Top of the League

Å påstå før sesongstarten av Viking ville toppe tabellen etter to serierunder, skulle neppe ha fått så altfor mange stemmer – rent bortsett fra de svorne Viking-tilhengerne. Nå er det riktignok en kamp som ikke er spilt – Rosenborg hjemme mot Odd – og med Odd-seier vil også Skienslaget komme opp på full pott, seks poeng. Men Vikings målscore med 4-0 er det neppe noe å gjøre med for Odd’erane….!

Gildt å hygge seg med slike ting en mandag morgen, selv om det egentlig er bortkastet tid. Det gjenstår fortsatt 28 kamper før sluttstrek settes, og det er da – når det er like før julenissen gjør sin ankomst – at tabellen er viktigst. Da vil den nok se helt annerledes ut enn den som foreligger en mandag morgen i begynnelsen av april…..

Onde tunger vil nok kunne hevde at Viking har hatt marginene på sin side. Det er riktig – søndagens Tromsø-utgave var en pinlig opplevelse. Nordlendingene så helt hjelpeløse ut foran Viking-målet, og må vise helt andre takter om det skal bli poeng i framtiden. Vikings 1-0-ledelse var en gavepakke fra Tromsøs forsvarer, Pirinen, som sendte en avklaring direkte i beina til Kristian Thorstvedt, og 2-0 kom sekunder før slutt da Tromsø satte inn infanteriet i angrepet – uten at det ble noe særlig farligere av den grunn. Det eneste det førte til, var at forsvaret lå helt åpent – og det benyttet Thorstvedt seg av.

All honnør til unggutten – det er jo hyggelig at det inn i blant finnes en «forrektige» lokal spiller også….!

Brann var det satt visse håp til, men hittil har ikke det vært noen suksess. Nederlag mot Odd i bortekampen, og kun ett poeng hjemme mot Strømsgodset forteller ikke om gullhåp for Bergenslaget. Lørdag kommer Brann til Jåttå – kveldskamp kl. 2000 – og det vil trolig komme mange tilskuere til det oppgjøret.

I alle fall kommer de som får lov til å være så seint oppe – og ute – en lørdagskveld…!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.