En skremmende skoleveg!


Farlig kryss!

Det er den ene bakken/svingen i Myrbekkveien til Myrasvingen som gjør at Bærlandelevene engster seg for å sykle til og fra skolen!

Hva som er skummelt og farlig:

Det er en skarp sving med lite oversikt for syklister og biler. Det er vanskelig og se om det kommer syklister eller biler oppe- og nedenfra fra for både biler og sykler. Det er ganske utfordrende for syklister/biler og se om det kommer bil/sykler. Det er mange som går på Bærland skole som bor borti Nesjane, Ånundlia, Ånundskaret og borte ved Raudviga. Syklistene som bor med noen av de plassene må sykle denne fæle svingen .

-Det er en ubehagelig følelse for syklister, gående og for bilsjåfører når det blir nestenulykker og ulykker, sier Mads som har opplevd noen av disse hendelsene.

Bakke mange vil komme opp

Det er en bakke før svingen og etter svingen. De som er på vei ned svingen kjører fort fordi de vil ha fart til å komme seg opp neste bakke. Selv om det er 30 km/t i fartsgrense både for biler og sykler, er det ikke alle som følger den. Det går veldig raskt for syklister ned den skarpe svingen. Hvis det kommer en bil på samme tidspunkt får ikke syklistene mye tid til å reagere før det blir en ulykke.


En sann historie om en ulykke

Det var tre kompiser som syklet på rad ned bakken. Den bakerste så en bil komme ned den bratte bakken mot svingen. Den fremste kompisen hadde lite oversikt og syklet fort. Den bakerste ropte: -Det kommer bil! Men den fremste hørte det ikke. Den fremste svingte i svingen og så bilen rett foran seg. Han prøvde å bremse, men han reagerte for seint. Han krasjet i bilen og fløy inn i en steinvegg. Han ble litt skadet ,men det gikk fint med både sjåføren og syklisten. Han var veldig heldig som ikke brakk noe eller skadet seg mer.

Intervju og ønsker

Vi intervjuet kommunen og spurte om de kunne sette opp et speil. Vi fikk også vite at dette var en kommunal vei ,og at speil ikke hadde noe hensikt De sa at det var privatpersoner som kunne sette opp speil.

Vi synes at både syklister og bilførere skal være mer observant på hva som kan skje hvis de kjører for fort, eller ikke følger med på veien. Syklister, gående og bilførere må alle opptre bra slik at ikke det blir like mange krasj.

Folk som går, sykler eller kjører må passe på og se seg for. Alle må holde fartsgrensen 30! Vi vil at alle gående skal passe seg for syklende når syklistene kommer. Det har forekommet krasj mellom syklister og gående. Det skjer når gående ikke går til siden, eller når de ikke passer seg når syklistene ringer på sykkelklokken.