Skiskytter Gunnar Espeland

 

Gunnar Espeland er 47 år og har drevet med skiskyting i 14 år, og er oppvokst på Moi.

Gunnar har vunnet 7-8 kretsmesterskap. vunnet 2 østlandsmesterskap – 3 Sør -Norgesmesterskap, 3 Junior Norgesmesterskap. og kom på 5 plass i junior mesterskap (stafett). Han har konkurrert i Norge, Sverige, Østerrike, Italia og Canada.

Noen vil kanskje kalle Norges-cupen for et sammenlagt-mesterskap. I 1994, da han var 25 år, vant han sammenlagtmesterskapet i Norges-cupen for seniorer.

Da konkurrerte han mot alle de beste norske og ble nr 1. totalt sett og slo i sammendraget blant annet Ole Einar Bjørndalen (som i dag er Kongen av Skiskyting og foran tidligere skiskytterlegende Eirik Kvalfoss). I begynnelsen trente han 3 ganger til uka å når de ble 16 år så trente de mer 5 ganger da det var en rolig uke. Og en hard uke var 10-12 ganger i uken.

Da han var 13 eller 14 år fikk han egen våpentillatelse. Fra 19-20 årsalderen var en rolig uke kanskje 6-9 ganger i uken mens en hard uke var kanskje 12-14 ganger i uken. Og lengre og hardere treningsøkter. Gunnar har vunnet kretsmesterskap i en klubb i Fagernes som heter Nord-Aurdal Skiskytterlag. han startet da han var 12 år og sluttet da han var 26 år noen år for tidlig på grunn av ryggskade.

Skrevet av Oliver Valand og Lester Espeland.