Friluftsliv på Bærland skole

Gøy og lærerikt på tur!

I løpet av de neste årene skal Bærland skole satse mer på friluftsliv. Vi tror vi skal gå på mange turer og kanskje få lenger friminutt. Vi synes dette er et interessant tema. Elevene vil merke at Bærland satser på friluftsliv, det vil bli litt endring. For å finne ut mer om dette kontaktet vi rektoren vår, Tom Kenneth Gilje, slik at han kunne fortelle oss om planene.

Gode ting med friluftsliv

Rektor Tom Kenneth Gilje uttaler seg om friluftsplanene på Bærland skole.

Det er godt med variasjon, og det er sunt og være ute. Enkelte ting kan også læres bedre når man er aktiv. Det handler og om å lære å ta vare på naturen. Du får også en god helse når du er ute og i aktivitet. Man får også bedre klassemiljø når man reiser på turer og man kan for eksempel ha overnatting sammen. På overnattingsturene har mange av foreldrene sagt seg villig til å bidra.

På spørsmål om hva rektor mente med friluftsliv, svarte han at det handler både om det vi kan gjøre i enkelttimer, men også om halve og hele dager på tur. Det er også mulig at vi drar på overnattingsturer.

Tom forteller at telt og slikt skaffer skolen, men elevene må skaffe seg sovepose, liggeunderlag, gode sko, gode ytterklær som tåler regn, ullklær, god tursekk og hodelykt. Vi tenker at vi kanskje skal lage et lite utstyrslager. De som ikke har kan eventuelt låne fra skolen eller fra andre foreldre.

Det er ikke sikkert at vi skal overnatte ute veldig mye. Målet vårt etter at om noen år så kan alle klassene ha minst en overnatting i året.

Noen turmål går vi til,  hvis de er i nærområdet. Dersom det er lenger, leier vi buss eller så kan frivillige foreldre kjøre. Vi skal også lage mat på turene. Noe av maten må den enkelte betale men noe betaler skolen, forteller Tom.

Vi spurte noen elever på forskjellige klassetrinn om hva de syntes om at Bærland skole skal satse på friluftsliv.

Dette synes de fleste elevene på Bærland skole er en god ide og de gleder seg til de skal på flere turer og på overnattingsturer.  Noen elever synes det kan bli litt skummelt å sove borte fra mor eller far. Men de er villige til å prøve.

Skrevet av: Sanne Emilie Kobbhaug-Skien, Isa Marlen Holden Amundsen og Amalie Osaland Ramski