Madeleine Mccann-forvinningen

Hun var bare 5 år da hun ble bortført fra barnesengen…

Det hele startet med at McCann familien skulle på ferie i Portugal. På ettermiddagen sendte Kate og Gerry Madeleine på “Kids Club”. Da hun kom tilbake, så skulle hele familien spise familielunsj. Når de hadde spist ferdig, gikk de ned til bassenget. Det var der det siste bildet av Madeleine ble tatt. 

Etter de hadde vært ved bassenget en stund, så tok Kate med seg barna opp i leiligheten. I mens så var Gerry på tennistrening. Etter en stund så sendte de barna tilbake på Kids Club, sånn at barna kunne spise middag og sånn der.

 

Så ble de satt tilbake i leiligheten for å sove, sånn at Kate og Gerry kunne spise middag sammen med venner. Barna ble lagt klokken 20:00. Kate og Gerry gikk opp ca hver halvtime. De hadde også et bord der de kunne se leiligheten fra. 20:55 var den første sjekken på barna.

Den første som skulle se til barna var Matthew Oldfield, som var en av vennene til Kate og Gerry.

 

Det var ikke før klokken 21:05 at Gerry skulle sjekke på barna. De voksne ble lei av og måtte gå inn hovedinngangen når de bare skulle sjekke på barna, så de bestemte seg for å la terrasse døren stå ulåst. Dørene sto helt sammen sånn at det så ut som døra var låst, gardinene var trukket for sånn at ingen kunne se inn.

 

Da de skulle gå ned igjen så lot de døra til Madeleine og tvillingene stå litt på gløtt, men når Gerry kom og skulle se etter ungene, så var døra litt mer åpen. Han trodde at Madeleine bare hadde gått en liten gåtur i leiligheten, og tenkte ikke så mye over det. Han lukket igjen døra og gikk igjen.

 

På vei tilbake til restauranten så møtte Gerry på en “kompis” av seg, med navn: Jeremy Wilkins.  Jeremy kom ikke til restauranten den kvelden, fordi en av ungen hans ikke klarte å sovne. Så det førte til at Gerry og Jeremy stoppet opp å hadde en samtale. Samtidig som dette her så var Jane Tanner, en annen av vennene til Mccann familien på vei til og sjekke sine barn. Gerry og Jeremy så ikke Jane men hun så dem.

 

Jane hadde gått ut med at hun hadde sett en mann som forlot disse leilighetene, og at han da holdt en liten jente i rosa pysj som så ut som at hun sov. Jane tenkte ikke så mye over det, hun tenkte bare at det var normalt, og han bærte sikkert bare sin egen unge hjem.

 

Klokken 21:30 så skulle Kate til å se etter på Madeleine og barna, men Mattew Oldfield skulle akkurat til å sjekke på sine egne barn, så han tilbød seg om å sjekke på Madeleine og tvillingene. Han la også merke til at døra var ganske åpen, men han visste jo naturligvis ikke hvor mye de lot døren stå åpen når de forlot leiligheten. Så han kunne ikke si så veldig mye om det.

Det virker egentlig ikke som han tok en veldig bra skikk på barna, om de var der og sånne ting. For han kan ikke si med sikkerhet at han så Madeleine, og han kan heller ikke som om vinduet på soverommet var åpent.

 

Da klokken slo 22:00 så gikk Kate for å skjekke på barna selv. Da hun kom til leiligheten og skulle ta i dørhåndtaket på soverommet, så kjente  hun at det var litt vanskelig å få opp døra. Nettopp fordi vinduet var åpent, så det kom et slags vakuum. Det var på det tidspunktet her at Kate fant ut at Madeleine var borte, men at tvillingene fortsatt sov.

 

Det som er veldig rart med det her, er at Kate lot tvillingene ligge igjen i leiligheten, og så gikk hun til restauranten for å fortelle det her til de andre. Det som også er så veldig merkelig er at det første Kate sa til de andre var: “They’ve taken her”. Som da betyr “De har tatt henne”. Noe som er en veldig spesiell og sær ting å si.

Etter Kate hadde fortalt de andre dette her, så sa Jane med en gang at hun så en mann som berte en liten jente i rosa pysj. De dro da til 24- timers resepsjonen, der fortalte de at Madeleine var borte. Resepsjonen ringte da politiet med en gang da klokken var 22:15, politiet ankom resepsjonen kl 22:30. “National Criminal Investigation Police Unit” ankom også resepsjonen etter hvert.

 

Da de skulle lete etter Madelein så brukte de alt fra politihunder til hotellansatte, og også da frivillige hotellgjester. likevel var Madeleine ingen sted å finne, i mellomtiden satt bare Gerry og Kate i leilighetene og var ikke med på letingen i det hele tatt. Noe de faktisk gjorde var at de gikk ut til pressen samme kveld og sa at de ville at personen som hadde Madeleine skulle komme å fortelle de det og komme tilbake med henne.  

 

De sa også at de gjerne ville at hvis noen hadde noe informasjon om saken at de skulle komme å fortelle det og levere det inn til politiet sånn at de kunne finne madeleine så fort som mulig. Det kan ha vært både positivt og negativt, på saken. Hvis du ser det på den måten kan det vere negativt, fordi personen som da eventuelt har kidnappet får enda en til grunn til å stikke av. Noen feil ble altså gjort i letingen etter madeleine. Hvis noen av de feilene ikke hadde blitt gjort, så  kunne de kanskje ha funnet Madeleine… Utfallet kunne vertfall vært annerledes.

 

Den første feilen som ble gjort var at politiet ikke markerte leiligheten som et åsted. Det førte da til at det var veldig mange ukjente rundt 20 personer som bare gikk inn og ut av leiligheten. Og hvis du skal ha DNA bevis, så er ikke det så veldig smart at alle går rundt å tar på ting så er det veldig vanskelig å finne en DNA match.

 

En annen feil som ble gjort, er at de ikke varslet grensevakten og forsvinningen før noen timer etter de hadde begynt å lete etter madeleine. Interpol som da er en “Missing People” nettside, sendte heller ikke ut en global “savnet person” melding. Før det hadde gått sånn 5 dager etter forsvinningen hadde skjedd. Mannen Jane oppdaget, beskriver hun som mørkhåret, og rundt 1.70 høy. Hun påstår at han var 30 – 40 år og at han så ikke ut som en turist.

 

Det som er litt  rart er at det også var et ektepar fra Irland der også, og det var altså Martin og Mary Smith. De rapporterte at de hadde sett en mann som gikk og bærte på en unge iført rosa pysj. Ekteparet beskrev mannen ganske likt som Jane gjorde. De beskrev han som ikke turist, mellom 1.70 og 1.80 høy og de mente og at han var i 30-åra.

 

Denne mannen lette de etter i flere år, i 2013 så kom det en melding om at dette bare var en Britisk turist som bærte sin egen unge

 

Det ble tegnet to tegninger av den personen Jane og Spint familien så den kvelden, det som er veldig interessant er at den personen lignet veldig på Gerry, da kan vennene til familien ha prøvd og dekke over dette drapet. Den første mistenkte var Robert Murat, han bodde i en villa som moren hans eide og den villaen her lå ca 150 “yards” unna leiligheten til Mccann familien

Mange tror at foreldrene til Madeleine kan ha gitt henne en overdose av f.eks sove medisiner eller lignende. Ca tre uker før forsvinningen hadde det vært to forskjellige innbrudd i de leilighetene som Mccann familien hadde leid.

 

Det kan da ha vært innbrudd i leiligheten til familien Mccann. Dette synes politiet var interessant så de fortsetter å undersøke dette. Innbruddstyvene ble antatt å være en gjeng. Politiet tror at Madeleine ble vekket av disse innbruddstyvene og at de da tok henne med seg.

 

En teori er at madeleine har blitt solgt som sex-slave

Noen tror at de tok Madeleine fordi de ville ha løsepenger, mange vet jo at Mccann familien var en veldig velstående familie. Men etter vært så innså tyvene at de kanskje ikke kom til og slippe unna med dette her etter at saken ble så stor, så da valgte de å ta liv av Madeleine slik at de ikke skulle bli tatt for det.

Flere tror at et ektepar som ikke har mulighet til og få barn har hyrt noen til og finne et barn til dem, det er flere vitner som sier de har sett flere mistenkelige personer som har på en måte observert folk, og at de kan ha observert for og finne et barn som passer kravene deres. Det ble også sett to blonde menn som bare hang rundt område dagene før forsvinningen. Noen vitner skal også ha sett de to blonde mennene, stå på en balkong like ved der Madeleine forsvant, og det ble sagt at disse to mennene snakket enten nederlandsk eller tysk. DCI Andy Redwood gikk ut og sa til pressen, at når de gikk gjennom bevisene så de at dette gir kjennetegn på at det var en planlagt kidnapping/ bortføring. Politiet ble da veldig opptatt av hvem disse personene var nettopp fordi dette var null tvil om at dette var rekognosering.   

Og i 2018 er Madeleine enda ikke funnet, politiet jobber fortsatt med saken!

 

Laget av Karine Abrahamsen Karlsen & Dina Helene Kobbhaug-Skien