Bør en kjøpe dyre eller billige matvarer?

Her gjør Lineah Bø nødvendig innkjøp.

Vi har lurt på om det lønner seg å kjøpe de dyre eller de billige matvarene ved tanke på prisen og smaken.

Vi intervjuet to stykker, og hadde en mattest med 7 personer.

Intervju

Jeg pleier å gå etter kvalitet, bryr meg ikke så mye om hvor dyrt det er, prøver først ut de billige men hvis jeg ikke liker det ,kjøper jeg det aldri igjen.

Prisen spiller ingen rolle så lenge matvaren smaker godt og er av god kvalitet. Dersom det er likt, kjøper jeg det rimeligste alternativet, sier Torgeir Sæther.

Jeg pleier å kjøpe de billige matvarene, synes at de fleste billige matvarene er like gode som de dyre. Jeg prøver ut det billige men hvis jeg ikke liker det kjøper jeg det ikke lengre, sier Evelyn Tysse.

Vi har også hatt en test med noen andre. Testen er en blindtest. Først hadde vi test med to forskjellige grøter.

Toro eller Fjordland grøt?

  1. Dette er en blindtest.
  2. De fikk smake på to forskjellige grøter uten at de visste hvem av grøtene de fikk, en Toro -grøt og en Fjordland -grøt.
  3. Etterpå fikk de vite hvem som var hvem og prisen på varen. Så kunne de velge om de fortsatt ville kjøpe den grøten som var best.
  4. Fjordland -grøten koster 32 kr og Toro -grøten koster 29 kr. (Prisforskjellen i dette tilfellet er ganske liten.)

Lene Vatland, Jone Vatland og David Bjerg synes at de likte best Fjordland ved tanke på smak. Men Jone Vatland synes de nesten smakte helt likt. Alle ville ha kjøpt Fjordland med tanke på smak og pris, unntatt Jone Vatland, han ville valgt Toro.

Pink lady eller vanlige Rema 1000 epler?

  1. Dette er en blindtest.
  2. De fikk smake to forskjellige eplebiter uten at de visste hvem av eplene de fikk, en Pink Lady bit og en vanlig Rema 1000 bit.
  3. Etterpå fikk de vite hvem som var hvem, og prisen så kunne de velge om de fortsatt ville kjøpe det eple som var best.
  4. Pink Lady eplene koster ca. 36 kr/kg og de vanlige Rema 1000 eplene koster 28 kr/kg.

Julie Bø sier at hun ville garantert valgt Pink Lady eplene ved tanke på smaken og prisen. Jeg ville valgt Pink Lady eplene, sier også Camilla Cathrine Gabrielsen. Egil Bø ville også valgt pink lady eplene ved tanke på smaken, men det var nesten ingen forskjell sa han. Men når han fikk vite prisen sa han at han ville valgt Rema 1000 eplene. Alle ville valgt Pink Lady eplene unntatt Egil Bø, Ved tanke på prisen og smaken

Konklusjon:

Vi synes at du bør kjøpe det dyre hvis det er mye bedre enn de billige matvarene. Hvis du ikke spiser de billige matvarene fordi den ikke er god så kaster du den bare og da er det jo nesten det samme som at kaster vi penger. Men hvis de billige matvarene er nesten like gode eller bedre så bør du kjøpe de billige.