Tre poeng ble til ett poeng på overtid

Tre poeng ble til ett poeng på overtid

Randaberg tok tre nye poeng mot Midtbygdens IL hjemme på Harestad fredag. 4-0 er sifre som avgjort lar seg høre, og akkurat nå er laget plassert på tabellens 2. plass. Men her er det mange om beinet, og avstanden opp til Egersunds 2. lag på topp er lang.
Jeg trodde, eller i det minste håpet jeg, at Viking var ferdig med perioden der laget avga poeng på overtid. Selvsagt vil det skje den beste en og annen gang, men for Viking er det noe langt mer, og langt mer farlig. Vikingene avgir poeng i kamp etter kamp like før dommerne sier at «nå er det nok».I øyeblikket er det Kristiansund og Tromsø som er nærmest til å bli forbipassert av Viking – med Sogndal som en god «reserve» i bunnstriden.
Bare få minutter før dommerne avsluttet helgens kamper, hadde Viking tre poeng i lommen borte mot Aalesund. Samtidig var Kristiansund poengløse i sitt oppgjør mot Sarpsborg. Så –
like før vi skulle hente fram cola-glasset og feire poengene, får Viking utlikningsmålet til
1-1 i mot seg, og Kristiansund benytter anledningen til å utlikne på eget gress mot sarpingene. Dermed ett poeng til både Viking, Aalesund og Kristiansund – og ingenting endret seg i bunnstriden.
Det er selvsagt hyggelig med ett poeng, men det er tre poeng som løsningen når du kjemper med ryggen mot veggen – slik Viking gjør for tiden….!
Et moment er det også at Viking skal ha bortekamper både mot Tromsø og Kristiansund i høst, og det gjør det ikke lettere. Viking tapte hjemme for Tromsø, men tok en heldig seier mot Kristiansund i kampen på Jåttå.
Tromsø ligger bak Viking, såvidt, men legg merke til at Tromsø har to kamper til gode på Viking. Den første av disse – mot Vålerengen – spilles på Ullevaal stadion i kveld.
Ulf – jo, jeg vet det nå kalles Sandnes Ulf – ledet 3-0 mot Åsane i Sandnes søndag, og seilte inn mot tre poeng. Men bergenserne reduserte til 1-3 og på overtid scoret Åsane to ganger og knep 3-3 og ett poeng. Her spilte Geir Andre Herrem en solid kamp med to mål – ja, han er sønn av den tidligere Viking- og Bryne-spilleren Geir Herrrem. Unge Herrem spilte også for Vidar i et par sesonger, og var et viktig bidrag til at Vidar holdt seg i 2. divisjon for et par sesonger siden.
Til helgen er det nye lodder og nye gevinster….!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *