Von i hengande snøre

Von i hengande snøre

Det er sagt at det skal være «von i hengande snøre». Det er dette utsagnet Viking får knytte seg til etter pinsens seier over Kristiansund. Men det forteller vel sitt om hvor ille det er
blitt når tilhengerne til fotballens aristokrat, Viking, er i ekstase over å ta poengene mot Kristiansund – en nykommer i toppfotballen, og for sikkerhets skyld også ved en gedigen keepertabbe.

Vel, vel, tre poeng er tre poeng – jeg ser det poenget. Det bedret jo situasjonen på tabellen, og det er ikke lenger fullt så langt opp til de andre middelmådighetene i toppen av norsk fotball. Men for et lag som sa – ifølge Viking-sjefen den gang, Geir Solstad, «i Viking samler vi ikke på 4. plasser», er situasjonen fortsatt ille. Nå er Jåttå-laget begeistret for en bedring poengmessig på 16. plass…..!

Neste oppgave er bortekamp mot en annen tidligere «toppklubb» i den hjemlige andedam,
Lillestrøm. Kan Viking sikre seg poeng på Åråsen? Hvis det skulle skje, er håpet om et fortsatt liv i den såkalte Eliteserien fortsatt til stede.

Boknafjorden skiller fortsatt mellom Nord- og Sør-Rogaland. FKH leverer ikke blendende fotball i årets sesong, men vant overraskende borte mot Aalesund i pinsen. Flere hakk opp på tabellen, men avstanden til nedrykksplassene er ikke sjenerende stor for FKH.

Sandnes Ulf – eller bare Ulf, som de gode, gamle Ulf-patriotene sier, sliter med å henge med i 1. divisjon. I det minste i kampen om de to øverste plassene. Lite tyder på at det vil
være mulig å ta en av de to øverste plassene – i realiteten skal trolig Ulfane være glad hvis de klarer å ta en av kvalik-plassene. Det er flere om beinet der også.

I 2. divisjon har vår krets med fire lag. I øyeblikket ser det ut til at de to topplagene som kjemper om avansement er Nardo og Nest-Sotra. Jeg hadde håp om at Bryne skulle makte en topplass, men akkurat nå er Jærlaget kommet noe bakpå. Kanskje er det også litt overraskende at EIK sliter på nedre del av tabellen. Stor stas da Viking ble slått i cupen nede i Egersund, men i serien har ikke laget fra okka by maktet å innfri forventningene. En smule bedre for Vard, som slo EIK 1-0 i pinsen, og Vidar som slo svake Fana hele 4-0.

Torsdag er det ny kamp for bygdas eget lag, denne gang mot Hana på vår egen bane. Randaberg har slitt med å lage mål på eget gress, og mål må til skal det bli tre poeng. Skal et nytt nedrykk bli en trussel, må det bli mål og tre poeng – aller helst også mot Hana. Ta turen opp på kampen, det kan bli hyggelig det.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *