Livet som idrettsutøver

Dette er livet til Torjus Idland som idrettsutøver.

-Det er ganske hardt og trene så mye men det er det du må for å komme til verdenstoppen

-Jeg trener omtrent 650 timer i året. Jeg trener veldig mye i Melsheia og skyter mye på lommeland. Torjus sier hans mest mindeverdige seier innen skiskyttersporten er da han vant hovedlandsrennet.»Jeg har alltid trent mye på Lomeland» . Torjus bor på Lomeland sammen \med Sindre Vassdal Johannesen og Sigurd Trømborg. Torjus vokste opp på figgjo sammen med Herborg Idland (søster) og Augusta (søster) og Mette (mor) Arne (far)

Til å trene så mye har Torjus ganske mye fritid. Barndoms drømmen hans var og bli fotballspiller men det er ikke helt det han holder på med nå.  Torjus forbereder seg til et løp med å skyte på  skytebanen der han skal gå og så går han i løypene slik at han vet hvor det er best å renn.  Torjus sier at han gikk mye på langrenn og når han var på lommeland så fikk han prøve å skyte med skiskyttergevær og han synes det var  gøy så han bare begynte. «Jeg går på ski nesten hver dag det er snø». -Forbildet mitt er Lars Berger. Han er forbildet mitt fordi han var veldig god og han kom en gang bort til meg når vi var i Holmenkollen og snakket med meg. Torjus har 5 seirer på Liatoppen skiskytterfestival og han har vunnet HL (Hovedlandsrennet).

Når du har en sønn som trener så mye er det selvfølgelig travelt sier Arne Idland (far). Arne sier at han har mer fritid med Torjus en det han hadde når han var trener til Torjus og i tillegg går de mye på jakt i lag. «Jeg håper at Torjus synes at jeg er en god støttespiller»

Så vår vi se om gulljegeren fra Figgjo tar noen flere gull.

Bilderesultat for gjesdalbuen arne idlandBilderesultat for gjesdalbuen torjus idland

Skrevet av Torbjørn Koksvik og Vegard Auglend.