Syvende klasse spiste fiskehjerte på leirskolen

Syvende klasse på Figgjo skole har reist på leirskole til Gullingen fra 6-10. mai. Vi i 6A har intervjuet Sindre, Alana, Zuzanna, Ajdin og lærer Jonas som var med på leirskolen.

Tekst: Stela Kutin, Rakel Lima, Maiken Rode og Nico Wyrobek. Foto: Rakel Lima.

Gullingen

De forteller at turen tok 3 timer. Men på grunn av veiarbeid måtte de kjøre en omvei. Turen tok derfor 3-4 timer. Og de sov i en turisthytte i Suldal. Austrått skole var også på leirskolen og flere figgjoelever ble kjent med nye folk. De laget lapper om hvem de ønsket å være på rom med, men lærerne bestemte utifra det.

Turer

Været var  fint men det snødde ene dagen. De badet på stranda og de badet når de var på bekkevandring. De sa at det kjekkeste de opplevde var å ro i kano. Men at mange falt av. I vannet var det ørret. Og alle badet i vannet selv om det var 3 grader. De likte godt å gå på tur på fjellet og skogen. Den lengste turen var på en fjelltopp og var ca. 5 kilometer å gå. De gikk på orientering og de møtte på hoggorm og elg.

Maten

De spiste lapskaus, pølser, pasta, taco, kylling og ris, laks og grønnsaker.
De smakte på masse ting de ikke hadde smakt før, som for eksempel rått fiskehjerte, blomster, barnåler, maur. De sa at rått fiskehjerte smakte veldig godt.

Plikter og skole

Det de likte minst var pliktene de måtte gjøre. De måtte for eksempel vaske toalettet, rydde gangen, lage mat og mer. De måtte stå opp kl. 07.  De sa de fikk se litt på TV og at de fikk være 30 min på mobilen hver dag. Men de syns det var en kjekk og annerledes uke. På leirskolen hadde de et fag. Det var naturfag. De lærte også mye om dyrebæsj, bær og planter. Ellers hadde de ingen vanlig skole.

Zuzanna og Ajdin