Viking skaper problemer for seg selv

Selv om det spilles veldig mange kamper rundt om på fotballbanene i vårt distrikt, så er det toppkampene som er temaet. I Haugesund gjør FK Haugesund det bra, er i medaljestriden , og er fylkets ledende klubb for tiden. Viking har kun ett mål for øye: Opprykk til Eliteserien omgående!
Det har så langt gått stort sett bra – dog med litt motbakke tidvis. Men de to siste kampene mot Florø og Tromsdalen har skapt rystelser i Vikingleiren. Begge kampene burde vært overkommelige oppgaver, men begge har gitt tap. Dermed er en plass blant tabellens to første lag plutselig blitt usikker – i øyeblikket ligger Viking fire poeng etter både Aalesund og Mjøndalen. Begge disse to lagene er like ujevne som Viking, så her kan det meste skje – og et ekstra spenningsmoment er det at Viking skal møte begge disse på bortebane. Den første, mot Aalesund, spilles forøvrig 23. oktober kl. 1900.
Dertil kommer som nevnt Mjøndalen 4. november – kl. 1200 – og de to siste motstanderne er Ullensaker Kisa 28. oktober og Kongsvinger hjemme på Jåttå 11. november kl. 1300.
Det er et håp også i «et hengjande snøre» som kvalikkampene er. Da får Viking i første kamp hjemmekamp mot lag nr. 6 som i øyeblikket er Ullensaker Kisa. Går det bra blir det kamp mot vinneren av den andre kvalikkampen, og går også den bra blir det kamp mot lag nr. 14 i Eliteserien!
For de som måtte mene at det ser ikke helt lett ut dette, har unektelig et poeng.
Et ekstra poeng er det at Sandnes Ulf er snublende nær en kvalikplass etter god innsats i flere kamper nå. Det betyr at et oppgjør mellom Viking – Ulf kan bli et moment i kvalifiseringen.
Og i kveld mandag kl. 2000 spiller Randaberg mot Sandnes Ulf 2 om tre uhyre viktige poeng for å unngå nedrykk.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.