Mitt drømmelag fra lokalfotballen

Lokalfotball.no setter igang en drømmelag-stafett. Lars Fisketjøn begynner med å ta ut sin favoritt-ellever fra Rogaland, og sender utfordringen videre.

Stafettpinnen sendes altså videre til en ny mann gjennom hele sesongen. Hver person tar ut sine elleve favoritter, med en kort begrunnelse.


Lars Fisketjøn

Født: 20.01.1982
Spillerkarriere: Aldersbestemt fotball i Vidar, Madla og Sunde. En håndfull seniorkamper.

Aktuell: Sportsjournalist i Gjesdalbuen og lokalfotballentusiast.


Begrunnelse for mitt lag:
Jeg har tatt ut spillere som har utmerket seg positivt i lokalfotballen over flere sesonger, og gjerne spillere som har vært profiler og/eller bidratt i særlig grad til økt underholdningsverdi på lokale fotballbaner.

Spillerne er plukket på bakgrunn av sine opptredener i 2.- og 3. divisjon, noen fra tidlig 2000-tall, men de fleste kampene har jeg sett fra 2006 til i dag.

Mitt drømmelag (3-5-2):

Keeper:
Ole Fredrik Bergseth

(Vidar, Ålgård, Havørn, Brodd, Hundvåg)

På begynnelsen av 2000-tallet var «Olis» sine krumpspring en egen underholdsningsseksjon i tillegg til selve kampen.

Han var ofte utenfor egen 16-meter, og gjerne på jakt etter en skuddfinte eller annet snadder. I tillegg en veldig god keeper på streken, og en skikkelig profil.

Var kanskje ikke like god på tampen av karrieren, da han som trener måtte sette seg selv i mål, men har en lokalfotballkarriere som tåler sammenlikning med hvem som helst.

Jeg har sett mange gode keepere på lokalfotballbaner, men skal jeg trekke fram en utfordrer til dette laget må det være hans arvtaker i Vidar, Christoffer Midbøe Lunde.


Stopper:
Sigve Kleppa Christensen

(Staal, Vidar)

Kan spille i alle posisjoner, men det var faktisk som høyreback han først imponerte.

Bunnsolid defensivt, og et voldsomt trøkk oppover langs siden. Nå er han både ballvinner og målscorer.

En mann for de store anledninger. Burde fått sjansen i en større klubb tidligere i karrieren.

Stopper:
Asle Sletthaug

(Buøy)

Var allerede en legende da jeg begynte å følge lokalfotballen, men det var også enkelt å se hvem som var den store sjefen på Buøy-laget.

Stor og sterk, kanskje litt gammeldags midtstopper, med mer aura enn overstegsfinter.

Toppet det hele med å dunke inn den matchvinnende frisparkscoringen på utsøkt vis i jubileumskampen mot Hundvåg da Buøy feiret 100 år og Sletthaug 600 kamper i 2009.

Stopper:
Daniel Berntsen

(Buøy, Vidar, Randaberg)

Tok lokalfotballen med brak som midtbanespiller i Buøy, og jeg husker ham vel først fra 2008-sesongen. Har siden tatt et steg bak på banen, og såkalte eksperter er uenige i om det har vært klokt eller ikke.

Har uansett vært en stor profil, en av de beste spillerne og en leder i lokalfotballen det siste tiåret, og har fremdeles mange gode sesonger igjen.

Forsvarstrioen utfordres av gamlekarene Trond Kindervåg og Frode Hansen, som alle hadde fortjent plass på dette laget.


Sentral midtbane:
Tom Erik Maldal
(Våganes, Sola, Sandnes Ulf, Vidar)

Den største legenden av dem alle. Har spilt en stor rolle for at Sandnes Ulf er der de er i dag. Var også med som assistenttrener og sentral spiller på mini-eventyret da Sola gikk fra 4.- til 2. divisjon under Mo Ross.

Skal etter sigende ha lagt opp nå, men jeg ser ikke bort fra at han blir å finne på banen også i år. Første gang jeg så ham i en seniorkamp var for Våganes i 5. divisjon i 2000-sesongen.

Tror ikke jeg har sett han spille en virkelig dårlig kamp siden den gang.

Sentral midtbane:
Anders Idsø

(Vaulen, Viking).

Tror han og tvillingbroren Thomas var de største stjernene i lokalfotballen da jeg begynte å følge med. Har dominert i en mannsalder med sin slepne teknikk og deilige pasninger. Stor profil.

Utfordrere til de sentrale midtbaneplassene er Hans Majestet Kong Muhammed Akar av Midjord og Bjørn Erik Taksdal.

Høyreving:
Ali Kilinc

(SIF, Brodd, Øvre Steinar)

Fikk debuten i Adeccoligaen i 2009, men slo gjennom som tenåring for SIF i 2. divisjon da resten av klubben hadde begynt nedturen i 2010.

Kom hjem til moderklubben Brodd året etter, og var kort og godt strålende.

Var på sitt mest underholdende da han driblet backen én gang, og ventet på ham kun for å drible ham på ny. Men var på sitt beste da han satte fart i lengderetningen, rundet backer på bestilling, og skapte mål(sjanser) enten for seg selv eller lagkameratene. Synd med skadene som stoppet karrieren altfor tidlig.

Off. midtbane:
Fredrik Torsteinbø

(Hundvåg, Vidar, Sandnes Ulf)

For en Askeladd-historie. Rakk å debutere for Hundvågs A-lag i 4. divisjon, før han ble hentet til Vidar i 2007.

Tok steg for steg, og etablerte seg som lagets beste spiller både i 3.- og 2. divisjon før han ble hentet til Sandnes Ulf. Fortsatte stigningen, og ble god både i Adeccoligaen og Tippeligaen, før han nå spiller for over 30.000 tilskuere i Hammarby i Allsvenskan.

Venstreving:
Morten Bjørlo

(Staal, EIK)

 Jeg mener det finnes bedre posisjoner for Bjørlo enn venstrevingen, men det får så være. Stor entertainer. Fantastiske ferdigheter én mot én offensivt, og god både som tilrettelegger og avslutter.

Kanskje litt humørspiller? Litt bedre i medgang? I så fall tåler vi det fra en spiller som er så bra på sitt beste. Håper og tror han kan ta steget til en større klubb i en bedre liga neste år.

Flust av utfordrere til de offensive midtbanerollene, men nærmest i mine øyne er Jakob Storhaug, Thomas Idsø og Fredrik Fossmark.


Spiss:
Richard Enge

(Vardeneset, Bryne, Sandnes Ulf 2)

Bedre enn Gøran Sørloth feilvendt, og den største målsniken jeg har sett på en fotballbane. I tillegg en myteomspunnet mann med hår, hodeplagg og stil som har gjort ham til en av de store profilene i lokalfotballen på 2000-tallet.

Det oppbrukte legende-uttrykket er lov å hente fram her.

Spiss:
Mads Bøgild

(SIF, Brodd, Vidar, Fløy, Bryne)

Har blitt brukt i mange offensive roller, men er aller best som ren spiss i mine øyne (kanskje bortsett fra i Bryne, der det har vært litt måltørke).

Var det største talentet på Vikings 88-kull, men fikk ikke sjansen der. Slo gjennom for alvor i SIF i 2. divisjon i 2007 og 2008, men en mystisk hodepine ødela det som kunne blitt et gjenombrudd i toppfotballen i Adeccoligaen i 2009.

Fant seg selv igjen i Brodd, der han var outstanding, og har siden vært blant de aller viktigste spillerne i Vidar, samt toppscorer i Fløy. Forventer at han dominerer i 2. divisjon for Bryne kommende sesong.

Utfordrere helt på topp er Rolv Magne Olsen og Torger Motland.


Neste drømmelag:
Det kommer tidsnok til å bli jærpreg på denne stafetten, så jeg sender stafettpinnen videre til tidligere Hinna- og Vardeneset-mann Jørn Brekke.

Han kjenner alle spillere fra hver krink og krok i Rogaland.

1 hendelser på “Mitt drømmelag fra lokalfotballen”

  1. Noen tanker om hvordan en lokal spiller som Thorsteinbø tydeligvis kunne gå så til de grader under radaren til en viss klubb i Jåttåtraktene ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.