21 SPILLERS LAGET

Vi valgte å skrive om Ålgård Fotball fordi vi er interesserte i klubben og ville finne ut mer om klubben. Vi var spesielt interessert i A-laget og hvordan det fungerer der. Vi fikk et intervju med A-lags trener Bo Andersen.

Skrevet av: Thomas Noah Mallandaine, Jonas Tjessem Maudal og Benjamin Lomeland

Som tolvåringer begynner vi å bli seriøse rundt fotballen. Flere av oss på G12 tenker vi vil satse og med tiden kanskje få spille for A-laget. Derfor ville vi finne ut mer om hva som må til for å klare å bli en del av troppen til A-laget.

Bo Andersen som er trener for A-laget følger nøye med på G15 og oppover. Det er disse spillerne som er mest aktuelle med tanke på alderen. Men han følger også litt med på de andre lagene hvis han får det anbefalt.

A-lagstrener Bo Andersen

For å kunne bli en A-lags spiller må en fokusere på idretten, forteller Bo Andersen. En må kanskje droppe bursdager, ferier og ikke alltid være like sosial som en ønsker. Og du må være villig til å trene masse.

Det er mange unge spillere som har imponert Bo Andersen, men det er Henrik Hommedal og Einar Østebø som har imponert han mest. Laget har egentlig bare unge spillere, fordi det er ingen som er i 30 årene og de yngste spillerne er 18 år.

På A laget er det i dag 21 spillere. Bo sier de kan trenge en til forsvarsspiller fordi mange har gått ut med skader.

Vi trenger bedre spillere, alle lag og trenere vil ha bedre spillere sier Bo.

– Vi bruker ikke penger på spillere fordi vi er ikke i en så høy divisjon der vi trenger det, forklarer Bo. Vi trener 4 dager i uken, hver treningsøkt er på 1,5 time. I tillegg kommer kamper. Etter vi har gjort litt søking, intervjuet Bo Andersen og skrevet denne artikkelen føler vi at det høres greit ut og vil begynne og satse enda mer på fotball og kanskje komme på a-laget en dag.