Reisebrev fra Texas – hvor kuskrekk er et ukjent ord

Byasen er utrettelig i sine forsøk å bli akseptert som jærbu...
Byasen er utrettelig i sine forsøk å bli akseptert som jærbu…

Jeg har tidligere redegjort for min kuskrekk, som jeg følte jeg hadde overvunnet, all den tid Jæren må ha plass både til kuer og meg. Men det var før jeg møtte Texas Longhorn i Fort Worth…

Jeg har jo sett disse svære horna som Arvid Mæland pleier å utstyre bilene sine med, men egentlig aldri reflektert over størrelsen. Men i dag besøkte jeg Fort Worth Stockyards – og der var det kyr med svære horn! Eller okser kanskje? Det er visst noe med at kuer ikke har horn, men kuer som ikke har blitt mor har det. I alle fall – disse hadde noen enorme horn – kuer eller ei. Og kuskrekken min var tilbake igjen!

Den vet det ikke selv, men snart skal hodet havne på panseret til Arvid Mæland
Den vet det ikke selv, men snart skal hodet havne på panseret til Arvid Mæland

Men så møtte jeg en hyggelig fyr som sto på gaten og lot turister ta bilde på kuryggen mot noen usle dollar. Eller okseryggen, ref overstående. Han overbeviste meg at dyret var snilt og trygt, og mente det var ingen fare forbundet med å entre det. Deretter ba han meg skrive under på en erklæring om at jeg gjorde dette på eget ansvar, og ble jeg drept var det hverken kua eller hans feil. Betryggende. For ham.

Og da var det jo bare å trø til…

Heldigvis sto dyret i ro, og selv om jeg ikke føler at vi knyttet uadskillelige vennskapsbånd lot det meg i hvert fall dumpe nedpå seg uten å kny.

Ekstra morsomst var at kua (eller oksen) var så vant med å bli tatt bilde av at den automatisk snudde ansiktet (eller er det mulen?) mot fotografen.

Kjekt å være på tur i Texas!

Killer-cows på Fort Worth Stockyard
Killer-cows på Fort Worth Stockyard

P1030112 P1030116 P1030117 P1030137

Forfatter: Harald Ellingsen

Trenæva siddis utvandret til Jæren i -98.

Legg igjen en kommentar