Runde 12: Regn, sommer og lokalfotball til folket

Det nærmere seg sommerferie for lagene i fjerdedivisjon, og en rekordjevn vårsesong i avdeling 1 skal snart summeres opp. Men før spillerne kan sette seg på flyet til Ayia Napa, Sunny Beach, Rhodos eller hvor det enn måtte være, gjenstår to kamper. Når det er sagt, dette er fjerdedivisjon, det er jo ikke slik at fotballkamper stopper så veldig mange spillere fra å dra på ferie. Men, ja, dere tar poenget…

Lokalfotball.no servere denne runden en liten godbit: Klepp – Bogafjell sendes nemlig direkte fra våre nettsider. Dermed blir det lokalfotball til folket, selv om vi anbefaler alle som har mulighet til å ta turen til Klepp om å heller se kampen live.

Under følger litt forhåndsstoff til hver av rundens kamper. God lokalfotballuke!

Tirsdag kl. 19.00

Sola 2 – Riska: (2-6)

Sola 2 vinner hjemme og taper borte. I hvert fall er det omtrent så sort/hvitt. Alle fem bortekampene har endt med tap, mens hjemme står rekruttene til Sola med tre seire, ett tap og én uavgjort. Borte har det blitt stortap mot Ålgård, Nærbø og Vaulen, mens de hjemme har beseiret topplagene Frøyland og Eiger. Med andre ord svinger nivået enormt. Felles for lagets seire: Morten Eriksen. Målsniken har scoret i alle tre kampene de har vunnet, og står med totalt seks mål på fem kamper. Uten Eriksen har det endt med tap hver gang. Han er ikke med i troppen til denne kampen.

Nylig returnerte Figgjo-gutten Arne Ravndal til Sola, etter et kort opphold i Vidar. Han startet på benken i A-lagets borteseier over Sandefjord 2 i helgen, og starter da helt sikkert for rekruttlaget. Kaptein for Sola 2 er ingen ringere enn Steffen Stegavik, som har byttet ut håndball med fotball en liten stund.

Sola har Morten Eriksen, Riska har Vetle Myhre. I år som i fjor viser Myhre, som tilbragte 2016-sesongen hos Sola, at han er altfor god for dette nivået. Så langt står han med 18 mål, og ligger med det godt i rute for å toppe fjorårets 32 scoringer. Kan vel trygt si at Myhre er for Riska det Harry Kane er for England, hvis vi skal dra en liten VM-sammenligning.

Riska har slitt litt med skader, blant annet i forsvaret, noe som førte til at lagets trener Simen Egeland måtte steppe inn forrige kamp. Og for et par uker siden gikk laget på sitt første tap i serien på over ett år, etter at de stilte meget redusert borte mot Eiger.

Likevel henger gultrøyene fra Hommersåk med i toppen, og har lag godt nok til å bli med helt inn. Det eneste de må ordne opp i er alle kampene de spiller uavgjort. På bortebane har forøvrig ikke laget vunnet siden slutten av april. Det må de også få gjort noe med skal de være med å kjempe om opprykk like lenge som i fjor.

Hvor: Sola stadion (naturgress)
Dommer: Stian Blanckaert (Våganes FK)
Form: Sola 2: STUTT, Riska: STSUS
Kortstokken: Ingen Sola 2-spillere i faresonen. Hos Riska har Joachim de Courcy Boxill Knutsen pådratt seg fire gule kort så langt, men han har allerede stått over.
Forrige uke:
Vaulen – Sola 2 6-2
Riska – Nærbø 4-0
Neste uke:
Bryne 2 – Sola 2
Riska – Vaulen

DOBBEL HATTRICK: Riska scoret seks mål mot Varhaug. Det vil si; Vetle Myhre scoret seks mål mot Varhaug.
(Vetle Myhre er avdelingens suverene toppscorer. Foto: Sandnesposten)

Torsdag 21.06 kl. 19.00

Nærbø – Bryne 2:

Et godt hjemmelag tar imot et godt bortelag når Nærbø og Bryne 2 møtes torsdag. Nærbø har vunnet fire av seks kamper og kun tapt for rivalene Varhaug hjemme på eget kunstgress. Bryne 2 på sin side har ennå tilgode å tape på utebane, så dette kan bli et interessant oppgjør.

Med Martin Skeie i spissen har Nærbø scoret hele 24 ganger i Loen, noe som gjør at de har scoret flest mål på hjemmebane av samtlige lag i pulja. Også på kortfronten gjør Nærbø det godt, og har med sine 29 gule sanket flest i avdelingen.

Bryne 2 vant på mandag toppkampen mot naboene Klepp, og snek seg med det forbi Frøyland igjen. Rekruttene til Bryne har sett stabilt gode ute så langt i sesongen, og er i rute med tanke på opprykk. Sander Ystanes, lagets kaptein, har vært god, noe som har ført til flere kamper for A-laget, hvor han blant annet fikk være med på å sende Bryne videre til kvartfinale i cupen. Også flere andre, som Markus Eiane, som står med syv scoringer så langt, og Jonathan Braut Brunes har levert bra, så fremtiden ser lys ut for Jærens superlag.

Hvor: Loen (kunstgress)
Dommer: Cecilie Ege (Frøyland IL)
Form: Nærbø: STTST. Bryne 2: TSTSS
Kortstokken: Geir Haugseng står med fire gule kort, men har sonet, og Gaute Torland Mjåtveit, Rabih Taissir Abou Kulaib og Simon Sæternes Stapnes står med tre gule. Ingen Bryne 2-spillere i faresonen.
Forrige uke:
Riska – Nærbø 4-0
Bryne 2 – Klepp 3-1
Neste uke:
Bogafjell – Nærbø
Bryne 2 – Sola 2

(Sander Ystanes satte det avgjørende straffe da Bryne gikk videre i cupen forrige uke. Foto: Tarjei Sel/Jærbladet)

Lura – Ålgård FK:

På Lura møtes to lag som har prestert under forventning så langt – i hvert fall sett med nøytrale øyne. Tar man frem lupen ser man at det kanskje ikke er så overraskende at de to for øyeblikket ligger der de gjør. Lura, som rykket ned fra tredjedivisjon i fjor, og mistet flere spillere, i tillegg til trenerduoen Michael Bekke og Øystein Elvestad, står med fire seire og syv tap hittil i sesongen, og ligger med det plassert to plasser bak Ålgård. For en drøy måned siden presterte laget å slå Klepp 5-0 for så å tape hele 8-3 for Nærbø kampen etter, noe som indikerer at prestasjonene er noe ustabile for laget som først og fremst ser ut til å måtte kjempe for å unngå nok et nedrykk.

Litt bedre går det for Ålgård, som nå står med to seire på rad for første gang siden starten av oktober i fjor. Med seier i denne kampen vil laget ta et godt steg ut av bunnstriden og få litt arbeidsro frem til høstsesongen starter. Mannen som leverer varene for sortrøyene om dagen heter Henrik Kommedal, og han scoret like godt hattrick forrige fredag, da Eiger ble slått hjemme på Solås. Kommedal står allerde med åtte mål denne sesongen, noe som er like mange som fjorårets toppscorer i klubben, Ezekiel Bala, endte opp med. Den som scoret nest flest mål for ÅFK i fjor var Lura-spiller Espen Nygaard.

Spissen Nygaard slo ikke ut i full blomst på Ålgård, og valgte å dra tilbake til Lura etter kun én sesong i sort. Glimtvis fikk publikum på Solås se hva som bor i den tidligere Sandnes Ulf-junioren, og han kunne med jevne mellomrom by på en teknikk og et rykk få andre på dette nivået kan matche. Det går ennå gjetord på Ålgård om hans herjinger på trening. Får han det til å stemme også foran mål, kan han bli livsfarlig mot sine gamle lagkamerater på torsdag.

Kvadrat venter tydeligvis storinnrykk av kjøpelystne ålgårdsbuer og har for anledningen valgt å ha nattåpent. Dermed ligger alt til rette for at det både kan bli tre poeng og ny skjorte med hjem til rock n’ rÅlgård. Slå den!

Les mer om oppgjøret her.

Hvor: Lura stadion (kunstgress)
Dommer: Sabri Cetintas(Sandnes Ulf)
Tidligere møter: Ålgård – Lura 1-2 (NM-kval. 2016)
Form: Lura: TSTTS. ÅFK: STTSS.
Kortstokken: Alf Jakob Aano og Bjørn Klokkerstuen Kjellesvik står med tre gule kort for hjemmelaget. For Ålgård har Vikar Valsson, Einar Øvstebø og Markus Egelandsdal Sælevik tre gule hver.
Forrige uke:
Bogafjell – Lura 1-2
Ålgård – Eiger 3-1
Neste uke:
Varhaug – Lura
Ålgård – Klepp

Henrik Kommedal feirer sin første scoring mot Eiger. Det skulle ende med tre. Foto: Tore Kommedal Asheim
(Endelig er smilene tilbake på Ålgård. Fra venstre: Vetle Birkedal, Henrik Kommedal, Sindre A. Karlsen og Amir Habibi. Foto. Tore Kommedal Asheim/Gjesdalbuen)

Vaulen – Frøyland:

På de tre siste hjemmekampene til Vaulen har det blitt scoret totalt 18 mål, så er det ett sted, kanskje i tillegg til på Nærbø, det kan stilles målgaranti denne runden, så er det på Vaulenbanen. De to foregående hjemmekampene har endt i 5-0 over Nærbø og 6-2 over Sola 2, så det er et Vaulen-lag i god hjemmeform som tar imot Frøyland.

Ceu Lian Khar har vært god for de oransje i år, og scoret også to mål i møte med Sola 2 forrige uke. Daniel Lie er lagets toppscorer så langt, med syv mål på åtte kamper, men han er på ferie og blir ikke å finne i troppen på torsdag.

Frøyland er det store formlaget i pulja og står for øyeblikket med fem strake seire. Laget fra Kvernaland har pløyd seg helt til topps, og som i fjor ser de ut til å levere en meget sterk vårsesong. Anført av en målscorende Preben Løvdal Hellvik og en Geir Dahle Høyland som herjer på midten, og med et mannskap bestående av en god blanding ungt og rutinert, kan kanskje Frøyland henge med i toppen helt inn i år, og ikke rakne slik de gjorde på høsten i fjor da Frank Hole forlot dem til fordel for Bryne. Vaulen blir likevel ingen enkel oppgave for laget som har scoret 21 ganger på de 5 siste kampene.

Eimen av mål ligger tykt over Vaulenbanen denne torsdagen, så kjøp deg en Big Mac og ta turen innom hvis du er i nærheten.

Hvor: Vaulenbanen (kunstgress)
Dommer: Senthalan Sellathurai (Årvoll IL)
Tidligere møter: Frøyland – Vaulen 4-2 (2017), Vaulen – Frøyland 2-2 (2017)
Form: Vaulen: TTSUS. Frøyland: SSSSS.
Kortstokken: For Vaulen har Even Sandøy Nærum fem gule kort og Kristian Gaard fire, men han har allerede stått over. Fredrik Stray Tjaum og Danial Vatland har tre gule. Preben Løvdahl Hellvik står med tre gule kort for Frøyland.
Forrige uke:
Vaulen – Sola 2 6-2
Midtbygdens – Frøyland 3-5
Neste uke:
Riska – Vaulen
Moi – Frøyland

Ålgård-gutt og Frøyland-spiller Aslak Ravndal fikk en fortjent klem etter å ha senket moderklubben med et nydelig hodestøt i torsdagens seriekamp. Foto: Lars Fisketjøn
(Aslak Ravndal og Frøyland har mye å juble for om dagen. Ender det i opprykk til slutt? Foto: Lars Fisketjøn/Gjesdalbuen)

Klepp – Bogafjell (rundens kamp):

Bogafjell fikk en brutal start på livet i fjerdedivisjon og tapte sine fire første kamper denne sesongen. Så løftet de seg og tok to strake trepoengere, før de så har tapt fire av de fem siste. Med det ligger de på bunn sammen med det andre nyopprykkede laget, Moi, og bør få med seg poeng fra Klepp slik at luken opp ikke blir altfor stor før sommerferien. Lagets toppscorer er Tore Selvik, som kom fra Ganddal før denne sesongen. Han står med fire mål så langt. Ellers består laget av en god blanding av unge og godt voksne spillere, med Trond Erik Bertelsen som den som kanskje er mest kjent for folk flest.

Klepp er ubeseiret hjemme og har nok planer om å la det forbli slik. Med litt tur kan laget ta sommerferie blant topp tre, da verken Bogafjell eller neste motstander, Ålgård, har skremt vettet av så altfor mange med sine prestasjoner til nå i år, og med det potensielt kan bety seks poeng for Klepp. Mandag ble det tap borte for Bryne 2 og før det spilte laget uavgjort 2-2 hjemme mot Riska, i en kamp de startet forferdelig dårlig og havnet under 0-2 tidlig, før de så spilte seg opp utover og leverte blant annet et fantastisk angrep som resulterte i redusering.

For dere som ikke har mulighet til å komme dere på stadion, sitter Lars Fisketjøn og Kjetil Sel klare til å lose dere gjennom kampen, direkte, på lokalfotball.no.

Hvor: Klepp stadion (kunstgress)
Dommer: Rune Røyland (Hovsherad IL)
Tidligere møter: Klepp – Bogafjell 5-1 (2016), Bogafjell – Klepp 1-2 (2016)
Form: Klepp: SSUUT. Bogafjell: TSTTT
Kortstokken: Vegard Gundegjerde og Nichlas Thulin Kamfjord står med tre gule kort hver, mens Jone Helgøy allerede har sonet for sine fire gule for Bogafjell. Hugo Waaland og Bård Gausland Stangeland står med fire gule kort hver (begge har sonet). Kaptein Jarle Madland har tre.
Forrige uke:
Bryne 2 – Klepp 3-1
Bogafjell – Lura 1-2
Neste uke:
Ålgård – Klepp
Bogafjell – Nærbø

(Klepps toppscorer Sven André Kyvik kan fort gjøre livet surt for Bogafjell. Foto: Tarjei Sel/Jærbladet)

Fredag klokken. 19.00

Moi – Midtbygdens:

Hjemmelaget er inne i en dårlig periode og står med fem strake tap før torsdagens oppgjør mot MIL. I tillegg sliter de foran mål og har nå gått 479 minutter uten å score, noe som jo står i sterk kontrast til fjoråret da de, i femtedivisjon, lå på et snitt på over fire mål per kamp. Dette er i serien. Legger vi til at de mandag tapte 6-3 for nabo og sjettedivisjons-lag, Hovsherad, i Rogalandscupen, forstår vi at Moi er inne i en utfordrende tid, selv om de i det minste greide å score i den kampen.

Midtbygdens ligger godt plassert midt på tabellen med fire seire, tre tap, tre uavgjorte og en målforskjell på 27-27. Med andre ord: skikkelig midt på treet. På topp har MILs farlige duo, Lars Edvard Danielsen og Asgeir Austigard, levert 14 scoringer, og kan bli en håndfull for et Moi-forsvar som løper litt i motbakke for tiden. Hvis man skal følge det resultatmønsteret Midtbygdens har så langt i år, og tar med Mois elendige form, ender dette oppgjøret enten i seier til MIL eller uavgjort.

Hvor: Moi kunstgress
Dommer: Lucian Popa (Austrått Idrettslag)
Form:  Moi: TTTTT. Midtbygdens: STSUT.
Kortstokken: For MIL har Jonas Halsne pådratt seg fire gule kort (ferdig sonet), mens Lars Edvard Danielsen, Håkon Højmark Rein og Stig Lyse alle står med tre gule hver. Simen Thunheim og Hove Stener Kjørberg står begge med tre gule kort for hjemmelaget.
Forrige uke:
Varhaug – Moi 3-0
Midtbygdens – Frøyland 3-5
Neste uke:
Moi – Frøyland
Midtbygdens – Eiger

Asgeir Austigard scoret to mål og ble kåret til MILs beste spiller. Foto: Linda Tungland
(Asgeir Austigard er sammen med Lars Edvard Danielsen toppscorer i MIL med syv mål. Foto: Linda Tungland/Dalane Tidene)

Eiger – Varhaug:

Eiger gikk, ifølge Dalane Tidene, på en ny bortebanefadese forrige fredag, da Ålgårds ungutter ble for sterke. Nå venter ny hjemmekamp, og i Hålå, hvor de har vunnet alle sine fem kamper hittil i sesongen, bør de være klare favoritter. Tidligere EIK-spiller Elion Shatri har scoret i tre kamper på rad og virker å være i godt slag. I tillegg har de Matias Leidland Løyning og Hans Marius Aakre Slettebø som også scorer bra med mål, så her skal Varhaug-forsvaret få kjørt seg. Eiger har også scoret et par perler på hjemmebane i år, så vær forberedt på hakeslepp skulle du ta turen til Hålå på fredag.

Varhaug har også en spiller som liker å score mål. Torben Dvergsdal, én av tre Dvergsdal-brødre på dette Varhaug-laget, har puttet ni ganger på seks kamper så langt, og kan bli mannen som vipper dette i favør bortelaget. Varhaug har imponert til nå i sesongen og ligger per dags dato på en fin sjetteplass, med like mange poeng som Klepp. Men det er for det meste hjemme Varhaug tar poengene sine, og borte har det ikke blitt poeng siden april. Derfor bør Eiger ro dette i land.

Hvor: Hålå kunstgras
Dommer: Bjørn Reidar Schaal (Ålgård FK)
Form: Eiger: TSSSVarhaug: TSSTS
Kortstokken: Hos Eiger har Elion Shatri, Matias Leidland Løyning og Jan Terje Søyland tre gule kort. Martin Nord-Varhaug Ånestad har fire gule kort for Varhaug, men har allerede sonet.
Forrige uke:
Ålgård – Eiger 3-1
Varhaug – Moi 3-0
Neste uke:
Midtbygdens – Eiger
Varhaug – Lura

Elion Shatri i aksjon mot hardtkjempende Frøyland Foto: John Arne Håland
(Eigers Elion Shatri har scoret fire mål på de tre siste kampene. Foto: John Arne Håland/Dalane Tidene)

Tabellen

 1. Bryne 2 – 23
 2. Riska (12 kamper) – 23
 3. Frøyland – 22
 4. Eiger – 19
 5. Klepp – 18
 6. Varhaug – 18
 7. Vaulen – 16
 8. Midtbygdens (10 kamper) – 15
 9. Ålgård – 14
 10. Nærbø – 13
 11. Lura – 12
 12. Sola 2 – 10
 13. Bogafjell – 9
 14. Moi – 9

Toppscorere

 1. Vetle Myhre (Riska) – 21
 2. Sven André Kyvik (Klepp) – 11
 3. Martin Skeie (Nærbø) – 10
 4. Preben Løvdahl Hellvik (Frøyland) og Torben Dvergsdal (Varhaug) – 9
 5. Henrik Kommedal (Ålgård) – 8

Kortstokken

 1. Nærbø – 29 gule kort, 1 rødt
 2. Klepp – 25 gule kort
 3. Lura – 22 gule kort, 1 rødt
 4. Midtbygdens – 22 gule kort
 5. Vaulen – 21 gule kort
 6. Varhaug og Bogafjell – 20 gule kort
 7. Ålgård – 19 gule kort, 1 rødt
 8. Eiger – 18 gule kort
 9. Moi og Sola 2 – 17 gule kort
 10. Riska – 16 gule kort
 11. Frøyland – 14 gule kort
 12. Bryne 2 – 9 gule kort, 1 rødt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.