Urolige tider i fotball-Norge

Urolige tider i fotball-Norge

Det har vært en tid for uroligheter, og nå tenker jeg ikke på hva som skjer i Nord-Korea. Nei, det er urolige tider også her hjemme – ikke minst innenfor veggene på Ullevaal stadion hvor Norges Fotballforbund holder hus. Noen av oss har i noe tidligere tider hatt vår gange der, og jeg tror ikke noen er særlig komfortable med de siste dagers hendinger. I alle fall er ikke jeg det…!
Landslagets 0-6-tap er lite hyggelig, for å si det pent. Men det bekymrer meg også at det var oppegående fotballfolk som før kampen uttalte at det kanskje var visse muligheter…… – til et hederlig resultat, forstod jeg. Jeg undret meg – har disse optimistene glemt at det er verdensmestrene fra Tyskland som var motstander? Jo, jeg vet at Frankrike spilte uavgjort mot Luxembourg, men dette var Tyskland….! Måten nederlaget skjedde på, er langt verre – et norsk lag som aldri ble noen motstander, som aldri satte tyskerne på prøve. Uff!
Det er altså 45 år siden sist vi tapte 0-9 for Nederland. På bortebane – hjemmekampen tapte vi kun 2-1. Husker du hvem som spilte for Norge i 0-9-kampen? Det var kjente fotballnavn, og her er de: Per Haftorsen, Haugar, Erling Meirik, Rosenborg, Per Pettersen, Frigg, Thor Spydevold, Fredrikstad, Sigbjørn Slinning, Viking (Thor Alsaker Nøstdahl, Strømsgodset), Tryve Bornø, Skeid, Svein Hammerø, Viking (Sven Otto Birkeland,Start), Jan Fuglset, Molde, og Harry Hestad, Molde.
Det er ikke første gang at Tyskland vinner mye – jeg minner om at i semifinalen i VM i 2014, vant Tyskland 7-1 over Brasil……..!
Det er urolige tider også i kvinnefotballen i NFF. Ada Hegerberg som ble kåret til verdens beste kvinnelige spiller i fjor av FIFA, vil ikke spille mer på landslaget. Jeg er ikke så veldig forundret – mest forundret er jeg over tidspunktet. Jentene er bare såvidt kommet hjem etter den håpløse innsatsen i Nederland i sommer under EM, der resultatet for det norske laget er tre kamper, tre tap og ingen scoringer…! Dermed skylder jentene på NFF!
Glem ikke at det ikke er første gang at de kvinnelige landslagsspillerne klager. Da Bjarne Berntsen var landslagstrener, var det fem spillere – under ledelse av Lise Klaveness som i dag fremstår som «ekspert» i NRK – som trakk seg fra landslagsspill.
Når det er sagt – det er sikkert ting som kan rettes opp også innenfor NFF. Hva Nils Johan Semb sysler med er det opptil flere som lurer på……!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *