Halvårsoppsummering 3. divisjon

Flere av lagene fra Sør-Rogaland ble i denne avdelingen spådd en tøff bunnstrid i forkant av sesongen. Per nå er det bare EIK 2 som ligger an til å spille 4.divisjon neste sesong, men det er likevel veldig jevnt på tabellen både i 3.divisjon avdeling 3 og i 3.divisjon avdeling 4.


Overraskelsen: Vardeneset BK.
Etter opprykket fra 4.divisjon i fjor så skulle de bli tøft for lokale Tastagutter å beholde plassen i 3.divisjon.

Står med 10 poeng på de siste fire kampene og ligger på en imponerende 5.plass etter 12 spilte kamper.

Steffen Klemetsen Jakobsen har scoret 11 mål på disse kampene og satte fire (!) mål sist i 4-2 seieren hjemme mot Varegg forrige lørdag.
Mister etter all sannsynlighet han til Vidar og må klare å erstatte hans mål på en eller annen måte.


😲Skuffelsen: EIK 2.
Klubben fra Egersund visste nok at det ville bli veldig tøft å holde seg i divisjonen, og har også uttalt at de nesten får se hvordan det går.

På 14 kamper har laget scoret 14 mål og sluppet inn 55 (!). Det gir et snitt på nesten fire baklengs per kamp.

Resultater som 1-8 borte mot Pors, 0-8 borte mot Start 2, 1-6 hjemme mot Vindbjart, 2-8 hjemme mot Donn og 0-6 borte mot Halsen ser ikke bra ut. 


👤Profilen: Even Østensen.
Toppscorer med 17 mål og interresant for de fleste lagene høyere i divisjonssystemet. Står for nesten 60% av Staal sine mål i serien i år.

Står bokført med 68 mål på 69 kamper på to og en halv sesong og presterer på et jevnt og høyt nivå. Er en håndfull for alle lagene han møter.


Brodd

Laget fra Storhaug i Stavanger startet sesongen forrykende. Etter å ha røket for rivalen Vardeneset i NM tok Brodd 13 poeng på de 5 neste kampene, og det ble tidvis levert festfotball på Midjord.

Spillere som Fabian Calderon, Jose Alejandro Valecillos Marcano og toppscorer Sindre Haarberg var noen av dem som sto for gode prestasjoner og bidro til at Brodd så ut som et skikkelig topplag.

Frem til 15. mai svingte det av dem, så var det duket for en tur til Vardeneset igjen. Foran 750 tilskuere (!) endte det 1-1, noe Brodd så ut til å være mest skuffet over, og deretter fulgte 4 strake tap.

Laget hentet seg litt inn igjen med en 3-2 seier borte mot Øystese, men måtte gi tapt i første kamp etter ferien hjemme mot Fyllingsdalen. Etter 12 kamper ligger laget på 8. plass med 17 poeng.

Brodd har vist at de kan hamle opp med de fleste og har nok mer inne enn det tabellen tilsier akkurat nå, men likevel må laget snart begynner å plukke jevnt med poeng.

I de siste kampene før ferien var også Jefferson de Souza tilbake fra skade. Han kan fort være med og bidra til en underholdende høst på Midjord.


Madla
Madla hadde en tøff start på sesongen og måtte vente til fjerde serierunde før første seier kom hjemme mot EIK 2.

Etter dette har laget variert i prestasjonene, men de har tatt sterke seiere borte mot Start 2 (2-1), hjemme mot Donn (4-2) og borte mot Sandefjord 2 (1-0). I tillegg ble det seier i siste kamp før sommeren hjemme mot Urædd. Dette førte laget opp på 8.plass på tabellen og i en solid posisjon i forkant av høstsesongen.

Har hentet tilbake Jakop Storhaug som i fjor la opp, i tillegg til Lars Marvik som også trappet ned etter fjorårets sesong hos Madla. Han spilte litt hos Sandnes Ulf 2 hvor han også jobber, men bidrar med rutine i Madla.

Hovedtrener Lasse Ihle gjorde også comeback etter å ha lagt opp i fjor, men endte dessverre opp med å ryke korsbåndet.

Madla ønsket i forkant av sesongen å legge om spillestilen til å være mer spillende, men har nok sett seg nødt til å være mer direkte i spillestilen for å ta nødvendig med poeng.


Sola
Startet sesonge med tap hjemme mot Halsen og uavgjort borte mot Madla, men kom på vinnersporet hjemme mot Staal i tredje serierunde.

Ligger nå på en flott 4.plass etter at de i løpet av våren har levert noen virkelig solide kamper.

Trener Øystein Elvestad har skapt en solid spillergruppe med gode spillere. Likevel har laget slitt med effektiviteten og det er midtstopper Sander Grelland som er Sola sin toppscorer med fire mål.


Mister foran høstsesongen Trym Dolmen Håra, Jon Petter Stangeland og muligens et par til på grunn av studier.

Har hentet tilbake Arne Ravndal fra Vidar, men det ryktes at Morten Eriksen vil være med å bidra mer for laget i høst. Dette vil nok garantert hjelpe på hos et ellers solid Sola-lag. I tillegg så venter vi bare på det fulle gjennombruddet til Johannes Bernhard Hinna som er en spiller med stort potensiale.


Staal Jørpeland
Staal Jørpeland er det mest stabile 3.divisjonslaget i fylket og gjerne også i landet. De unngikk nedrykk i fjor, og ble også i år spådd å kjempe mot nedrykk.

Trener Fannar Berg Gunnólfsson fikk med seg Marcin Wodka som medtrener i forkant av sesongen, og sammen har de skapt gode resultater sammen med en sulten spillergruppe.

Even Østensen er suveren toppscorer i 3.divisjon hvis vi ser på alle avdelingene. Han står bokført med 17 seriemål og har vært i søkelyset til de fleste klubbene i Rogaland som ligger høyere i divisjonssystemet. Har helt klart vært en viktig brikke og Staal vil få utfordringer med å erstatte han hvis han går nå til sommeren.

Staal mister også noen spiller til studier og lagets skadeutsatte islending Hinrik Atli Smarason har flyttet hjem. Troppen er smal, men per nå så ligger laget godt an til å trygge plassen i divisjonen. 


Vardeneset BK
VBK ble av mange spådd en tilværelse i bunn av tabellen. Status etter halvspilt er at de ligger på 5. plass med 10 poengs klaring til nedrykk. Og så, kanskje like viktig, er de tre poeng over Brodd.

Sesongen startet med seier over Sogndal 2 og fortsatt med en råsterk borteseier i Bergen mot Fana. Utover har det gått litt opp og ned, men laget fra Tasta har levert gode prestasjoner både borte og hjemme og har fortsatt å ta poeng jevnt og trutt.

Laget med stor L mistet før sesongen kaptein Mikal Hebnes Olsen, som er ute med langtidsskade, men har også fått inn forsterkninger i blant andre Eivind Meling fra Vidar og tidligere Randaberg-spiller Joakim Holtet, noe som ser ut til å ha fungert bra.

Høydepunktet så langt var nok oppgjøret mot rivalen Brodd. Ny tribune, direktesending fra Aftenbladet sine nettsider og 750 tilskuere er jo en drøm for en hver lokalfotballklubb, og selv om resultatet ble 1-1 var det mange med hjerte for de rød- og hvitstripete som smilte bredt den kvelden.

VBK er et lag det ofte gjør vondt å møte, og greier de å holde gnisten, viljen og entusiasmen oppe utover høsten, kan det fort bli lange, koselig bussturer i 3. divisjon også neste år. For kvaliteter har de, selv om ikke alle er like enige om hvilke.

Har fått tilbake Vetle Tønne fra Tasta, men ser ut til å miste deres toppscorer Steffen Klemetsen Jakobsen til Vidar i 2.divisjon.


Viking 2
Ligger på en fin 2. plass etter 12 serierunder og har med andre ord levert en god vårsesong. Startet litt bratt med tap hjemme mot Sotra og borte mot Brodd, men har løftet seg og vunnet alle fem bortekampene nordpå og står nå med seks strake seire, etter at Fana ble slått sist helg.

Laget til Thomas Pereira er et av de mestscorende i divisjon (hele tredje) og står med totalt 43 mål så langt – 28 av disse på seks bortekamper.

Om rekruttene skal henge med i toppen utover høsten gjelder det å få en god start etter ferien når de møter lagene som ligger rundt seg på tabellen.

Siden A-laget kjemper om opprykk til Eliteserien, er det lite sannsynlig at man “topper” laget med altfor mange A-lagsspillere utover. Når det er sagt har juniorene levert såpass bra at det ikke ser ut til at de behøver hjelp fra A-troppen. Når det gjelder opprykk spørs det om ikke nivået er mer enn godt nok til at Viking faktisk ønsker å beholde rekruttene sine der de er akkurat nå.


EIK 2
Det var knyttet usikkerhet til om EIK i fjor ville rykke opp med sitt andrelag og de har ikke prioritert veldig å holde laget i 3.divisjon til nå hvertfall. EIK 2 står med syv poeng og ligger helt sist med ni poeng opp til sikker plass.

Spesielt borte har laget slitt og står med 2-33 i målforskjell og syv tap. De har stilt ungt hele sesongen og virker å ha gitt opp å holde plassen med sitt rekrutteringslag.

Tapte 8-1 borte mot Pors i sist kamp. Keeper Daniel Hagen ble hentet for å stå i mål for EIK 2 denne sesongen, men er ferdig og flytter hjem til Trondheim hvor han også studerer. 19 år gamle Aleksander Lie er kommet inn fra Vindbjart og skal stå høstsesongen for EIK 2.


Halvårsoppsummeringen er et samarbeidsprosjekt mellom bloggere og ansvarlige for lokalfotball.no. Disse har bidratt:
Lars Fisketjøn
Oddbjørn Mihle Strand
Dag Atle Svendsen
Marius A. Lund
Sander Bilstad
Gunnar U. Stangeland
Ørjan Grødem
Nils-Ove Støbakk

Vi har tatt for oss alle lag i Sør-Rogaland, noen grundigere enn andre.
Tips om overganger, funfacts og relevant info om lag mottas med takk i kommentarfeltet under, bloggposten oppdateres.Les også:
Halvårsoppsummering 4. divisjon
Halvårsoppsummering 6. divisjon
Halvårsoppsummering 7. divisjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.