Jærbuen og bilen – del 1

Bil er viktig for jærbuen. Og en kan ikke ha hva som helst . Fra gammelt av var det slik at man kjøpte det merket faren hadde. Det er visst litt sånn ennå. Og Mercedes eller BMW skulle man være forsiktig med å kjøpe – da kunne folk fort mene at man flottet seg og trodde en var noe.

Det man derimot gjorde hvis en hadde gjort det godt og ville snike seg under Janteradaren var å kjøpe Ford eller Opel. Så spekket man den maksimalt: største motoralternativet og alt av utstyr. Da fikk en kred, samtidig som ingen kunne ta deg for å flotte deg.

Og amcar er alltid gangbart. De fleste jærbuer føler en dragning mot USA, og det å kjøre amcar bygger opp under dette. Selv har jeg alltid likt amerikanske biler, det er noe med kompromissløsheten i design og motorkraft. Eller kanskje jeg rett og slett bare er litt harry. Det lever jeg godt med.

Jeg syntes det var stas når en kamerat kom innom med sin amcar i sommer, så jeg måtte sende bilde til en kamerat. Jeg opplevde da å bli formidler mellom to sterkt bilinteresserte karer, med litt flere biler enn gjennomsnittet…

…og nok en gang opplevde byasen at samtalen fort havnet over hans kompetansenivå…

TRANS10 TRANS20

Og ja… skjermbildene er manipulert og bilen endret farge på, kan jo ikke oute folk helt heller….

Forfatter: Harald Ellingsen

Trenæva siddis utvandret til Jæren i -98.

Legg igjen en kommentar