Viking med plan B

Viking med plan B

Rogalands Avis kom onsdag 23. august med hele forsiden med tittelen «Slik skal plassen i Eliteserien reddes». Treneren Ian Burchnall kan i avisen fortelle at «Vi kan ikke holde på med å trille ball på egen halvdel. Det fungerer ikke. Spesielt ikke med den selvtilliten som er i laget. Nå må vi bli mye mer direkte i stilen og få ballen opp mot motstandernes halvdel».
Jeg kunne ikke ha sagt det bedre selv. Ja, rent bortsett fra at svært mange av oss på tribunen har sagt akkurat dette i halvannen sesong, men uten å få særlig gehør.
De siste ti kampene blir ifølge Viking-treneren neppe så pene å se på. Nå har det ikke vært særlig pent det som har vært vist hittil heller, så akkurat det tror jeg nok at Viking-patriotene vil kunne leve med.
Jeg tror Burchnall har rett i at den eneste muligheten til å bli i Eliteserien er via kvalifisering. Heller ikke det blir lett. Riktignok skal Viking i høst møte både Tromsø og Kristiansund, men begge dissse kampene går på bortebane. Det er neppe noen fordel, i det minste trives de fleste lag bedre på eget gress enn hos motstanderne.
Jeg ga tidlig uttrykk for at det blir nedrykk etter denne sesongen. Kanskje ble jeg noe usikker da millionene fant veien inn i Viking-kassen, men optimismen sank flere grader da jeg så hva Viking fikk igjen for pengene. Nå har «nye Viking» tatt to poeng på tre kamper, og dermed er Jåttålaget fortsatt på siste plass.
Noen ord om vårt eget lag her i vår selvstendige kommune. Randaberg er på 2. plass på tabellen i 4. divisjon, og det er neppe noen mulighet til å vinne denne serien. Muligheten til opprykk lå/ligger i at Egersunds A-lag rykker ned fra 2. divisjon og ned i 3. divisjon. Da kan ikke Egersund 2 rykke opp i 3. divisjon, fordi det er ikke tillatt at en klubb har sitt A-lag og B-lag i samme divisjon. Nøkternt sett er det ingenting som tyder på at noe slikt vil skje.
Da blir det nok 4. divisjonsfotball på Randaberg neste sesong også.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *