Hipp Hurra, i dag er det 17.mai!

Gratulerer så mye med dagen til alle sammen! 17.mai er en fantastisk dag der man går i tog sammen med klassen og venner, koser seg med familie, barn som springer rundt og koser seg, og der is er en stor del av dagen. Dagen min startet klokka halv ni ved Gjesdalhallen. Jeg skulle gå i tog sammen med 10. trinn. Dette vil bli mitt siste år i tog, for når jeg starter på vgs går man ikke i tog. Neste gang blir nok når jeg er russ. For meg er å gå i tog en av de viktigste tingene denne dagen. Det er noe med stemningen rundt toget. Alle smiler, stråler og veiver med flagget og hyller Norges bursdag. Det er så kjekt å gå i tog, og se alle som står langs veiene så fine og flotte med Norges nasjonaldrakt og roper: Hipp Hurra!

Videre reiste vi til Bærland skole, der ungene skulle få lov til å leke og gjøre de aktivitetene som er lagt i stand. Jeg snakket med masse kjente, spiste masse is og kake. Det går ikke an å feire 17.mai uten is. Is er en så stor del, for i dag kan jeg spise så mye jeg vil. Til nå har jeg spist tre, men flere skal det bli.

Når vi var ferdige på Bærland skole gikk vi ned til faster for å spise mat og kose oss. Til mat skulle vi ha koldtbord, og til dessert skal vi ha ulike kaker og mer is. Senere i dag skal jeg gå i folketoget klokka fire og nyte resten av dagen med venner og familie.

Jeg håper at alle koser seg masse i dag og at dere nyter denne vakre dagen sammen med familie og venner. Og husk, SPIS IS!

Påskeeggjakt!

Hei, endelig er det påskeferie, og jeg kjenner at det er så deilig med ferie. Siden fredag har jeg kost meg masse sammen med familie og venner. På onsdag reiste jeg og familien til Langesund der bestemor bor. Her var også familien fra Trondheim og London. Og det var så koselig å se alle sammen igjen. Siden onsdag har vi bare slappet av og vært i badeparken her på hotellet i Langesund. Å gå på dette badelandet er alltid et must når vi er her.

I dag har vi vært på påskeeggjakt. Jeg, familien min, Scarlett og de fra Trondheim har gått en tur i skogen. Det var så deilig å gå på tur, ihvertfall når det var så fint vær. Vi startet å gå tur klokka tolv, og gikk innover i en skog. Da vi hadde kommet et stykke stoppet vi. Det var her basen for påskeeggjakten skulle være. Onkel Marius og far skulle lage kart som vi skulle følge for å finne eggene. Da de var ferdige, gikk vi ungene litt vekk sånn at de kunne gjemme eggene. Så etter en stund var påskeeggjakten i gang!


Alle ungene løp rundt forbi og lette febrilsk etter eggene. Og det vi ikke visste var at de var mye bedre gjemt enn det vi trodde. Jeg klarte ganske lett å finne to egg, som ikke var mine. Men de 4 andre var veldig vanskelige. Jeg lette og lette,  gikk frem og tilbake. Men klarte allikevel ikke å finne dem.

Så sa far til meg: Du har gått forbi egget ditt mange ganger, og du har vært nærme alle gangene. Da begynte jeg å tenke på hvor jeg hadde lett mest og gått frem og tilbake. Og med en gang jeg fant ut hvor det var, gikk jeg bort, og fant egget mitt. Egentlig lå det litt synlig, men jeg tror at når du leter ganske fort så blir du litt blind. Jeg ble ihvertfall det. Jeg ble veldig glad da jeg fant egget mitt, og det var fylt med masse godt snop. Etter jakten, satte vi oss ned, spiste snop og slappet av. Så litt senere før vi gikk hjem hadde vi et par runder med boksen av.

Det var en kjempekoselig tur i finværet. Og jeg kjente at påskestemningen var der. Det er ikke påske uten påskeeggjakt. Nå senere i dag skal vi ha bursdagsselskap for søskenbarnet mitt Amalie.

10. klasse droppet skolebenken og reiste i slalombakken

I dag har jeg, klassen min og nesten hele 10. trinn hatt skidag. Denne dagen har vært etterlengtet lenge. I sekken pakket jeg med meg kjeks, kvikklunsj, kakao og mat. Vi reiste fra skolen klokka 8:15 og var fremme ved Stavtjørn rundt 9:15. Alle kunne velge mellom å stå i trekket, gå på langrenn eller være ute i snøen og leke.

Jeg valgte selvfølgelig slalom. Selv om jeg liker godt å gå på langrenn, liker jeg også veldig godt slalom. Og det som er et ekstra pluss med slalom er at du slipper å gå i oppover bakkene, hehe. Sammen skulle jeg renne i lag med mine tre gode venninner, Gøril, Sandra og Anette. Det som var ekstra spennende var at Anette aldri har stått på slalom før, så jeg skulle lære henne.

Dagen i dag har vært kjempe kjekk. Da vi kom frem var det utrolig mye tåke, som gjorde at vi nesten ikke så noen ting når vi rant. Men det gikk greit. Anette var veldig flink, og ga aldri opp uansett hvor mye hun datt. Og hun ble bedre og flinkere ut over dagen. Rundt i 11:30 tiden tok vi oss en god matpause med kakao, brus, hjemmelaget skoleboller, mat, kvikk lunsj og kjeks.

Så fortsatte vi videre, og tåken begynte endelig å forsvinne. Og nå kunne du endelig se godt hvor du rant. Men det startet å regne i slutten, så vi ble ganske blaute. Så når klokka var rundt 13:00 skulle vi reise hjem. Men jeg og Sandra ville renne mer, så vi spurte de som jobbet der om de kunne skru på trekket igjen, sånn at vi fikk en siste tur. Og det gjorde de! Så da fikk vi hele trekket for oss selv, og det var kjempe kjekt.

Det er veldig kjekt å ha en sosial dag der man ikke trenger å tenke på skolen. Nå som det nærmer seg slutten av ungdomsskolen har vi så sykt mange prøver, tentamener og eksamener. Så da er det ekstra godt å lette litt på skuldrene og bare kose seg en dag i snøen med venner.

En magisk morgen!

Hei, for et fantastisk fint vær vi har. Det er så deilig med sol og minusgrader. Og nå har det også kommet snøforhold i skiløypene i Brekko. Så jeg og far bestemte at vi skulle ta oss en morgentur i Brekko. Vi reiste hjemmenfra klokka halv ti, og var der oppe rett før klokka ti. Da var det allerede kommet kjempe mange voksne og barn, og den øverste parkeringsplassen var nesten full.

Vi startet å gå, og løypene var helt fantastiske. Det var skikkelig idyllisk. Vi gikk rundt i løypene mens vi så soloppgangen komme stigende mellom fjellene. Snø hadde lagt seg på trærne og det var som et eventyrland. Vi gikk to rolige turer gjennom den lengste løypa. Kjempekjekt å gå på ski igjen, i løpet av året har jeg bare hatt en skitur.

Har du lite å gjøre i dag, da anbefaler jeg å reise til Brekko. Det er så fint der.

2017, here I come!

Hei!

Nå har vi kommet til slutten av 2016, og snart er et nytt år i gang. Dette året har gått utrolig fort, med mange gode minner, og flere skal det bli i 2017. Ganske rart at vi nå kommer til å si 2017 og ikke 2016, men samtidig blir jeg fort vant til det. Desember har vært en veldig fin måned med god mat, mye godteri, mange fine øyeblikk sammen med familie og mange fine gaver. Skulle ønske vi hadde snø, men det fikk vi dessverre ikke. Utenom at det snødde litt på julaften, noe som var ganske koselig. Da kom julestemningen ordentlig på plass.

Denne nyttårsfeiringen har vært veldig fin, og ganske morsom. Vi startet med å spise en herlig middag laget av min kjempe flinke mamma. Vi hadde kalkunfilet med forskjellig tilbehør. Og til dessert hadde vi sjokoladefondant, som jeg laget. Det var utrolig godt. Når vi hadde ryddet litt fant vi frem bingo. Hedda fikk seg et bingo-sett til jul, så det et stort ønske fra henne å spille det. Alle var skikkelig engasjerte, og alle ville vinne. I slutten var det utrolig jevnt og det endte med at Kaja vant en runde og jeg den andre runden.


Så kom det vi har pleid å gjort de siste årene, nemlig pakkeleken. Det er så gøy, og du vet jo aldri hva pakkene inneholder, og som oftest går alle for de store pakkene, men det er ofte de små som er best. Alle sammen fikk mange forskjellige pakker både morsomme og nyttige. Resten av kvelden satt vi å slappet av og så film, og ventet på det nye året. Da klokka ble 11:50 kledde vi på oss, gikk ut, tenkte stjerneskudd og telte ned til det nye året. Da klokka slo 12 ble det skutt mange store og kjempefine raketter.

Jeg håper dette blir et like fantastisk år, og GODT NYTT ÅR!