Svekket posisjon i 2. divisjon

Rogaland har fire lag med i årets 2. divisjon. I år. Det kan lett bli færre neste år. Ser vi på tabellen synes nedrykk for Vard temmelig klart allerede. Noe bedre er Vidars posisjon, men Lassalaget er avgjort med i bunnstriden. Nå ble det ett poeng lørdag mot KFUM Oslo, og det lar seg avgjort høre. Vidar tapte 0-3 mot Oslo-laget i vårkampen. Det som er verre er hjemmetapet for Vard i forrige runde, det førte Vidar rett ned i fortvilelsen.
Bryne har tatt mål av seg for opprykk. I år også. Lørdag ble det grusomme 0-4 borte mot Flekkerøy, og dermed er Jærlaget seks poeng etter «runner up», Hødd. Lederlaget Skeid, et storlag på 50-tallet, ble slått av Bryne forrige helg, men har sju poengs forsprang på Jærlaget likevel.
Egersunds IK, eller EIK mellom venner, hadde en dårlig start, men nå går det godt. Seier mot Vålerenga 2 mandag kveld, vil bety at «okka by» passerer Bryne. Vi er bare halvveis i sesongen, og det kan bety at EIK blir med i opprykkstriden. I neste serierunde, 12. august, møtes Bryne og EIK på Bryne…..!
Viking er nede på 4. plass i 1. divisjon, fem poeng etter lederlaget Aalesund, som dessuten har en kamp mindre spilt. Men Viking er kun to poeng etter tabelltoer Sogndal som tradisjonen tro kjemper for opprykk til Eliteserien, slik at tapet for Nest-Sotra er ingen katastrofe. Tredjeplassen på tabellen innehar Mjøndalen som dessuten møter Viking på hjemmebane i høst.
Om vi ser på tabellen slik den ser ut i dag ville Viking møtt Ullensaker Kisa i første kvalikkamp, mens Mjøndalen skulle møtt Tromsdalen. Deretter ville de to vinnerne ha møtt hverandre, og vinneren i den kampen kunne ta sikte på å møte Stabæk i siste og avgjørende oppgjør.
Sandnes Ulf møter Kongsvinger borte tirsdag, men vel så interessant blir kampen 25. august mot Viking i Sandnes. Har du sikret deg billett der – husk at det var 15 000 tilskuere
på Jåttå i vår. Så mange er det ikke plas
s til på Sandnes stadion!
Men mye kan endre seg, både her og der, før julenissen melder sin ankomst…….

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.