100 beste fotballspillere

Tradisjonen tro har jeg kåret og rangert det jeg mener er de 100 beste mannlige fotballspillerne fostret opp i lokale klubber.

Det er ingen enkel jobb å plukke ut de 100 beste fotballspillerne fra vår region, og det er tilnærmet umulig å rangere dem. Fremdeles finnes det drøssevis av gode fotballspillere som ikke er med her.

For å bli vurdert må spilleren være hankjønn og ha spilt mesteparten av sine barne- og ungdomsår i en fotballklubb på Nord-Jæren, Jæren, Dalane eller Ryfylke – altså det området som lokalfotballbloggen vanligvis skriver om. Tidligere meritter, årets prestasjoner, karrierekurve og potensial er vurdert, men klasse slår form i enhver vurdering.

Dette er ikke en oversikt over hvem som har hatt den beste sesongen. Spillere som er med her kan ha vært skadet, eller møtt andre utfordringer akkurat i år. Men når de likevel er på listen er det fordi jeg mener de er gode nok per i dag til å forsvare plassen.

Med det sagt skal jeg ikke legge skjul på at dette har vært et helvete. Mer smerte enn gøy veldig ofte. Hvordan vurdere man en ung, ekstremt lovende tenåring opp mot en tilårskommen tidligere Tippeliga-spiller? Eller en spiller som herjer i 3. divisjon mot en spiller som ikke er god nok i Obosligaen. Eller en ung, teknisk og taktisk velskolert rekruttlagsspiller uten x-faktor, opp mot en uortodoks ener fra en breddeklubb?

Brede Hangeland ville naturligvis vært på denne listen, men er ikke vurdert ettersom han la opp allerede i vår. De spillerne som har lagt opp etter sesongslutt er derimot med.

Her er 2015-listen.
Her er 2014-listen.

100. Mikal Mæle, Hinna
Født: 1990. Oppvekst: Tjensvoll og Viking.
Spilte på det meget sterke juniorlaget som tapte cupfinalen hjemme mot Stabæk på Viking stadion i 2006, og gikk deretter videre til SIF der han gjorde en god figur. Hadde noen pauseår fra fotballen, men kom tilbake til Hinna foran forrige sesong, og har vært lagets beste spiller de to siste årene.

99. Rune Pedersen Bore, Frøyland (84)                        (Foto: Tarjei Sel / Jærbladet)
Født: 1994. Oppvekst: Frøyland.
Kom rett fra Englands-studier i vår til fotballsesong i Norge, men virket ikke å være veldig preget av månedene uten trening med Frøyland. Store ferdigheter, men har ikke prestert opp mot sitt beste på et lag som har hatt en meget vanskelig sesong. Tradisjonen tro på prøvetrening i Bryne etter sesongslutt.

98. Einar Tunheim Lye, Bryne (ny)
Født: 1998. Oppvekst: Undheim.
Har kun fått ett innhopp i Obosligaen i år, men har vært blant Bryne 2s aller beste spillere. Stort offensivt talent som har notert seg for ti scoringer i 3. divisjon.

97. Ferdinand Solberg, Viking (ny)
Født: 1997. Oppvekst: Klepp og Bryne.
Har spilt både i Klepp, Bryne og Sandnes Ulf før han kom til Viking foran 2014-sesongen. Sisteårsjunior som har spilt fast for Viking 2 de siste to sesongene, og vært en av lagets mest stabile spillere. Har vært aktuell både i Start, Vindbjart, Arendal og flere lokale klubber i år.

96. Jonas Pereira, Viking (ny)
Født: 1998. Oppvekst: SIF.
Strålende midtbanespiller som kan ha en stor framtid foran seg. Sønn av sin far, Viking-legenden, og har vinnerskallen, treningsviljen og seriøsiteten som skal til. Enorm arbeidskapasitet og stort potensial.

95. Eirik Bjørnø, Sola (80)
Født: 1990. Oppvekst: Randaberg.
Gikk fra Vardeneset i 3. divisjon til Sola foran årets sesong etter en strålende sesong i fjor. Har spilt fast på backen i år, og er veldig villig offensivt. Blitt tidvis avslørt mot hurtige vinger, og spiller i et forsvar som har sluppet inn veldig mye mål.

94. Vetle Høivik, Lura (ny)
lura4         (Foto: Frode Olsen / Sandnesposten)
Født: 1988. Oppvekst: Høle.
Sterk og rask spiss som tar for seg i duellene og går rett på mål. Har vært ekstremt viktig for Lura selv om han ikke har notert seg for mer enn ni mål i 3. divisjon avdeling 5.

93. Jon Petter Stangeland, Sandnes Ulf (ny)
Født: 1997. Oppvekst: Sandnes Ulf.
Målsnik som har hatt et gjennombrudd for Sandnes Ulf 2 i år med 13 scoringer i 3. divisjon. At vi her snakker om en ung, lokale og lovende spiss er det imidlertid ingen tvil om. Fire korte innhopp i Obosligaen, og belønnet med kontrakt.

92. Sanel Bojadzic, Klepp (ny)
Født: 1998. Oppvekst: Klepp.
18-åringens toppnivå er kanskje det aller mest spennende av samtlige spillere i lokal 3.- og 4. divisjon. Offensiv midtbanespiller med et enormt register. Teknisk brilliant, modent blikk for spillet og målteft. Har puttet 20 ganger i 4. divisjon avdeling 1 i år. Et smykke av en spiller. Har trent med både Vidar og Bryne.

91. Kristian Novak, Ålgård (ny)
Født: 1998. Oppvekst: Austrått.
Spillende midtstopper som er duellsterk og klok med ball. Mangler litt på tempo, men det har ikke hindret ham i å gjøre seg aktuell for både Sandnes Ulf, Viking og G18-landslaget. For få uker siden var Viking og Ålgård nær enige om en overgang, men siden har det vært stille rundt Novak.

90. Eden Zormah, Vidar (ny)
Født: 1996. Oppvekst: Vidar.
Lovende unggutt som var nære en plass på årets serielag helt inntil Rogvi Baldvinsson kom til klubben like før sesongstart. Ble lånt ut til Ålgård noen kamper på våren, og var da strålende i 3. divisjon. Fikk høsten ødelagt av skader. Rå fysikk, og god timing i duellene. Klar for Brodd neste sesong.

89. Abdi Huka, Sandnes Ulf (63)
abdi-huka              (Foto: Ole Aarre / Sandnesposten)
Født: 1997. Oppvekst: Lura.
Startet sesongen skadet, og kom aldri tilbake på det scoringssporet han var på for Sandnes Ulf 2 fram til han ble utlånt til Sola i fjor høst. Er ferdig i Sandnes Ulf etter årets sesong, og er aktuell for klubber på Østlandet. Talentet er stort, nå gjelder det å finne den rette klubben til å dyrke det fram.

88. Mikal Hebnes Olsen, Vardeneset (ny)
Født: 1993. Oppvekst: Vardeneset og Viking.
Etter en lovende ungdomskarriere i Viking og et mislykket opphold i Vidar kom han hjem til Vardeneset i fjor sommer. Har scoret hele 13 mål på 30 seriekamper siden den gang, flere av dem skikkelige perler. Viktig spiller for VBK.

87. Petter Olsen Haukali, Brodd (100)
Født: 1994. Oppvekst: Viking.
Var god i fjor, og i vår, men kom virkelig til sin rett da Kristian Sørlis offensive spillesystem satt seg utover høsten i år. Fint driv med ballen, god én mot én offensivt, og flink til å kombinere med andre. En spiller det er gøy å se på, og aller best når han blir brukt i sentrallinjen.

86. Vegard Aanestad, Randaberg (27)
Født: 1987. Oppvekst: Randaberg.
Fikk ikke fornyet kontrakten i Sandnes Ulf etter forrige sesong, og valgte da å trappe ned i Randaberg. Som vanlig endel skadet, og selv om han har vært god de gangene han har spilt fra start, er han ikke like god som i glansdagene i Tippeligaen. Laget har også skuffet voldsomt.

85. Carl-Henrik Refvik, Vidar (70)
Født: 1995. Oppvekst: Vidar
Den vanskeligste spilleren å plassere blant alle 100. Potensialet er skyhøyt, og hver gang jeg har sett ham for Vidar har han vært strålende. Fysikk, fart og målteft i skjønn forening. Men ga seg egentlig med fotball i sommer, før han plutselig kom tilbake på høsten og spilte to kamper for Vidar. Usikker på om han har den lysten som skal til for å fortsette karrieren, men tar han med på listen nå, og så får han heller falle ut om han ikke kommer tilbake på banen neste år.

84. Truls Vagle, Bryne (71)
ulf-treningp                       (Foto: Tarjei Sel / Jærbladet)
Født: 1996. Oppvekst: Bryne.
Nok en sesong i ingenmannsland. Fikk mye ødelagt av skader, og spilte kun tre 3. divisjonskamper på våren, og noen få i høst. Er ung ennå, men trenger å være frisk, få spilletid, tillit, selvtillit og gode fotballopplevelser. Fikk nyhet fornyet kontrakten i Bryne.

83. Herman Kleppa, Viking (77)
Født: 1996. Oppvekst: SIF.
Første halvdel av sesongen ble ødelagt av skader. Spilt alt fra juli og ut, men ikke klart å gjøre seg attraktiv for A-laget der han har måttet nøye seg med noen kamper på benken. Var strålende for Viking 2 i fjor, klarte seg bra i høst, og er både ung og talentfull. Kan ta et nytt steg om han får et helt skadefritt 2017. Fikk nylig forlenget kontrakten sin med Viking.

82. Andreas Dybevik, Sandnes Ulf (ny)
Født: 1998. Oppvekst: Lura.
Fikk endelig debuten i Obosligaen i år, men det ble med det ene innhoppet på åtte minutter mot Mjøndalen i april. Lovende midtbanespiller, som så sent som nå i november spilte to G18-landskamper.

81. Ådne Vevatne, Madla (76)
Født: 1997. Oppvekst: Tjensvoll og Viking.
Var strålende for Sola i 2. divisjon i fjor, men fikk vårsesongen ødelagt av en mageskade. Gikk til Madla i sommer, og har vært svært viktig for laget. Madla har virkelig imponert i høst, og Vevatne er en av årsakene til det. Anvendelig spiller som kan spille like bra både som back, stopper og sentral midtbane.

80. Erlend Tjøtta Vie, Strindheim (ny)
Født: 1991. Oppvekst: Hinna.
Har tre sesonger bak seg på studentlaget NTNUI i 3. divisjon i Trondheim, før han i sommer ble hentet til Strindheim i 2. divisjon. Noterte seg for tre scoringer på tolv kamper fra juni til oktober for laget som ble nummer 10 i avdeling 2, og rykket ned til 3. divisjon.

79. Vegard Skjørestad, Sandnes Ulf/Vidar (58)
dsc_0118              (Foto: Ole Aarre / Sandnesposten)
Født: 1995. Oppvekst: Hana.
Nok en sesong uten å være i nærheten av å etablere seg på Sandnes Ulfs førstelag. Ble utlånt til Vidar i sommer, men ble aldri mer enn ok der. Det er selvsagt ikke et positivt tegn. Trenger nok å finne sitt nivå, spille på seg selvtillit, og ta nye steg som spiller. Har vært god for Sandnes Ulf 2 i 3. divisjon, men er nå ferdig i klubben.

78. Martin Hummervoll, Viking (44)
Født: 1996. Oppvekst: Øyane og Hundvåg.
Nytt lån på Island i vår, som i fjor høst, men klarte ikke sette sitt preg på verken Akranes eller den islandske toppserien Pepsi-deild. Vendte hjem i sommer etter fire målløse kamper. Var et vanvittig stort målscorertalent for få år siden, men ser nå ut som en skygge av seg selv. Har riktig nok scoret seks mål på åtte kamper i 3. divisjon avdeling 5, men motstanden der er ingen målestokk for en spiss med ambisjoner. Ferdig i Viking, og aktuell for Vidar.

77. Mathias Boge, Viking (ny)
Født: 1998. Oppvekst: Tjensvoll og Vidar.
Midtstopper med ni G18-landskamper i år. Har vært meget solid for Viking 2 også, og ble så til de grader forbigått da jeg presenterte en liste med regionens største talenter i høst. Kanskje det største tenåringstalentet i Viking akkurat nå.

76. Christoffer Talge, Madla (78)
Født: 1994. Oppvekst: Buøy og Viking.
Imponerte voldsomt for Madla i fjor, og har bare vært enda bedre i år. Scoret flere mål på færre kamper, men selvsagt også for et lag som har prestert bedre kollektivt. Kunne spilt høyere oppe om han ønsket. Har en voldsom fysisk kraft, godt tempo og gode avslutninger. Uortodoks spilletype.

75. Georg André Danielsen, Staal (ny)
Født: 1995. Oppvekst: Staal.
Meget frisk høyrebeint venstreback som er minst like god offensivt som defensivt. Konstant på løp, sikker på labben og god førsteforsvarer. Ryktes å være for hjemmekjær til å spille for byklubber på høyere nivå.

74. David Eie, Frigg (90)
Født: 1993. Oppvekst: Fiskå IF og Midtbygden.
Ni scoringer på 23 kamper for det nest svakeste laget i 2. divisjon lar seg absolutt høre. Frigg rykket opp til 2. divisjon i fjor, og gikk rett ned igjen i år. Det er ikke Eies feil.

73. Runar Fløysvik, Riska (ny)
Født: 1992. Oppvekst: Riska.
Den beste spilleren på et imponerende godt Riska-kollektiv i vår, og den minst svake på et biringt Riska-lag i høst. Scorer mål i annenhver kamp, og har ferdigheter med ballen som hører hjemme langt høyere oppe i divisjonssystemet. Er skadeutsatt og tåler ikke treningsmengdene som skal til for å spille på høyere nivå, men er en av 3. divisjons aller beste spillere.

72. Sander Flåte, Vidar (ny)
Født: 1996. Oppvekst: Viking og Randaberg.
Var god for Viking 2 i 3. divisjon i fjor, men var ikke blant førsteårsseniorene som fikk proffkontrakt i vinter. Prøvde seg både i Bryne og Nest Sotra, men endte i Vidar. Var ganske god i vår, men ikke outstanding, og fikk deler av høsten ødelagt av skader.

71. Fabian Calderon, Brodd (95)
fabian-calderon1     (Foto: Charlotte Mæland / Solabladet)
Født: 1995. Oppvekst: Tasta.
Valgte noe overraskende å gå fra kontrakt i Viking til 2. divisjonsspill for Sola i fjor sommer, og gikk nærmest like overraskende fra Sola til Brodd i 3. divisjon denne sommeren. Har vært en strålende ballvirtuos, og skal ha sin del av æren for festfotballen på Midjord i høst. 21 år, og fremdeles talentfull.

70. Petter Midbøe Lunde, Brodd (79)
Født: 1989. Oppvekst: Viking.
Har vært med i mange år nå, og virket litt som en skygge av seg selv både i fjor høst og tidlig i årets vårsesong. Men da Brodd reiste seg i sommer våknet også villdyret i Midbøe Lunde. Har vært like god som i glansdagene i Vidar, ryddet unna i stor stil, vært ballvinner som vanlig, men også mer moden og strukturert enn i yngre dager. Leder.

69. Tom Erik Maldal, Sola (55)
Født: 1982. Oppvekst: Våganes.
Tok over som A-lagstrener da Asle Andersen forsvant ut i sommer, og vraket noe overraskende seg selv fra førstelaget i flere kamper. Er 34 år nå, og sier selv det går mot slutten på en lang, og innholdsrik lokalfotballkarriere.

68. Even Østensen, Staal (ny)
oestensen-2             (Foto: John Sandvik / Strandbuen)
Født: 1993. Oppvekst: Hjelm/Hjelmeland.
Var min «one to watch» foran forrige sesong, men våknet først i år. Har satt alle andre spisser i lokal 3. divisjon i skyggen, og ble årets toppscorer med 22 mål for et Staal-lag som virkelig har imponert i år. Har en fysikk og et tempo som virkelig gir spillet hans en ekstra dimensjon.

67. Simen Melhus, Førde (57)
Født: 1990. Oppvekst: Ganddal, Bryne og Viking.
Gikk fra Sola til Førde foran årets sesong, og spilte dermed for den eneste klubben som gjorde det dårligere enn Sola i årets 2. divisjon avdeling 3. Har selvsagt spilt fast, og vært en av sitt lags beste spillere. Prestasjonene i vår var meget bra, men falt litt utover høsten. Virker å være på klubbjakt igjen, og har blant annet vist seg fram for Vindbjart.

66. Vegard Maldal, Sola (66)
Født: 1989. Oppvekst: Våganes.
En klippe for Sola sesong etter sesong. Kaptein og ledertype som alltid går foran. Helt rå i duellene, men har sammen med resten av forsvaret hatt en sesong under pari, hvor for enkle baklengsmål har blitt gitt bort.

65. Bjarte Egeland, Vidar (51)
Født: 1990.  Oppvekst: Vardeneset.
Har sluppet inn to mål per kamp, selv med et i utgangspunktet veldig godt forsvar foran seg. Teknisk og ferdighetsmessig en god keeper, som leverer stabile prestasjoner uke etter uke. Men må ta sin del av ansvaret for at ingen lag på øvre halvdel slipper inn flere mål enn Vidar.

64. Jonas Høidahl, Bryne (50)
jonas-hoeidahl-stroemmen-2                        (Foto: Tarjei Sel / Jærbladet)
Født: 1992. Oppvekst: Vigrestad og Bryne.
Åpnet sesongen som førstekeeper i Obosligaen, men ble etter hvert utkonkurrert av Ante Knezovic. Vi vet fra tiden i EIK at Høidahl holder høyt 2. divisjonsnivå, så at han kommer tilbake er jeg ikke i tvil om. Er ung til keeper å være. Selv om kommunikasjon er viktig, kan han med fordel snakke bittelitt mindre ute på banen. Endte med ni førstelagskamper i seriesammenheng.

63. Robert Undheim, Bryne (48)
Født: 1992. Oppvekst: Undheim og Bryne.
Seks kamper fra start, altså halvparten av i fjor. Holder ikke godt nok Obosliga-nivå så lenge han ikke klarer å holde seg skadefri og i form over tid. Er fremdeles relativt ung, og kan ta steg, men da må han være frisk, og få spille på seg selvtillit.

62. Ole Thomas Herrem, Nest Sotra (42)
Født: 1994. Oppvekst: Bryne.
Fjorårets Frøyland-toppscorer valgte Nest Sotra i 2. divisjon i år. Åpnet forsesongen bra, men skadet seg like før sesongstart, og slet med å spille seg inn i førsteelleveren. Endte med fem kamper og én scoring for toeren i 2. divisjon avdeling 3. Må finne tilbake til 2015-formen fortest mulig.

61. Kristoffer Rasmussen, EIK (82)
rasmussen39      (Foto: Charlotte Mæland / Solabladet)
Født: 1997. Oppvekst: Sola.
Var delvis ute av laget i Sola, og får ikke gode skussmål derfra for vårsesongen sin. Ble gjenforent med gamletrener Maurice Ross da han gikk til EIK i sommer, og slo ut i full blomst igjen. Scoret sju mål, og viste seg som en strålende avslutter. Et stort talent.

60. Stian Michalsen, Viking (62)
Født: 1997. Oppvekst: Tasta.
Gikk på lån til Sola i vår, og har skrevet ny proffkontrakt med Viking. Var god i 2. divisjon etter kun å ha spilt 3. divisjon tidligere i karrieren. Fikk endelig sin Tippeliga-debut da han kom inn mot Start i slutten av september. Har ikke vist nok igjen for Viking 2 i høst, men potensialet og ferdighetene offensivt er udiskutable.

59. Kristian Høvring, Vidar (59)
Født: 1986. Oppvekst: Hundvåg.
Tilbake i 2. divisjon da han midt i vårsesongen valgte å forlate Vardeneset til fordel for Vidar. Braksuksess helt fra start da han scoret to mål allerede i første innhopp mot Lørenskog. Solid og anvendelig 2. divisjonsspiller, som har bekledd flere posisjoner på Lassa i høst.

58. Kim Robert Nyborg, EIK (53)
Født: 1988. Oppvekst: Eiger.
Har kun spilt 16 kamper i år, og mistet flere kamper i vår på grunn av skade. På sitt beste er han glitrende, men en typisk humørspiller. Er anvendelig, og det kan være både en styrke og en svakhet, men blir flyttet rundt på banen, og benyttes både i offensive og defensive posisjoner. Vikarierte som midtstopper i flere kamper og viste da at det også er en posisjon han behersker meget bra.

57. Vetle Myhre, Sola (45)
vetlemyhre220           (Foto: Mats Haukland / Solabladet)
Født: 1991. Oppvekst: Hana og Riska.
Gjenforent med gamletrener Asle Andersen i vår, og åpnet sesongen strålende for et ellers underpresterende Sola. Kun tre mål i høstmånedene, og endte med skarve sju scoringer på 24 kamper. Det er ikke allverdens, og skyldes blant annet endel brente sjanser, men så spilte han også på et av de svakeste lagene i 2. divisjon avdeling 3. Hurtig, bevegelig og vanskelig å spille mot, men har som vanlig slitt med endel småskader. Forlater Sola etter årets sesong, og går tilbake til Riska.

56. Vetle Tønne Estensen, Sola (52)
Født: 1993. Oppvekst: Tasta og Viking.
Valgte, ganske overraskende, å bytte klubb fra Vidar til Sola, angivelig fordi spillestilen i Vidar ikke passet ham. Fant seg heller ikke til rette i vår. Har i høst fått en solid oppsving, og vært mye mer involvert i kampene. Har diktert tempo og vært ballfordeler i mye større grad ettersom Sola har hatt en mer besittende spillestil under Tom Erik Maldal. Har vært på prøvespill både i Åsane og Bryne i løpet av året, og gir seg i Sola etter årets sesong.

55. Sondre Norheim, Bryne (ny)
Født: 1997. Oppvekst: Bryne og Viking.
Har vært litt inn og ut av Bryne-laget, men så har dette heller ikke vært noen enkel sesong å få sitt gjennombrudd i. Har fått 25 kamper, derav 16 fra start, og spilte fast gjennom lagets soleklart beste periode i høst. Er en lovende back, som spilte sju U-landskamper i fjor, men ingen i år.

54. Geir Dahle Høyland, Sola (54)
Født: 1991. Oppvekst: Bryne.
Det ble en litt kontroversiell overgang fra Frøyland til Sola i vinter. Store deler av våren ble ødelagt av skade, og var ikke god i vår. Slo tilbake, og viste prov på gammel storhet i månedsskiftet juli/august da han noterte seg for fire seriescoringer på under en måned. Det ble med de fire scoringene på 17 kamper, men har spilt bedre og bedre utover høsten, og tidvis vært strålende sentralt på midtbanen. Er nå aktuell for moderklubben Bryne igjen.

53. Kenneth Grande, EIK (36)
         (Foto: Olaf Omdal / Dalane Tidende)
Født: 1991. Oppvekst: Orre og Bryne.
Har mistet sin faste plass på laget, og fått en skikkelig marerittsesong. Jeg deler ikke oppfatningen av at han ikke skal være god nok til å spille fast for EIK. Er i sin beste alder, og har nå signert ny kontrakt med klubben. Var nær ved å følge Bengt Sæternes til Sandnes Ulf foran forrige sesong, og da kan han ikke vært for dårlig for 2. divisjon i år.

52. Erling Braut Håland, Bryne (94)
Født: 2000. Oppvekst: Bryne.
Har fått mye spilletid i 1. divisjon i år, og selv om det ikke ble noen nettkjenninger, er 16 opptredener bra på dette nivået for en 16-åring. Det største tenåringstalentet på denne listen i en norsk klubb, og står på listen til langt større klubber både i inn- og utland. Vært helt outstanding for Bryne 2 i 3. divisjon i høst, og står med 16 scoringer. X-faktor.

51. Tord Johnsen Salte, Lyon (69)
Født: 1999. Oppvekst: Bryne.
Spiller som 17-åring fast på U19-laget til Lyon. Er også fast i de norske G17-landslagstroppene. Kunne kanskje vært høyere på listen, men usett er det vanskelig å sette aldersbestemt fotball i Frankrike opp mot unge talenter som spiller seniorfotball her hjemme.

50. Jefferson de Souza, Brodd (ny)
Født: 1995. Oppvekst: Tasta.
Boom! For en spiller, for en entertainer og for en sesong han har hatt, gutten som tidligere het Jefferson Lindal. Har knapt sin make én mot én offensivt, og er den aller største attraksjonen på et Brodd-lag som tok mange med storm i høst. Har en omflakkende tilværelse i både Viking, Sandnes Ulf, Vardeneset og Sola bak seg, og kan nok ha godt av stabilitet i tiden som kommer.

49. Eirik Jakobsen, Vidar (38)
Født: 1992. Oppvekst: Vardeneset.
10 mål på 24 kamper i år, omtrent som i fjor. Kommer ikke helt opp på sitt høyeste nivå, men spiller fast på et av få Rogalands-lag som har plass i nye 2. divisjon.

48. Trond Erik Bertelsen, Sandnes Ulf (24)
trond-erik-bertelsen-liggende-i-skuddet              (Foto: Ole Aarre / Sandnesposten)
Født: 1984. Oppvekst: Lura.
Åpnet som førstevalg, men mistet etter hvert plassen på venstrebacken. Utover høsten hadde han både Kenneth Sola og Viljar Vevatne foran seg i køen. Endte på 11 kamper fra start, men har ikke vært i førsteoppstillingen siden 19. juni. Er på utgående kontrakt, og alt tyder på at toppfotballkarrieren går mot slutten.

47. Rasmus Martinsen, Viking (32)
Født: 1996. Oppvekst: Hinna.
Ny sesong i vasken. Etter skademarerittet i fjor skulle 20-åringen slå tilbake i år. Fant raskt ut at veien til en plass på førstelaget var lang, men fikk likevel ikke klarsignal til å gå på utlån før overgangsvinduet i Norge stengte. Da Viking endelig ville slippe ham var Island eneste alternativ, men mens han lette etter klubb på Sagaøya brakk foten. Fikk kun ett Tippeliga-innhopp helt på tampen av sesongen. Skrev nylig ny kontrakt med Viking.

46. Sigve Kleppa Christensen, Vidar (35)
Født: 1990. Oppvekst: Hjelm og Staal.
Ryggskadet i sesongstarten, men kom inn i pausen og snudde tredjerundekampen mot Viking da Vidar gikk fra 0-1 til 2-1. Nydelig assist til Ingvald Halgunset der, og fin scoring da Vålerenga ble for sterke på Ullevaal i fjerde runde. Scoret åtte mål i 2. divisjon i fjor, men har kun notert seg for tre i år, av ulike grunner.

45. Sondre Bjørshol, Åsane (87)
Født: 1994. Oppvekst: Vidar.
Var aktuell for Åsane allerede før sesongen, men overgangen ble ikke noe av før i sommervinduet. Det til tross for at vårsesongen var preget av småskader, og ikke på samme nivå som Bjørshol har levert i sine beste stunder. Fikk tre kamper fra start og fire innhopp i Obosligaen i høst. Må krysse fingrene for en skadefri tid framover, så kan 2017 bli et gjennombruddsår.

44. Rogvi Baldvinsson, Vidar (49)
rasmussen39-2      (Foto: Charlotte Mæland / Solabladet)
Født: 1989. Oppvekst: Ålgård
God både som midtstopper og sentral midtbanespiller for Vidar. Anvendelig, fornuftig i stilen og god med ball. Bankers i Færøyenes A-landslagstropp, men har ikke fått spilletid i høstens EM-kvalifisering. Kan bli aktuell for Bryne igjen i vinter.

43. Sverre Larshus Larsen, EIK (47)
Født: 1990. Oppvekst: Eiger.
Kaptein på et lag som ikke har prestert som forventet i år. Men som flere av de øvrige rogalendingene på laget har han vært blant EIK beste spillere denne sesongen. Har også mer enn doblet antall mål fra tre i fjor til sju i år. Var strålende i vår, men mer anonym i høst  – og da har også scoringene uteblitt.

42. Daniel Berntsen, Vidar (41)
Født: 1987. Oppvekst: Buøy og Hundvåg.
Leverer på et stabilt høyt nivå i 2. divisjon år etter år, kunne selvsagt spilt i Obosligaen under de rette omstendighetene, og viste i cupkampene mot Viking og Vålerenga at han ei heller faller gjennom mot spillere fra høyeste norske nivå. Men det er ikke upoblematisk å skryte både han, makker Baldvinsson og keeper Egeland opp i skyene når Vidar har sluppet inn 60 mål – desidert flest av de sju lagene som ikke rykket ned. Åtte seriemål er utrolig bra av en midtstopper.

41. Andreas Westlye, Vidar (43)
Født: 1986. Oppvekst: Sandved.
Scoret både i spill og i straffekonkurransen da Bryne ble slått ut i cupens andre runde, og både scoret og var banens beste da Viking ble slått i tredje runde. Har spilt 25 kamper totalt i år, og det er overraskende bra med tanke på skadehistorikken. Viktig spiller for Vidar.

40. Niklas Sandberg, Sandnes Ulf /Nest Sotra (46)
Født: 1995. Oppvekst: Lura.
Har slitt med å få jevnt mye spilletid i Sandnes Ulf, og ble derfor lånt ut til Nest Sotra i høst. Gikk rett inn på laget, og har startet alle kampene i 2. divisjon, men blitt byttet ut ofte. Tilbakemeldingene fra strilalandet er at han har gjort en meget god jobb. Har takket for seg i lyseblått nå som kontrakten går ut, og må spille i en klubb der han får tillit framover om utviklingen ikke skal stagnere.

39. Henning Romslo, EIK (56)         (Foto: Olaf Omdal / Dalane Tidende)
Født: 1991. Oppvekst: Eiger.
Var periodevis svak for EIK i 2014, god i 2015 og kanskje lagets aller beste spiller i år. Har funnet sin rolle sentralt på midten der han får spillet foran seg, kan takle så det svir, og strø pasninger med sin finfine venstrefot.

38. Marius Andersen, Arendal (83)
Født: 1991. Oppvekst: Eiger.
Gikk fra bunnlaget Fløy til opprykkslaget Arendal i 2. divisjon. Har vært god, og debuterer etter alle solemerker i Obosligaen neste år. Avsluttet sesongen på benken de siste to kampene, men spilte alt før det.

37. Pål Aamodt, Bryne (ny)
Født: 1995. Oppvekst: Bryne.
Fra skuffende spiss for Bryne 2 i 3. divisjon i fjor, til brukbar vingback i Obosligaen i år. Har fremdeles endel å jobbe med i sin nye posisjon, men imponerte meg offensivt i flere kamper i år – også før resten av lagkameratene for alvor våknet. Mangler litt på innleggspresisjon, men har spilt 24 kamper på landets nest høyeste nivå i år, og det er et stort steg i riktig retning.

36. Kenneth Sola, Sandnes Ulf (34)
Født: 1985. Oppvekst: Havdur og Sola.
Har kun startet ti seriekamper i år, noe som er halvparten av i fjor. Er stabilt på samme nivå som tidligere, men samtidig som Sandnes Ulf stadig henter nye, gode og fremadstormende spillere rykker Sola bakover i køen.

35. Axel Kryger, Sandnes Ulf (31)
kr         (Foto: Frode Olsen / Sandnesposten)
Født: 1997. Oppvekst: Sandnes Ulf.
Et steg tilbake etter den fine debutsesongen i Obosligaen i fjor. Fikk kun tre innhopp i serien denne gang, men rakk å vise at han kan spille sentral midtbane i tillegg til midtstopper. Har vært strålende for Sandnes Ulf 2 i 3. divisjon og for juniorlaget som kom til semifinale i cupen. Er kun 19 år, fast i U-landslagstroppene, og har framtiden foran seg. Kommer til å nå langt.

34. Mads Bøgild, Bryne (30)
Født: 1988. Oppvekst: SIF og Viking.
Har ikke klart å spille seg til fast plass på Bryne, og mye av grunnen er manglende effektivitet foran mål. Står ikke tilbake for konkurrentene i banespillet, men sliter altså med å omsette sjansene han kommer til. Endte med to mål på 27 kamper, derav 17 fra start. Helt avgjørende for at Bryne 2 beholdt plassen i 3. divisjon med sitt storspill utover høsten.

33. Ole Marius Aasen, Strømmen (39)
Født: 1992. Oppvekst: Riska.
Har startet 14 kamper, og kommet inn i seks, men bare scoret tre mål – noe som er for lite, men omtrent på nivå med fjoråret. Gikk som vanlig glipp av sju-åtte seriekamper. Strømmen har imponert, nok en gang, og får mye ut av små ressurser. Det er sterkt av Hommersåk-gutten å være hyppig i startelleveren på et lag som kun var to poeng unna kvalifiseringsplass til Tippeligaen.

32. Pål Vestly Heigre, Viking (21)
Født: 1995. Oppvekst: Hana.
Etter å ha spilt fast i Tippeligaen for Tromsø på lån i fjor, ble det benkesliting bak Iven Austbø i år. Fikk to Tippeliga-kamper under et lynlån i Lillestrøm i sommer, men rakk å gjøre en kjempebrøler i løpet av det korte oppholdet. Må spille fast, og være stabil framover, men er fremdeles veldig ung til keeper å være.

31. Birk Risa, Køln (72)
Født: 1998. Oppvekst: Sola.
Er kaptein for den tyske storklubbens U19-lag, og skal trene fast med A-laget framover. Sentral spiller på G18-landslaget, og viser seg stadig fram som en skikkelig måltyv. Scoret blant annet fem mål i en kvalifiseringskamp mot San Marino i høst. Høyt potensial. Kunne kanskje vært høyere på listen, men usett er det vanskelig å sette aldersbestemt fotball i Tyskland opp mot jevnaldrende som spiller seniorfotball her hjemme.

30. Vidar Nisja, Sandnes Ulf (14)
Født: 1986. Oppvekst: Vigrestad.
Mye halv- og småskadet i vår, og presterte langt fra så bra som man kunne forvente. Var ikke toneangivende selv i Sandnes Ulfs gode periode i høst, og steget ned fra Viking og Tippeligaen har vist seg å bli en gedigen skuffelse. Kun to scoringer og 14 kamper fra start er langt unna det man kunne forvente før sesongen.

29. Pål Fjelde, Bryne (33)
fjelde-paal                        (Foto: Tarjei Sel / Jærbladet)
Født: 1994. Oppvekst: Staal.
Langt mer spilletid i år enn i fjor, med 22 kamper fra start og seks innhopp. Har klart seg langt bedre på midtbanen denne sesongen, enn hva han gjorde i midtforsvaret i fjor. Rolig med ball, og blir ikke så avslørt på tempo i sin nye rolle. Mistet plassen på laget på tampen av sesongen, og det er ikke noe godt tegn.

28. Marius Helle, Bryne (37)
Født: 1983. Oppvekst: Ålgård.
Halvveis i sesongen var han ikke på øvre halvdel av listen. Langt unna serielaget i Sandnes Ulf, der han kun fikk to kamper fra start i Obosligaen, og var direkte svak i 3. divisjonskamper. Så kom høsten, og en noe overraskende overgang til fortapte Bryne. Helle var en av de viktigste årsakene til at jærlaget snudde en elendig trend, og begynte å vinne fotballkamper igjen. Fem mål på de åtte siste serierundene for det som var seriens dårligste lag da han kom, er meget bra, spesielt med tanke på at han ble brukt mye på midtbanen mot slutten av sesongen. Flere av målene kom også som følge av strålende prestasjoner. Dessverre ble det ingen scoringer på de tre siste kampene, og Bryne klarte ikke beholde plassen. Dermed avsluttet Helle sin flotte karriere med å legge opp dagen etter et nedrykk.

27. Ingvald Halgunset, Vidar (86)
ingvald-halgunset       (Foto: Ole Aarre / Sandnesposten)
Født: 1996. Oppvekst: Suldal.
Tok store steg i vinter, slik han har gjort for hver sesong etter han flyttet til Stavanger. Scoring, assist og matchvinner mot Viking i tredje runde i cupen. Vidars kanskje jevneste spiller denne sesongen, og tar stadig nye steg. Kun 20 år, og har potensial for høyere nivå innen kort tid. Trenger vel bare å bli litt tøffere. Står hvert fall på listen til Sandnes Ulf, der han har imponert på trening i høst.

26. Nils Petter Andersen, Jerv (26)
Født: 1986. Oppvekst: Eiger.
Skadeforfulgte Jesper Mathisens skadeforfulgte svoger var strålende for Jerv i fjor, men da skadene ødela vårsesongen, og konkurrentene i midtforsvaret presterte bra, ble 2016 et nytt marerittår for den tidligere Sandnes Ulf-spilleren. Fikk kun én kamp i Obosligaen, og det var den aller siste. Da slo han til gjengjeld til med straffescoring. Satt på benken gjennom kvalifiseringen som endte med at Jerv tapte den siste play off-kampen mot Stabæk. Holder høyt Obosliga-nivå, men må selvsagt være frisk og få spilletid.

25. Alexander Gabrielsen, Sandefjord (17)
Født: 1985. Oppvekst: Randaberg.
Har fått sesongen ødelagt av skader i år, som i fjor. To starter og tre innhopp er selvsagt altfor lite. 31 år nå, og det må skje endringer om ikke toppfotballkarrieren skal være på vei mot slutten. Har signert ny kontrakt med Sandefjord, og er tilbake i Tippeligaen neste sesong. Det ville være tidenes revansj om Gabrielsen fikk en skikkelig god 2017-sesong.

24. Mathias Bringaker, Viking (ny)
Født: 1997. Oppvekst: Staal.
Åpnet meget sterkt med tre scoringer på de åtte første rundene, men siden har det gått lengre mellom hver nettkjenning. Hadde én scoring mot Molde i sommer og en skikkelig perle mot Aalesund i høst. Fem scoringer på 948 spilte Tippeliga-minutter (tall fra altomfotball.no) er pent. Har meget høy scoringsrate for Viking 2 i år, og det skal også telle med i vurderingen.

23. Morten Bjørlo, EIK (29)         (Foto: Olaf Omdal / Dalane Tidende)
Født: 1995. Oppvekst: Staal.
Valgte å følge trener Maurice Ross fra Sola til EIK i vinter, og selv om forsesongen ble ødelagt av rehabilitering etter fjorårets tretthetsbrudd fikk han raskt fast plass på EIKs stjernespekkede og internasjonale, men underpresterende 2. divisjonslag. Den spilleren med høyest potensial og toppnivå i EIK, men har svingt i prestasjonen i år, og blitt for anonym på grå dager. Står hvert fall på listen til både Stabæk, Sandnes Ulf og sikkert flere andre også, men har kontrakt med EIK også neste sesong.

22. Marius Lode, Bryne (28)
Født: 1993. Oppvekst: Frøyland.
Dopingutestengt helt fram til august, og fikk ikke engang trene med laget før i juni. Kom tilbake 14. august, har siden spilt fast, og vært en viktig brikke i Brynes nesten-snuoperasjon. Klassestopper i Obosligaen på sine gode dager, men har hatt en lei tendens til å glippe i avgjørende øyeblikk tidligere. Fikk 11 kamper i høst, samtlige fra start.

21. Magnus Retsius Grødem, Vålerenga (40)
rets-fkh1                        (Foto: Tarjei Sel / Jærbladet)
Født: 1998. Oppvekst: Bryne.
Til tross for sin unge alder var han kanskje Brynes beste spiller i vårsesongen, og noterte seg for 4 mål på 14 starter. Gikk til Vålerenga i midten av august. Fikk bare én Tippeliga-kamp, men endte til gjengjeld opp med å score 2-0-målet i siste serierunde mot farfarens gamle klubb, Viking. Senket også Sandnes Ulf med scoring i semifinalen i junior-NM, men til tross for scoring også i straffekonkurransen ble det finaletap for Molde. Stort talent som vi garantert kommer til å høre mer fra i framtiden.

20. Viljar Vevatne, Sandnes Ulf (25)
Født: 1994. Oppvekst: Tjensvoll og Viking.
Overgangen til Brann midtveis i forrige sesong viste seg å bli en katastrofe for ungguttens karriereutvikling. Satt for det meste på tribunen, og spilte kun én kamp i år; cuptapet for Førde i første runde. Kom til Sandnes Ulf i sommervinduet, og gikk rett inn på laget. Tilfeldig eller ikke gikk de lyseblå etterpå inn i sin sterkeste periode gjennom hele sesongen. Endte på 13 seriekamper i høst, samtlige fra start, og gjorde sine saker enda bedre enn i Bryne foregående år. Kvaliken endte med fadese for klubben, og dermed må Vevatne vente enda litt på Tippeliga-debuten.

19. Aslak Falch, Vålerenga (23)
Født: 1992. Oppvekst: Hundvåg.
Fikk ikke fornyet kontrakt i Hødd, men det gjorde da heller ingenting ettersom han ble hentet til Vålerenga der han fikk spilletid umiddelbart. Spilte de 13 første kampene, og gjorde en helt grei figur, men da konkurrent Marcus Sandberg ble skadefri og overtok keeperplassen på Ullevaal i juli, var det benken neste for Falch resten av sesongen.

18. Zymer Bytyqi, Viking (13)
Født: 1996. Oppvekst: Lura.
Mye skadet første halvdel av sesongen, og kom seg først inn fra start på senhøsten. Viser i altfor korte glimt hvorfor han ble regnet som et gedigent talent for noen sesonger siden. Er 20 år nå, og det er fremdeles ikke for sent for noen ting, men skal han lykkes må han være skadefri, spille fast og ha utvikling framover. Sju starter, elleve innhopp, men ingen mål.

17. Geir André Herrem, Åsane (22)
dsc_1745              (Foto: Ole Aarre / Sandnesposten)
Født: 1988. Oppvekst: Bryne.
Etter å ha vært på lån i Åsane i fjor, ble det overgang foran årets sesong. Strålende i vår, og grei i høst. 14 mål på 22 kamper er mer enn godkjent på nest høyeste nivå, og holdt til en fjerdeplass på toppscorerlisten.

16. Jon-Helge Tveita, Sarpsborg 08 (18)
Født: 1992. Oppvekst: Forus og Gausel.
Tilbake i Tippeligaen da han gikk fra Bryne til Sarpsborg foran årets sesong. Har slitt med å spille seg til bombesikker plass på laget, men står med hele 15 kamper fra start og 14 innhopp for den klubben i Norge som trolig rullerer mest på lagoppstillingene. Er i ferd med å etablere seg på nivået, og Sarpsborg har gjort en meget god sesong som endte med sjetteplass i serien. 1 mål og 2 assist er litt lite til Tveita å være.

15. Iven Austbø, Viking (11)
Født: 1985. Oppvekst: Randaberg.
Er en meget god keeper, men fra sensommeren og ut høsten ble det for mye slurv og for mange feil. Må jobbe med stabiliteten både på trening og i kamp, for høyestenivået er langt høyere enn det som ble vist i andre halvdel av årets sesong.

14. Tommy Høiland, Strømsgodset (10)
Født: 1989. Oppvekst: Rosseland og Bryne.
Gikk fra Molde til Godset etter forrige sesong. Åpnet sesongen svakt, og har ikke klart å spille seg til fast plass. Fire mål på ti starter er ok, men har også 12 innhopp for et Strømsgodset som har skuffet litt i år. Endte med sjuendeplass i serien og semifinale-exit i cupen.

13. Anders Kristiansen, Sarpsborg 08 (19)
                (Foto: Trude Håland / Jærbladet)
Født: 1990. Oppvekst: Øyane og Viking.
Tok steget til Tippeligaen etter flere gode sesonger for Bryne på nivået under. Utypisk fotballag å rullere så mye på keeperplassen som Sarpsborg har gjort, men Kristiansen står med 17 seriekamper mot Østbøs 13. Begge har prestert bra, og spiller for et lag som havnet to plasser foran Viking i serien.

12. Arild Østbø, Sarpsborg 08 (20)
Født: 1991. Oppvekst: Buøy og Viking.
Forlot Viking-benken til fordel for Sarpsborg 08. Utypisk fotballag å rullere så mye på keeperplassen som Sarpsborg har gjort, og Østbø står kun med 13 seriekamper mot Kristiansens 17. I de kampene jeg har sett, har Østbø vært den beste keeperen av de fire meget jevne, tidligere Viking-keeperne. Sarpsborg ble nummer seks i Tippeligaen, to plasser bedre enn Viking.

11. Christian Landu Landu, Tromsø (16)
Født: 1992. Oppvekst: Tasta og Viking.
Bankers på et ikke altfor sprekt Tromsø-lag som berget plassen i Tippeligaen i siste serierunde. Tasta-gutten har tatt nye steg fra fjorårets debutsesong i Nord-Norge, og blitt en stabilt god Tippeliga-spiller. Brukt på midtbanen i Tromsø, men er anvendelig. Startet 26 kamper, og kommet inn i to.

10. Fredrik Torsteinbø, Hammarby (12)
Født: 1991. Oppvekst: Hundvåg.
Har tatt nivået i Allsvenskan, og var en viktig spiller for sin klubb i hele vårsesongen. Ble plassert på benken i høst, og ofte måttet nøye seg med innhopp. Om mulig enda mer anvendelig enn han var da han spilte i Norge, og har blant annet klart seg brukbart på backen denne sesongen. Endte på 14 starter og åtte innhopp for laget som ble nummer 11 på Sveriges høyeste nivå. Ingen scoringer er ikke likt Torsteinbø.

9. Johan Lædre Bjørdal, Rosenborg (7)
                   (Foto: rbk.no / Dalane Tidende)
Født: 1986. Oppvekst: EIK.
Har kun startet ni kamper i år, og kommet inn i tre. Det er selvsagt langt fra nok for en 30-åring. Ble både seriemester og cupmester for andre gang. Er fremdeles en god midtstopper, og etter det han leverte i Viking for noen sesonger siden burde han være på toppen av karrieren nå. Har kontrakt ut neste sesong, men bør se seg om etter en ny klubb allerede i vinter.

8. Kristoffer Haugen, Viking (15)
Født: 1994. Oppvekst: Voll og Viking.
Har utviklet seg til å bli en stabil og meget god Tippeliga-back. Det er en grunn til at utenlandske klubber snuser på ham. Klok spiller med fin venstrefot. Gjør sjelden feil. Spilt 26 kamper i år.

7. André Danielsen, Viking (8)
Født: 1985. Oppvekst: SIF og Viking.
Kaptein på et Viking-lag som stadig tappes for gode spillere. Åpnet sesongen svakt på høyrebacken, men har spilt seg veldig godt opp tilbake på midtbanen. Har vært nøkkelspiller og en markant skikkelse i klubben i flere år nå. Har spilt 29 seriekamper, og scoret to mål i år.

6. Jone Samuelsen, Odd (5)
Født: 1984. Oppvekst: Sunde.
Har kun spilt 15 Tippeliga-kamper i år, på grunn av skader. Er fast på laget når han er frisk og i form, men har ikke prestert like godt som da han var landslagsmann for to sesonger siden. Scoret ett mål i serien.

5. Yann-Erik de Lanlay, Rosenborg (9)
Født: 1992. Oppvekst: Vaulen.
Var fantastisk i vår, men som et par ganger før ble deler av sesongen ødelagt av skader. Den store smellen kom ironisk nok på Viking stadion, og har holdt ham borte fra Tippeligaen siden 11. august. Har landslagsklasse inne, men må ha hellet med seg helsemessig framover. Endte på 17 Tippeliga-kamper i år, og ble seriemester for andre gang. Spilte kun én cupkamp i år, men ble likevel cupmester også for andre gang.

4. Birger Meling, Stabæk (6)
Født: 1994. Oppvekst: Viking.
Til tross for at årets Stabæk-lag har prestert langt svakere enn i fjor, har Meling vært stabilt god. Nyter stor tillit hos trener Toni Ordinas, som også har lansert ham som en kommende A-landslagsspiller. Foreløpig må han dog nøye seg med U21-landslaget. Den nydelige 2-2-scoringen som sikret ett poeng mot Viking på Viking stadion var årets høydepunkt. 4 mål på 27 kamper i Tippeligaen, og kan spille både back, kant og sentral midtbane.

3. Valon Berisha, Red Bull Salzburg (4)
                  (Foto: Privat / Dalane Tidende)
Født: 1993. Oppvekst: EIK.
Seriemester nok en gang i Østerrike i vår, og var førstevalg gjennom hele sesongen. Har også startet årets sesong med 16 starter på 18 kamper. Har scoret tre seriemål for laget som ligger på tredjeplass, to poeng bak serielederen. Valgte nå i høst å spille landslagsfotball for Kosovo i stedet for Norge. Endte opp med å score landets første offisielle landslagsmål noen sinne da VM-kvalifiseringskampen borte mot Finland endte 1-1.

2. Veton Berisha, Greuther Fürth (3)
23ooeikviking5-3
          (Foto: Olaf Omdal / Dalene Tidende)
Født: 1994. Oppvekst: EIK.
Debuterte for landslaget, og scoret sitt første landslagsmål da han på nydelig vis murte ballen opp i vinkelen i en vennskapskamp mot Belgia i vår. Startet både mot Hviterussland og Tyskland i høst, men verken han eller laget imponerte, og plutselig ble Berisha sendt ned på U21-laget. For klubblaget på nivå to i Tyskland har han spilt fast siden overgangen i fjor sommer, men notert seg for få mål. 8 scoringer på 29 starter i fjor, og 1 mål på 12 i år.

1. Birkir Bjarnason, Basel (2)
Fotosession                                                (Foto: FC Basel)
Født: 1988. Oppvekst: Austrått og Figgjo.
EM-innsatsen i sommer er verdt førsteplassen alene. Startet alle kampene, scoret Islands historiske førstemål i mesterskap noen sinne, endte sjokkerende nok i kvartfinale. Startet 21 av 36 kamper da Basel ble seriemestere i fjor, og har scoret 4 mål, samt vært på banen i 12 av 17 seriekamper hittil i årets sesong. Har startet samtlige fem Champions League-kamper, men der er laget utslått i gruppespillet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.