Hvorfor rømmer spillerne?

veiskilt_20140903_2000231841

Sesongen er over, julen nærmer seg, og da er det alltid spennende tider i Bryne FK. Hvem i spiller gruppen blir med videre, hvem drar?

Det vil alltid være slik at vi som supportere har forskjellige meninger om spillerne vi har, og om hvem vi ønsker skal fortsette, og hvem vi synes det er helt greit at finner seg ny klubb. Årets prosess er i gang, og den er nesten sjokkerende.

Nesten hele grunnstammen er borte. Hvem er ansvarlig for spillerlogistikken i Bryne FK? Uansett hvem det er, så er jobben som gjøres ikke bra nok. Burde ikke dette få konsekvenser for noen?

I løpet av sesongen har følgende skjedd: Stortalentet Tord Salte til Lyon. Breimyr til Start og Vevatne til Brann, disse overgangene ble forklart som nødvendige for å redde en skakk kjørt økonomi i klubben. Men nå etter sesongen har Emil Dahle ikke fått kontrakt, heller ikke Bosniak. Sabri Kattab avslo å forsette og forsvinner gratis. Kaptein og keeper Anders Kristiansen går gratis til Sarpsborg 08, Jon Helge Tveita går også gratis til Sarpsborg 08. Klubben har forsatt ikke avklart angående Truls Vagle, Robert Undheim og Oddbjørn Skartun, håper på positive meldinger om disse 3. Men den rareste er «sagaen» rundt Krister Wemberg.

Krister Wemberg, om jeg forstod det rett fra i sommer, ba om avklaring allerede da, om han fikk ny kontrakt eller ikke. Han har samboer, barn og hus, og har med det forpliktelser som alle oss andre. Det gjorde at han ønsket å vite for å kunne planlegge sin fremtid. Gjennom media ble det kjent utover høsten at han ikke var i klubbens fremtidsplaner.

På grunn av skader og situasjonen til Marius Lode, måtte trenerne plutselig bruke Wemberg i flere kamper på rad, og ikke bare sporadiske innhopp som tidligere. Avisen skrev til og med at Bryne måtte bruke UØNSKEDE Krister Wemberg på stopperplass. Han leverer gode kamper på slutten, som gjør at klubben plutselig snur og gir den «uønskede» spilleren 1,5 års kontrakt. Er det mulig å være mindre profesjonell enn dette. Var ikke klubben klar over at han faktisk var god nok før de ble tvunget til å bruke han over tid. Er det sjokkerende for klubben å se at en spiller som får tillit bygger selvtillit? Om dette er måten Bryne FK håndterer kontrakt forhandlinger med sine spillere, kan jeg virkelig forstå hvorfor nesten alle etablerte «rømmer» klubben.

Tror ikke det er bare meg som er alvorlig bekymret for fremtiden. Ikke bare det at grunnstammen av spillere på laget forsvinner, men måten en håndterer forhandlingene med spillerne på, er mildt sagt uryddige og klønete. Hadde vært spennende om klubben kunne informert oss om hvem som er ansvarlig for det sportslige? Hvem er det egentlig som bestemmer om spillerne får no eller go. Etter Bjarne Lodden sluttet,har ikke jeg fått med meg hvem som er sportslig ansvarlig, eller hvem som er i sportslig utvalg. Det som gjøres der er i hvert fall ikke bra nok, når en nå ser at vi mister mange av klubbens gode spillere, og alle som går nå etter sesongslutt, forsvinner GRATIS. Med tanke på økonomisk situasjon burde vel klubben hatt super fokus på å sikre spiller kontrakter slik at vi kunne fått penger når spillere vil vekk.

I Jærbladet i går kom avisen selv med ganske klare meldinger. I tillegg hadde Oddbjørn Thorsen et meget interessant leserinnlegg rundt flere temaer, anbefaler alle å lese innlegget hans. Det har vært klart uttalt over lengre tid at klubben skal bli mer profesjonell i alle ledd. Jeg beklager å si dette, men for meg virker det som vi tar flere steg bakover enn fremover. Jeg vet det gjøres mye bra, men det må jo være fokus også på tingene som ikke fungerer, for vi fremstår delvis som glade amatører.

PK mener Bryne bloggeren må byttes ut, for jeg burde vært mye flinkere og vært mer som bloggeren til de mørkeblå. Selv om jeg i følge han, hverken er flink eller har greie på fotball, velger jeg å komme med forslag til nytt sportslig utvalg:

Hva med Alfie Haaland, Alf Ingve Berntsen og Jarle Mong. Denne trioen ville gitt oss stor kompetanse og fotballkunnskaper.

I kveld er det styremøte i klubben, et møte jeg tror blir en tøff affære. Håper spillerflukten og trenerspørsmål blir diskutert. Håper enda sterkere at styret får på plass et sportslig utvalg, eller en sportslig leder med makt. Vi er nødt til å få mye ryddigere prosesser rundt spillerne våre, og vi trenger folk i slike roller med kompetanse til å se hvem som er gode fotballspillere eller ikke, slik at vi unngår det vi opplever nå, en gang til.

ETT LIV + EN KLUBB

 

7 sine tankar om “Hvorfor rømmer spillerne?”

  1. Syns det er greit at Tveita, Khattab, Kristiansen går. Tror ikke markedsverdien deres er særlig høy uansett, kanskje noen månedslønner til maks en årslønn. Det frigjør midler til nye spillere. Ingen av de hadde en god sesong i år.

  2. Synd at Tveita går, han har d som skal til for å bli en topp spiller, tipper han slår til i Sarpsborg. Hvorfor i all verden fikk ikke Emil dahle kontrak?? Kanonspiller. Håper Vevatne kan komme tilbake. Ser Brann vil låne han ut!!! Hva me midtstopper Solli fra Viking,Grande fra Eik eller Asle Andersen 😉

  3. Selvsagt forlater spillere Bryne til fordel for bedre klubber med høyere lønn samt sportslig nivå, at du er sjokkert over dette er litt merkelig da dette er like vanlig som naturlig og heller ikke noe som hver enkelt som jobber ikke ville vurdert selv. At du er kritisk til Bryne styret og ledelsen i klubben kan jeg fullt ut forstå men at spillere forlater Bryne til fordel for bedre klubber synes jeg ikke at ledelsen skal få slakt for. Er bare til å stikke fingeren i jorda og innse hvor Bryne er per dags dato både økonomisk men ikke minst sportslig også.

  4. Jeg er enig med PK. Nå må du og Tarjei Sel snart holde kjeft og heller støtte klubben i det de forsøker å bygge opp. Om ikke vi supportere skal ha troen, hvem skal vel da ha det. Vi har selv et ansvar for å skape et positivt engasjement rundt klubben. Denne bloggen bidrar bare med edder og galle, og null positivitet. At spillere med ambisjoner forlater klubben til fordel for en eliteserieklubb er vel ikke så vanskelig å forstå. Fokus nå bør heller være å forsøke å gjøre Bryne til en attraktiv klubb for nye spillere, slik at neste sesong blir bedre enn den foregående.

  5. Har følgt med Bryne si slutten av 70. tallet då eg begynte som knottespelar. Dei siste sesongene til Bryne he vore veldig svake. Det som har prega klubben i disse sesongene er økonomisk rot. Når økonomien er skral og år etter år hovedsponsor har vert mangelvare når sesongen sparkes i gang skaper dette uro i heile klubben. Dette har vert med på å skape den kvardagen Bryne er i. Foran neste sesong bør alle sponsorer være på plass lenge før sesongen starter slik at dette ikkje skal bli en ny snakkis både i aviser og på tribunen. Når dette er i orden er det lettere å jobbe med det sportslige både for styret og trener. En annen ting som skaper uro er den årlige kontraktskrivingen som det nesten har gått sport i. Korfor kan ikkje det skrives kontrakter som varer lengre en 1 til 2 år. Dette gir ikkje en god og stabil klubb som er fremtidsrettet. Det legges opp til at spillere forsvinner når kontrakten utgår og klubben står igjen uten å få ei krone for han. Her må Bryne starte med å bygge ett lag sett over meir en 1 til 2 år, kontrakter på 3 til 5 år for å skape stabilitet og en god stamme å bygge på. Det finnes mangen talenter i Bryne, og dessverre får mangen av disse ikkje lovt til å vise seg frem på banen. For å blomstre må dei få lovt å spille ikkje bare når vi leder komfortabelt, men også frå start. Dette er med å skape spillere med erfaring. Bryne har spillere med erfaring i dag og trenger i mine øyner ikkje mangen fleire av dei. Bryne trenger unge spillere som spiller kamper for å få erfaring!!
    Bryne må heilt klart ha ett sportslig utvalg som jobber tett opp mot treneren her støtter eg Gunvald heilt ut. Slik det har vert i år kan vi ikkje ha det. Saken med Krister taler for seg. Er personlig ut frå det eg har sett i år glad for at Krister er med videre. Dette er i mine auge en ung lovene spiller som har vert blandet Brynes beste når han har spilt.

    Hei Bryne!

Legg att eit svar