Tar Viking bortepoeng mot Stabæk?

Tar Viking bortepoeng mot Stabæk?

Omsider er vi i gang. Nåja, ikke helt – først lørdag starter 2. divisjon, og så kan vi bare lure på hvorfor det skal gå så lenge før denne divisjonen starter. Kvinnenes Toppserie startet allerede siste helg i mars – før Tippeligaen – men det skyldes selvsagt at jentene skal ha sitt VM i løpet av sommeren, og da blir det ikke noen hjemlig seriefotball. Klepp-jentene vant forøvrig sin første kamp – hjemme mot Vålerengen – og fikk en god start. Den ble etterfulgt av bortekamp mot Arna-Bjørnar, og sannelig ble det ny seier til Jæren. Avaldsnes, fullastet med utenlandske spillere og med Tom Nordlie som trener, har ikke fått noen god start. To tap!

Viking åpnet i en svak kamp borte mot nyopprykkede Mjøndalen – og tapte. Ikke akkurat den åpningen som klubbens tilhengere hadde håpet på, men resultatmessig gikk det bedre hjemme mot Tromsø. Fortjent seier 3-1, men det må sies at det var et tynt Tromsø-lag. Dessuten var laget i det gavmilde hjørnet – først et selvmål, og på stillingen 1-1 – da nordlendingene syntes å få et lite grep på kampen, så trodde keeperen at det var 24. desember og julekvelden. Den gavepakken kunne ikke Berisha unngå å score på, og derfra og inn var det ingen spenning lenger – Viking var egentlig nærmere 6-1 enn Tromsø var 2-3.

To lag har vunnet begge sine kamper – Rosenborg og Odd. Trønderne imponerer med målscoren 5-0 og 6-0 – siste sifre kom mot Haugesund – som opplevde et mareritt hjemme på «nye» Haugesund stadion. Kommende helg skal Rosenborg ha hjemmekamp mot Strømsgodset i et oppgjør som vi kanskje trodde skulle bli noe som liknet på et «toppoppgjør». Nå er vi noe mer usikre. FKH skal ha bortekamp mot Vålerengen, og tar neppe poeng.

Odd står med to seire. Trener Fagermo har et poeng når han snakker om «kjøpelaget» Molde – i motsetning til hans eget som mest består av noe mer hjemlige spillere fra Telemark og tilliggende herligheter. Det kan sikkert sies mye om trener Fagermo – og det blir jo gjort også – men at han er et forfriskende innslag med sitt Odd-lag, det skal ingen ta fra ham. Ikke sjenerende mange utlendinger på det laget…! Odd skal til Bodø og møte Glimt som har tapt begge sine kamper hittil, og som trolig blir å finne i den ytterste bunnstrid denne sesongen. Det samme gjør Tromsø, og jeg medgir at det er noe jeg misliker – det er viktig for norsk fotball at nord-norske lag er med i toppen. I sin tid – ja, jeg medgir at det begynner å bli lenge siden – dømte jeg cupfinalen på Ullevaal stadion mellom Bodø/Glimt – Vard. Det var i 1975 – bevare meg vel, det er 40 år siden!! – og Glimt vant 2-0. Dermed var Nord-Norge for alvor kommet inn i norsk fotball, og året etter rykket Glimt opp

i det vi i dag kaller Tippeligaen. Ikke legg for mye i at jeg dømte også den siste og avgjørende opprykkskampen mot Lyn på Ullevaal i 1976, heller ikke at da Glimt spilte sin første hjemmekamp i «Tippeligaen» i 1977 mot Ham-kam, dømte jeg sannelig også den……!

Tilbake til Viking. De blåkledde skal møte Stabæk i Bærum, og bør ha muligheter for å ta poeng. Neppe alle tre, tror jeg – men kanskje kan uavgjort være innen rekkevidde. Stabæk er ikke blant de lagene vi vil finne blant topplagene – langt i fra – så det er mot slike lag at Viking bør hente poeng.

Deretter følger Vikings hjemmekamp 25. april – mot Rosenborg – på Jåttå. Det vil overraske om Viking tar poeng der, selv om det ble seier i treningskampen like før seriestart.

Men kamp om poeng mot Rosenborg er fortsatt en av godbitene for det hjemlige publikum.

Molde tapte sitt første oppgjør – hjemme mot Odd – men slo tilbake i bortekampen mot Glimt i Bodø. Nå blir det nabooppgjør mot Aalesund, men gjestene er neppe gode nok til å påføre Molde det andre hjemmetapet av to mulige.

Nå skal vi ikke legge så mye i tabellen akkurat for øyeblikket. Først etter 5-6 serierunder kan vi begynne å studere tabellen med tanke på sluttstriden i oktober.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.