Halvårsoppsummering 7. divisjon

Det er fire avdelinger i 7. divisjon i Rogaland, og den ene er den såkalte nord-puljen. I de tre avdelingene sør for Boknafjorden er det sju lag i hver avdeling, men legg merke til at i avdeling 1 spilles det trippel serie, mot dobbel serie i de to øvrige.
Avdelingsvinnerne i hver av de fire avdelingene rykker opp, og spiller om kretsmesterskapet i høst.

Overraskelsen: Christer «Totti» Eide Hansen og Gjesdal FK.
Ålgård 3, som holdt på å rykke ned fra 6. divisjon i fjor, startet på nytt som Gjesdal FK i 7. divisjon, og ble forsterket med en del spillere som ga seg på ÅFKs A-lag etter trenerskiftet i vinter.
En av lagets store profiler, Christer Eide Hansen, sa før sesongstart at målet er å bli bedre enn Ålgård FK. Det er ikke sikkert resten av klubben er enige i det, men likevel er det ikke sikkert Eide Hansen er så langt fra sannheten.

Gjesdal FK pløyer gjennom 7. divisjon nå, og viste i vårens treningskamper at de er overlegne lag både én og to divisjoner opp.
Når vi i tillegg ser at Bo Andersens Ålgård sliter i bunn av 4. divisjon er ikke forskjellen mellom klubbenes A-lag i nærheten av like stor sportslig som den er økonomisk, administrativt eller i bredden.


😲Skuffelsen: Hva er det som skjer med Sviland?
Fjerdeplass i 7. divisjon i fjor ble regnet som et absolutt bunnpunkt.
Etter halvspilt sesong i år er laget aller svakest i Sør-Rogaland med 1-0-9 og 44 minusmål. Og dette er altså ingen hvem som helst i lokalfotballen. Spilte i 4. divisjon så sent som i 2005, og var et stabilt 5. divisjonslag i seks strake sesonger fra 2006 til 2012.

Rykket ned til 7. divisjon høsten 2015, og etter to sesonger på øvre halvdel er det nå altså fullstendig god natt.


👤Profilen: Eirik Aase.
Fotballblogger og kanskje Norges største ekspert på Championship League, står med 12 scoringer for Varhaug 2 på bare sju kamper hittil i år.
Har skapt seg et navn som fotballkjenner i sosiale medier, og er en mange lytter til.

Det må være lov å kalle ham en kjendis innenfor et litt nerdete fotball-økosystem. Selv om nivået er lavt, viser Aase at han kan spillet fra banen også.


Bogafjell 2:
Ligger på fjerdeplass i avdeling 3, fem poeng bak Ganddal 2 på opprykksplass. Kanskje det laget med høyest snittalder i Rogaland-fotballen? Mange menn i slutten av 30- og begynnelsen på 40-årene her. Noen til og med godt over de 40.
Bengt Skrettingland er lagets store stjerne, og det er lov til å forvente at han scorer mer enn de tre han har puttet i vårsesongen.
Bruker ikke A-lagsreserver på B-laget.


Buøy 2:
Sist i avdeling 2 etter to seirer og fem tap i vårsesongen. Ligger a poeng med Hinna 2, men har én kamp mer spilt, go svakere målforskjell.
Jevn avdeling der det kun er fire poeng opp til Sørmarkå på tredjeplass.


Fogn:
Cupseieren på straffesparkkonkurranse over naborival og storebror Finnøy var den store beholdningen i vårsesongen, og noe både spillere og tilskuere på den lille tomatøya kan leve lenge på.

I serien går det noe tråere, og med sju poeng på sju kamper ligger laget kun ett poeng over jumboplassen i avdeling 2.
Har både Hinna 2 og Buøy 2 ett poeng bak seg, og står i fare for å havne aller sist i denne puljen.

Surt heimetap 2-3 mot Madla 3 i A-laget si sesongpremiere, 27. april 2018.

Et innlegg delt av Fogn Org (@fognorg)


Ganddal 2:
Leder avdeling 3 etter fem seirer på seks kamper i avdeling 3. Står også med en én kamp færre spilt enn nærmeste utfordrer, Hana 2.

Har divisjonens to ubestridte målkonger, Aleksander Farrag Ladsten og Morten Aareskjold, som står med sju mål hver. De to står med over halvparten av lagets mål.Gjesdal FK:

Interessant comeback fra klubben som ble stiftet av i hovedsak menn fra bygdene i Gjesdal foran 2013-sesongen. Etter to sesonger med sjuerfotball og deretter to sesonger på full bane, bestemte kompisgjengen seg for ikke å stille lag i seriesystemet forrige sesong.

Etter ett års pause er klubben tilbake igjen i spill, men denne gang med helt nye folk ved roret. De som tidligere sto bak Ålgård 3 har nå byttet klubb, og dratt med seg masse spillere med erfaring både fra Ålgårds og Figgjos A-lag. Resultatet er et heidundrende 7. divisjonslag med masse spillere som holder 4. divisjonskvalitet.

Resultatet av det igjen har blitt åtte seirer på ni forsøk, og strake veien mot opprykk. Fjorårets Figgjo-spiller, Vegard Blikra Undheim, er toppscorer i avdelingen med ti mål.


Hana 2:
Kjemper mot Ganddal 2 om opprykksplassen i avdeling 3, men til tross for én kamp mer spilt ligger Hana-rekruttene to poeng bak.

Har kun fem kamper igjen av denne altfor korte sesongen, og trolig blir mye avgjort når lederlaget venter på Ganddal 11. september.


Havdur 2:
Et lag bestående av gamle A-lagsspillere, noen spillere utenbygdsfra og noen juniorer fra egen klubb. Er en såpass stor gjeng at hjelp fra A-lagstroppen sjelden er nødvendig.

Ligger nest sist i avdeling 3, og har kun tatt fire poeng på sju kamper. Slo tabelljumbo Sandnes Ulf 4 4-2 i vårens siste oppgjør, og unngikk da selv å innta sommerferie på den forsmedelige sisteplassen.


Hinna 2:
Har positiv målforskjell (22-21), og har vunnet én tredjedel av sine seriekamper i år, men ligger likevel nest sist i avdeling 2. Attpåtil er det kun den gode målforskjellen som plasserer dem foran jumbo Buøy 2.

Har seks poeng opp til Sunde 2 på andreplass, og én kamp færre spilt, så forskjellen mellom tabellbunn og opprykkshåp er ikke stor i denne avdelingen. Opprykk har nok ikke Hinna-rekruttene noen ambisjon om uansett.


Madla 3:
Leder avdeling 2, og har fått ferten av opprykk. 15 poeng på sju kamper er tre flere enn Sunde 2, og fem flere enn Sørmarkå og Siddis 2. Det er disse fire lagene som kommer til å gjøre opp om opprykksplassen i høst.

Tidligere A-lagsspiller i Madla, Stian Sigbjørnsen, er avdelingens toppscorer med ni mål.Moi 2:

Fem strake bortetap i vår, og kun to seirer på to forsøk hjemme, bringer Mois rekruttlag til en sjetteplass av sju lag i avdeling 1. Seks poeng er dobbelt så mange som Sviland. I denne avdelingen spilles trippel serie, så fremdeles gjenstår ni kamper.

Det er et skille på fire poeng opp til lagene foran på tabellen, så nå handler det meste om å holde Sviland bak seg, og unngå den kjipe sisteplassen.


Orstad:
Laget som for to sesonger siden ble rangert som Rogalands svakeste her på lokalfotball.no har virkelig hevet seg de siste sesongene. Med seks seirer på åtte kamper er de beste lag bak suverene Gjesdal FK i avdeling 1. Er eneste lag som har slått Gjesdal FK i vår, et resultat som var like sterkt som det var flatterende.
Har et pottetett forsvar, men er på spissjakt foran høstsesongen.

Hentet inn ti nye spillere foran årets sesong, flere av dem hadde ikke spilt fotball på inntil fem år, og har således slitt en del med skader i vår. Med alle man på beina ser laget forsterket ut foran høsten.

Ni poeng opp til avdelingslederen er likevel for mye, tross trippel serie.


Riska 3:
Ligger på fjerdeplass i avdeling 1, men har hele 13 poeng opp til lederlaget Gjesdal, så opprykk er sikkert nøyaktig like lite trolig som det er interessant. Et klassisk C-lag dette med flere avdanka A-lagsspillere, og en gjennomsnittsalder over 35 år.


Riska 4:
Vel så oppsiktsvekkende som at Jamaica har et bosleigh-lag, er det at Riska fra lille Hommersåk har fire seniorlag i norsk herrefotball. Dette laget har vesentlig lavere gjennomsnittsalder enn Riska 3, og stammen av spillerne befinner seg i alderen 20-27 år.

Tar sommerpause på femteplass i avdeling 3, men har bare fem poeng opp til Ganddal 2 på opprykksplass.


Rosseland 2:
Med en trener som jobber offshore har laget slitt med å få på plass treningskultur og å danne en stabil kamptropp. Trippelserie har vært ødeleggende i så måte. Kunne ikke stille lag borte mot Gjesdal FK og klubben vurderer å trekke laget før høstsesongen.

Laget scorer for lite mål og tapet av Cato Hansen til A-laget har selvsagt vært merkbart.

Fem mål av brødrene Peter, Andreas og Gabriel Time ga en sårt tiltrengt seier før ferien, Kristian Wickstrøm og Hans Undheim har også vært viktige for poengene som er blitt plukket.

Kristian Wickstrøm er toppscorer for Rosseland 2.

Sandnes Ulf 4:
Har fått det noe merkelige navnet Sandnes Ulf 4, men er i realiteten Sandnes Ulf 3. Et lag som debuterer i seriespillet, og består tilnærmet utelukkende av gutter av afrikansk opprinnelse.

Har fått en noe vanskelig start i 7. divisjon avdeling 3, og ligger på siste plass med kun to poeng.

Tapte 2-4 for nest-jumbo Havdur 2 i siste kamp før sommerferien, men har bare to poeng opp til laget foran seg på tabellen.


Siddis 2
Fjerdeplass i avdeling 2. Klarte bare 4-4 mot Sunde 2 i siste seriekamp i vår, til tross for scoringsbidrag fra Aleksander Midtsian (1 mål) og Daniel Håland (2 mål).
Lagoppstillingen viser at dette er det man trygt kan kalle et ujevnt besatt lag. Har fem poeng opp til avdelingsleder Madla 3, og én kamp færre spilt, så med hjelp fra målkonger og Obosliga-veteraner kan det fort bli opprykkskamp i vår.

Som en kuriositet kan nevnes at også tidligere norgesmester i svømming, Jørgen Møllerop, spiller her.

Tidligere Bryne-spiller Aleksander Midtsian har scoret mål for Siddis 2.

Staal Jørpeland 3:
Fra nest sisteplass i fjor, til opprykkskandidat i år. Noe av årsaken er at Forsands A-lag la ned etter forrige sesong, og noen spillere da kom til Jørpelands tredje beste lag. Èn av dem er mangeårig Forsand-toppscorer Even Sunde, som har spilt kun to kamper for Staal 3, men scoret hat trick i begge.

Laget ligger på tredjeplass i avdeling 3, kun tre poeng bak avdelingsleder Ganddal 2, som de tapte 1-4 for hjemme i siste seriekamp før sommerferien.


Sunde 2:
Nok et lag som var blant de svakeste i fjor, men som kjemper om opprykk i år. Ligger på andreplass i avdeling 2, tre poeng bak bydelsnabo Madla 3. Får nok også følge av Sørmarkå og kanskje Siddis 2 i toppen utover høsten.

Legg merke til at fjorårets Sunde 2-spiller, Joakim Aspelund, er Sørmarkås toppscorer med sju mål på sju kamper i år, men likevel ligger hans nye klubb på plassen bak laget han forlot i vinter.


Sviland:
Èn seier på ti kamper og en stadig nedadgående spiral for bygda helt øst i Sandnes. Ligger sist i avdeling 1 etter å ha sluppet inn 6,3 mål i snitt per kamp i vår.

Fremdeles gjenstår åtte kamper i denne triple serien.


Sørmarkå:
Ligger på tredjeplass i avdeling 2, men har kun fem poeng opp til Madla 3, og én kamp til gode. Skulle nok helst vært foruten tapet for Fogn tidlig i vår.

Forsterker laget med Atle Skjæveland fra Austrått, 1999-modellen Eirik Ydstebø som har fortid i Vikings ungdomsavdeling og det 18-årige keepertalentet Ole Kristian Lund fra Kristiansund i sommer, og varsler at enda et par mann kan være på vei inn i det opprykksjagende mannskapet.

Med sju mål er Joakim Aspelund lagets toppscorer hittil.


Varhaug 2:
Har hatt en ganske bra sesong, men er noen poeng bak Gjesdal FK på toppen av avdeling 1. Er en gjeng bestående av tidligere A-lagsspillere, mosjonister og noen få juniorspillere.

Har det gøy i 7. divisjon og ønsker nok å fortsette på dette nivået.

 


Halvårsoppsummeringen er et samarbeidsprosjekt mellom bloggere og ansvarlige for lokalfotball.no. Disse har bidratt:
Lars Fisketjøn
Oddbjørn Mihle Strand
Dag Atle Svendsen
Marius A. Lund
Sander Bilstad
Gunnar U. Stangeland
Ørjan Grødem
Nils-Ove Støbakk

Vi har tatt for oss alle lag i Sør-Rogaland, noen grundigere enn andre.
Tips om overganger, funfacts og relevant info om lag mottas med takk i kommentarfeltet under, bloggposten oppdateres.


Les også:
Halvårsoppsummering 3. divisjon
Halvårsoppsummering 4. divisjon
Halvårsoppsummering 6. divisjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.