Hallo Bryne!

Feiring av fornye kontrakt i 1.divisjon. 2013. På Holmenkollen
Feiring av fornya kontrakt i 1.divisjon. 2013. På Holmenkollen.

Aller fysst må eg bare få lov å hylla Gunvald Falkum som nå har takka for seg som Bryneblogger. Einkver klubb i verden drømme om den type supporterar som står på i den grad han har gjort, å det at det e så kort vei fra idé te aksjon for han. Det e den type mennesker som får jobben gjort!

På mange måder har pilene pekt nerøve for Jærens superlag de siste årå, men han har virkelig tatt på seg oppgaven med å bera det korset heilt te resten av omgivelsane – å verden – skjønne kor fantastiske denne foballklubben e. Så då Gunvald ringe meg å seie at han tror på meg, å vil ha meg te å fylla skoå hans i denne bloggen, ja, då har eg ingen andre valg enn å sei ja, takka for tilliten og prøva å gje han rett i troå på meg.

Så kem e eg? Eg e 35, e født og oppvokst i Stavanger, og bor nå i Oslo for å forfølga drømmen min om ”å bli noe i media”. Dette syns både Gunvald og Jærbladet kunne ver ein interessante vinkel å blogga om Bryne fra, å eg håbe jo at andre og vil se det sånn.

Eg e lidenskabelige Brynesupporter som har vært med sånn omtrent fra 1987, då eg som 7 åring fekk se Kolbjørn Ekker scora målet som ga oss Kongepokalen. I 112.minutt. Eg traska rundt å holdt med Bryne fra då av, å det va jo ikkje fritt for at det blei litt klammeri og någen ukvemsord med barndomsvenner. Men det va fysst når eg reiste fra byen det blei ein besettelse.

Eg va i militæret, å på perm i Tromsø, når Thomas Dahl scora mål mot Lyn, å sendte Bryne te Tippeligaen. Akkurat då føyg engasjementet mitt te et nytt nivå, å itte den dagen tror eg ikkje det har gått ein dag uden at eg har tenkt på laget. Det har vært opp- og nerturar, men eg har aldri tvilt på at for meg e det bare Bryne her i verden.

Eg har trodd og prøvd å holda med et engelsk lag, men den følelsen som eg får i magen av Bryne sine resultater – på godt og vondt – har gjort det heilt tydeligt at eg kan liga mange foballag, men eg elske bare Bryne.

Her e neste generasjon Brynesupporter fra Stavanger. Her med selveste Kongepokalen fra 1987
Her e nevøen min, å neste generasjon Brynesupporter fra Stavanger. Med Kongepokalen fra 1987.

Det e sesongoppkjøring, å fysste kampen viste lovane takter, seie bloggens utsendte reporter, Gunvald. Han kunne fortella om fine prestasjoner av laget, å trakk fram spesielt Undheim, å denne nye Kastrati, spelerar som eg lige godt, og tror på.

Det e gode tegn for den nye sesongen, men eg må ærligt innrømma at eg har hatt ein litt aen inngang te årets sesong enn de foregåande. Før kver sesong e eg glødane optimist, å har vondt for å se det lage i ligaen som ska klara å unngå 3-målstab mot oss.

Denne gangen har eg ikkje hatt heilt troå, å begynt å frykta at denne nerturen som me har vært i ska vara for alltid. Men i og med at eg e ikkje har heilt troå, har eg begynt å tenka at kanskje ingen andre heller har det, og at i år komme Bryne te å slå nedifra, å at de derfor e dømt te å overraska med å gjør det bra. Så nå e eg litt modvillige optimist kan du sei.

Eg skjønne klubben har ein del utfordringar, å fortsatt vett eg for lide om klubbens indre liv te å bedømma det, men det som eg kreve e at Bryne sleppe te sine yngre krefter å satse hardt på disse. Eg har sitt Bryne taba kampar med halvgamle østlendinger og innleide ex-talenter, å då har eg tenkt at Bryne hadde garantert fått liga mange poeng i de kampane med Vagle, Undheim, Grødem å andre lokale guttar. Den einaste veien for Bryne e å finna ud kordan me kan få de fantastiske 15-åringane heilt opp te A-laget. Klare me det, vil Bryne ble et alvorligt bra foballag som kan selga talenter, fortsetta å gje nye sjansen å bida fra seg med spelerar som gjer alt for drakten.

Heilt te slutt vil eg bare sei, eg kan jo ikkje nekta for at eg syns det e kjekt at Bryne har kjøpt ein 2 meter høge kroatiske keeper som har ambisjoner, men eg syns synd på Høidahl hvis han nok ein gang kun bler reservekeeper. Og Knezovic ska ver betydeligt bedre hvis det ska rettferdigjøras at han tar plassen.

Forfattar: Bjørn Mihle Laugaland

Brynesupporter, født i Stavanger, og bor nå i Oslo. Har vært på alle cupfinalane som Bryne har vært i, og drømme heila tidå om den neste.

Legg att eit svar