Første møte med snø?

Torsdag 9.mars var 5-7 klassene på Ålgård Skole på skoletur i Sirdal. Mange stod på slalåm og langrenn og mange akte i barnebakken. Barn fra andre land som ikke hadde sett så mye snø smilte og koste seg.

Tekst: Emma Risnes, Tonje Kristine Gjøse og Hanne Berge

Torsdag 9. mars var 5. – 7.-klassingene på Ålgård skole på tur til Tjørhomfjellet i Sirdal. For mange elever var dette deres første møte med snø, og mange hadde heller ikke vært i et skitrekk før. De smilte og hadde det gøy. Noen lagde snøhule, mens andre sto på slalåm og langrenn. Alle snøhulene var kjempefine men den ene skilte seg litt ut. Den hadde to åpninger, og du kunne krype gjennom hulen sånn at du kom til den andre inngangen. Det var så mange folk i skianlegget denne dagen at noen av elevene som skulle leie ski måtte vente i opptil to timer. Det var litt dårlig føre i stolheisen, men i tekopp-heisen var det kjempegøy.

Når vi skulle spise, skulle vi få lapper, men lærerne fikk ikke til å steke dem. Det endte med at de ble svarte utenpå og rå inni. Vi synes også at vi kunne vært i Sirdal enda litt lenger. Vi håper at elevrådet lar oss reise en gang til. Vi hadde det kjempegøy. Vi koste oss hele dagen. Og da klokka var litt over tre, kom vi tilbake til skolen.

Lene fra språkstasjonen hadde med ski til språkstasjonbarna så de også kunne stå på ski. Jeg tror alle som prøvde, likte det veldig godt.

 

Sofie Moen Ekberg (11)

 

Vi snakket med noen elver som var på turen:
Sofie Moen Ekberg (11)

Synes du det var gøy å reise til Sirdalen?

Ja jeg syntes det var veldig gøy å reise til Sirdalen for der kunne vi stå på slalom med venner i klassen og det var veldig gøy.

Kunne du stå på slalom fra før?

Ja jeg kunne stå på slalom fra før. Jeg sto på slalom i alpinbakken og jeg lagde snøhule, det var veldig gøy.

 

Filmawit Siedo (11)

Filmawit Siedo (11)
Synes du det var gøy å reise til Sirdalen?

Ja det var veldig gøy dette var min første gang og jeg hadde aldri sett så mye snø før.

Kunne du stå på langrenn før?

Nei, jeg kunne det ikke fra før. Jeg hadde ikke langrennski fra før, men heldigvis hadde språkstasjonen med seg ski som jeg kunne låne.

 

Aleksa Curcic (11)

Aleksa Curcic (11)

Synes du det var gøy å reise til Sirdalen?

Ja, det var kjempegøy.

Kunne du stå på slalom fra før?
Nei, jeg lærte å gå litt på slalåm på turen. Jeg leide slalåm, men måtte stå i kø i over en time, og jeg synes det tok altfor lang tid. Jeg gikk nesten glipp av maten siden jeg måtte stå i kø. Så jeg synes det burde bli mye bedre å leie ski sånn at vi ikke må vente så lenge. Kanskje få flere til å hjelpe til.

 

 

Andrea Foldøy Oftedal (10)

Andrea Foldøy Oftedal (10)

Synes du det var gøy å reise til Sirdalen?

Ja, det var kjempegøy å reise til Sirdalen.

Gikk du på slalåm eller langrenn?
Jeg sto slalåm i alpinbakken.