Blir det mat-tilbud på Bærland skole?

Skrevet av: Siri Håland, Kamilla Lauvås, Ida Sofie Wold og Lineah Slettebø

På Bærland skole ønsker 4-7 trinn mat på skolen. Mange europeiske land får mat på skolen, det vil 4-7 klasse også ha. I Norge er det bare noen få skoler som får varm mat på skolen. Hvorfor er det bare noen som får tilbud om dette? Vi laget en spørreundersøkelse som vi sendte til 4-7 trinn. Vi intervjuet også Lise Auestad som er kontoransvarlig på Bærland skole.

De fleste vil ha horn med ost og skinke eller varmmat. Det er allerede havregrøt for 5-7 trinn en dag i uken om morgenen. Men elevene ønsker fremdeles varm mat til lunsj. De fleste ønsker mat på skolen 3 eller 5 dager i uken. Noen synes det er stress å ta matpakke med. Matpakken er enkelt å glemme for mange. Elevene på Bærland skole er enige med de voksne i at det er litt dyrt. Men at det hadde vert kjekt og greit med mat på skolen.

Fargerike matbokser, men kjedelig mat?

– Det er lite plass på skolen, hvor skulle vi hatt maten? Hvis vi skulle hatt det måtte vi hatt en kantine, hvor skulle vi hatt den? sier Lise som er kontoransvarlig på Bærland skole. Hun lurer også på om folk vi spise maten eller om mye bare vil bli kastet. Noe av maten vil også bli råtten etter hvert. – Foreldrene måtte nok betalt litt de også. Det er jo ikke sikkert de gidder det, forteller Lise Auestad.

Vi håper at politikerne tar tak i ønskene og at hverdagen for unge blir sunnere.