som også er de 2 målene Klepp står med så langt i sesongen.

Frøyland: Slo Lura 4-1 i sin andre kamp for sesongen. Slipper Lura til lite sjanser, og skaper mye selv. Høyt press gjør Frøyland sårbare i de kamper hvor motstanderne er kontringssterke, noe vi så i første kamp mot Eiger. Har god kontroll mot Lura og får det spillet og det høye presset til å sitte. Kunne skåret flere dersom de hadde vært mer effektive. Video fra kampen kan ses her.
Se opp for: Jone Bjerkreim Kleppa. Hadde en god kamp mot Lura, hvor han også noterte seg med en skåring.

(Foto: John Arne Håland/Dalane-tidene.no)

(VT) Sola 2-Varhaug (TV)
Dato: 23.04.2018
Kampstart: 19:00
Sted: Sola Gress 2
Hoveddommer: Svein Storedale

Sola 2: Ble rett og slett overkjørt av et meget imponerende Ålgårdlag. Fikk holde lite i ball, og slet både fremover og bakover på banen. Noe bedre andreomgang, som nok bærer preg av at Ålgård var fornøyd med resultatet og ikke skapte like mye fremover. Rett før slutt får Sola et trøstemål signert Nicolai Strømsvold.
Se opp for: Markus Svela. Hadde en god kamp mot Bogafjell, men som resten av Solalaget slet han med å utrette de store tingene mot Ålgård.

Varhaug: Tok en solid 1-3 seier over Nærbø i andre serierunde. Komboen vi har ventet spent på, nemlig Torben Dvergsdal og Ovar Høyland, var innvolvert i alle Varhaugs tre mål. I tillegg til gode prestasjoner fremover på banen, hadde de også god kontroll bakover. Preben Edland Togstad, som hadde en litt skuffende start på sesongen mot Klepp, viste i denne kampen at han er en meget habil 4. divisjonskeeper. Alt i alt blir Varhaug et spennende lag å følge videre i sesongen.
Se opp for: Torben Dvergsdal og Ovar Høyland. Tørr å påstå at disse to kan være en av de farligste duoene i denne 4. divisjonspulja. Tror på mange mål fremover.

(Foto: Tarjei Sel/Jbl.no)

(UV) Bryne 2-Bogafjell (TT)
Dato: 23.04.2018
Kampstart: 19:00
Sted: Bryne Stadion
Hoveddommer: Cecilie Ege

Bryne 2: Tok en solid 5-1 seier hjemme mot Vaulen. Unguttene viste denne kampen at de er et av de mest løpssterke lagene i denne 4. divisjonspulja. Lå under allerede etter 4. minutter, men snudde kampen og skåret 3 mål på de siste 16. minuttene mot et utslitt Vaulenlag. Selv om Vaulen hadde sjanser, virket det ut som ungguttene hadde god kontroll.
Se opp for: Scott Vatne. Ble utvist mot Riska etter 2 gule kort, og er nå klar igjen etter karantene mot Vaulen. Noterte seg også Brynes eneste målskåring denne kampen.

Bogafjell: Gikk på nok et tap mot Riska, og står etter to kamper med en målforskjell på 1-7. Ungguttene på Bogafjell må opp flere hakk dersom laget fra Sandnes har tenkt å holde seg i divisjonen. Riska slapp litt for enkelt til og Vetle Myhre lekte til tider med forsvaret til Bogafjell. Her kunne siffrene blitt stygge dersom Riska ikke hadde missbrukt mange sjanser. Skal også sies at Bogafjell fikk noen sjanser i 2. omgang, men mest fordi det virket som de gule ikke «gadd» å ta returløpene.

(Foto: Frode Olsen/Sandnesposten.no)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.