Vi spurte lærere om veien til jobb

Vi har intervjua lærerane Gjermund, Anne Grethe og Ingrid om veien til jobb.

Skrevet av: Sofie Gilje og Alida Gilje

Gjermund Frøland

Gjermund har vært lærar på Dirdal skule cirka 20 år. Han synes at det er viktig og skille fritid frå jobb. Han må stå opp klokka 6-7 for og komme tidsnok til skolen. Gjermund er kontaktlæraren til tiande klasse på Dirdal skule, Han bur i Sandnes og han bruker ein halvtime på veien til skulen. Og nokon gonger må han reise omveier til jobb, han seier at han må kjøre om Sviland, eller ennå lenger om Vikeså Byrkjedal. Gjermund liker og kjøre til skolen. Han har jo faktisk vært kjørelærer i Stavanger. På vei til jobb liker han og høyre på radio men han har ikkje dab. På Dirdal liker han seg fordi han får kontakt med mange unge mennesker.

Anne Grethe Nerheim

Anne Grethe har jobba som lærer på Dirdal skule i tre år. Ho bur i Sirdal, og må kjøre ca 40-60 minutter for å komme til skulen. Anne Grethe valgte å jobbe på Dirdal skule fordi ho synest det høyrtes spenande ut. Ho har aldri vert lærer på ein skule før.

Kva synes du om veien til jobb?
– Eg synes det er heilt greit. I sommar måtte ho reise omveier ved grunn av steinras to gonger. Det har også vært stengt på grunn av snøras i vinter.

 

 

Ingrid Jåtten Kaasen

Ingrid bur på Ålgård. Ho bruker ca 40 minutter til skulen. Ho har arbeida på Dirdal skule sidan sist år. Ingrid hadde lyst å arbeide på ein skule med små klasser. Når ho så på bilder fra Dirdal skule syntes hun det virket koselig. Nå er ho kontaktlærer for 4. klasse. På vei til jobb høyrer ho på radio og lydbok. Ho ønskjer ikkje å kunne bo nærmare skulen. Det aller beste med jobben må være elevene. Og det verste er ikkje nok kaffe. På fritida liker Ingrid å spille på X box. Ho stellar også ein hest nokon gonger i veka. Det har skjedd at ho har kjørt omveier. Når vegen stengde i Dirdal kjørte ho båt i  begynnelsen, men etterkvart begynte ho å kjøre rundt Vikeså.