Whats hot and whats not in Lyngdal

Konkurransen på Lyngdal Cup skjer ikke bare på fotballbanen. Det mange ikke er klar over er den harde kampen og tildels skjerpete tonen som florerer når fotballmødrene forsøker å overgå hverandre i dekorasjon av sine hagebord – populært kalt rastebenker.

På KVS (Kristen Videregående Skole, som vi tidligere har omtalt for sitt prikkreglement) sitt C-felt, hvor Bryne FK har opprettet sin favela, er det viktig at man dekorerer sin rastebenk på best mulig måte.

Egen varmekanon drevet av propan!
Egen varmekanon drevet av propan!

Men først, til det hotteste, det var uten tvil samlingsteltet til en fotballklubb fra Stavanger. De stiller i særklasse med sitt telt, ikke minst fordi de som eneste klubb har egen propandrevet varmekanon som sikrer en behagelig temperatur. Det er tross alt ikke bare bare for byfolket å komme direkte fra villaen i Middelhavet til det kalde sommerværet i Lyngdal.

...om lidt er kaffen klar
…om lidt er kaffen klar

De hadde også sin egen kaffekjele, og siden det ikke er kytyme å ta med aupair til Lyngdal Cup fikk de  opplæring i kaffekoking. All honnør til byfolket som taklet den bratte læringskurven på imponerende vis. Noen uttalte sogar at de skulle forsøke å lage til egen frokost neste morgen, i stedet for å dra til det nærliggende hotell.

Ryktene vil også ha det til at det etter klager på trekk ble lagt stavparkett i teltet. Dette er ikke verifisert, for det var fra fredag morgen kun mulig å få adgang til teltet ved fremvisning av gyldig medlemskort i fotballklubben, eller Star Alliance Gullkort, som visstnok går for det samme.

Tilbake til kampen om fineste rastebenk. I utgangspunktet stiller hver leilighet med en stk standard rastebenk. Benken bedukes, og de beste bidragene får lov til å stå inne i hovedteltet under fellesgrillingen siste kvelden. Det sier seg selv at det gir stor prestisje innad i favelaen å ha sin egen benk i hovedteltet, og at dette er noe en hver fotballmor med respekt for seg selv kjemper for å oppnå.

Det var mange fine benker i år, og vi fant utgaver både med retro-look fra 70-tallet, klassisk polkadott og også en familie som hadde tatt med sin fineste blondeduk.

Det ble dessverre en noe unødvendig og opprivende diskusjon om kriterier for utvelgelse av bord til hovedteltet. I et manifest som ble stiftet opp på omkringliggende lyktestolper tok «Foreningen Blondedukens venner» avstand fra hva de omtalte som «…juryens knefall for den vulgære retrostilen som rår hos de mer rurale fotballmødrene…».

Det ble senere klart at blondeduk-tilhengerne dannet et alternativt festbord på utsiden av hovedteltet. Denne protesten ville nok blitt mer effektiv hvis det hadde vært oppholdsvær.

Protestbordet!
Det alternative festbordet. Kandelabrene var når bildet ble tatt blåst vekk.

Alle (nesten) var enige om at det hadde vært en fin tur.

Forfatter: Harald Ellingsen

Trenæva siddis utvandret til Jæren i -98.

En kommentar til «Whats hot and whats not in Lyngdal»

  1. Blonds looks to have more fun, og de/vi( brunetter) med blondeduken ble jo ikke invitert inn i varmen så da er vi så blonde og nye at vi ikke kan alle spillereglene ennå, så det ble offside…

Legg igjen en kommentar