Skolesjakken vokser på Figgjo!

Av: Tobias Sletvold, Knut Halvor Amdal, Lukas Dominik Gåsland og Daniel R. Sele.

Figgjo skolesjakk vokser og i februar var det hele 40 deltagere med på Figgjos skolemesterskap i sjakk.                                              

Figgjo skolesjakk har siden den ble startet vokst fra ca 5 til at 40 personer var med på skolesjakkturneringen. Figgjo skolesjakk er en sjakklubb på Figgjo skole. Arne Raunholm som i dag er rektor på Figgjo skole grunnla skolesjakken den 13. oktober 2018.

Når, hvor og hvordan spiller dere?

Tatt av Siri Bøe Jakobsen Er med:Toma og Matey Kutin, Lars Vigre. Eline Rosnes og Meron Debesay Kefle

Det spilles sjakk på tirsdager og torsdager i matfriminuttene som varer i 45 minutter. Det pleier vanligvis å være ca 5-10 personer der nå om sommeren, men ellers så pleier det å være nærmere 30 personer der. Det er bare 3 bord til å spille på så det er 12 personer som kan spille på bordene om gangen. De uheldige som ikke får plass til å sitte ved et bord må dessverre sitte på gulvet. De fleste barna pleier å spille med ca 10-15 minutter hver på klokken, men det er ikke alle barna som liker å spille med klokka.

Norway chess

Figgjo skolesjakk skal sende ni barn til Bryne den 14-15 juni for å spille en skolelag turnering som heter Norway chess skolelagturnering. Vi håper selvfølgelig at de vinner, men det kan bli litt mye press for de som får lov til å være med. Magnus Carlsen (Norge), Fabiano Caruana (USA) og de andre deltakerne til den ordentlige Norway Chess skal også komme for og se på når barna skal spille.

Skolemesterskapet

I mars var det et skolemesterskap der det var rett over 40 deltagere. De som fikk de beste plasseringene i turneringen og de som var mest entustiastiske og deltok mest i sjakklubben fikk lov til og bli med på Norway chess skoleturnering. Lukas Dominik Gåsland som vant turneringen, sier at han var ganske så nervøs når han spilte finale partiet mot Tobias Sletvold. Det var litt på grunn av alle som sto å så på at han ble så nervøs og litt ukonsentrert, men det hadde visst ikke så mye å si fordi han vant likevel. Lars Vigre, som røk ut i det tredje partiet var svært fornøyd med turneringen. Han sier at det var litt surt å ryke ut i tredje parti, men at han er veldig fornøyd med å komme med til Norway chess skolelag turneringen og at det var målet hans for turneringen. Før han spilte i turneringen hadde han spilt og trent sjakk.