Vennskap, viktig for liten og stor!

Vennskap er noe vi alle vet hva er, det er noe vi alle trenger. Vi ønsket å finne ut om vennskap har forandret seg de siste årene. Derfor har vi tatt en prat med to venner i barnehagen, to på skolen og to voksne. Vi fant ut at ting kanskje har endret seg litt.


Tekst og bilde: Lineah Slettebø, Sanna Michelle Bræin og Verena Dorthea Lima

Noen leker familie, andre går crazy bananas, mens noen spiser taco og går tur sammen. Vennskap er veldig forskjellig fra person til person, men viktig er det uansett. Det er alle vi intervjuet enige om.

For de aller fleste unger starter vennskapet i barnehagen eller tidlig på skolen, Gabriel Jansen (5) og Viktoria Fjordbakk Robertsdottir (5) forteller at de møttes først i barnehagen da de var 2 år. Når vi er er i barnehagen så leker vi mor og far da er jeg hund og Viktoria storesøster sier Gabriel.

Viktoria og Gabriel er gode venner i barnehagen.

Mange av de vi intervjuet er mye sammen på fritiden. Vi er sammen ca 4-5 ganger i uken utenom skolen, vi finner på masse gøy og koser oss skikkelig forklarer  Embla Kristine Worren (11) og Tuva Fjermestad (11). Vi fant også ut at barna i barnehagen ikke er så masse sammen på fritiden, som de som er litt eldre. Men de er veldig mye sammen i barnehagen.

Vennskap har forandret seg gjennom tidene. Før var det mye enklere å være venner for da hadde vi ikke mobiler og vi var mye mer aktive. Vi hadde ikke så stor tilgang til spill og TV så vi var mer sammen og ikke foran hver vår skjerm, mener Mona Rabben (32) og venninnen hennes Ingvild Flåten Valestrand (25). Men begge tror at det er enklere å kontakte hverandre og avtale ting nå enn hva det var tidligere.

To par med venner som setter pris på hverandre.

Folk var mer ute før i tiden, mer sosiale enn nå kanskje, nå sitter man mer på hver sin telefon, men det er enklere å få kontakt nå som vi lever i den moderne verdenen, mener Embla Kristine Worren (11)

Alle er  ihvertfall enige om en ting: for å være en god venn for andre så er man nødt til å stille opp for hverandre, hjelpe hverandre, respektere hverandre og ikke minst være glade i hverandre!