Sommerpause når banene er best…

Sommerpause når banene er best….!

Etter søndagens bortekamp mot Odd i Skien blir det sommerpause for Viking fram til 6. august. Pussig, sa vi i sin tid – å ta sommerpause når banene er best. Akkurat det argumentet er ikke så aktuelt lenger når flere lag spiller sine kamper på kunstgress – i motsetning til hva verden forøvrig gjør…! Motstander 6. august er Lillestrøm i første høstkampen, og det blir på Jåttå kl. 1800.
Søndagens oppgjør endte med en solid Viking-seier. Riktignok kun med to mål, men Viking var knusende overlegne i begge omganger – og Skienslaget var aldri i nærheten av å ta poeng. Jeg innrømmer det villig – dette var bra Viking!
Så dukker «spøkelset» opp, naturlig nok. For denne seiren kan Viking først og fremst takke Samuel Adegbenro for – i tillegg til den gode laginnsatsen. Han løper fra de aller fleste, slik han også gjorde i Skien søndag. Det vil være overraskende hvis han ikke forsvinner til utenlandsk proffotball i nærmeste framtid. Storscorere som lager mål på bestilling, har ikke Viking mange av – eller for å si det mer korrekt: De har ingen. Noen setter sitt håp til Tommy Høiland som er spilleklar til høstkampene. Det har jeg liten tro på, Tommy var dyktig i å levere mål da han spilte for Vikings 2. lag, men suksessen uteble når han tok på seg A-lagstrøya. Hverken i Molde eller Strømsgodset var han noen suksess.
Men for all del – Viking var på vinnersporet søndag, og det skal bli spennende å se om laget kan følge opp suksessen.
Ulfane fra «indre Gandsfjorden» spiller igjen kommende søndag etter sin pause – og nå er Mjøndalen motstander hjemme i Sandnes. Ulfane har vært noe opp og ned, men tok ferie vel plassert på tabellen – ja, så bra at en av plassene som gir direkte opprykk til Eliteserien, avgjort er innen rekkevidde. Kvalifiseringsspill synes i det minste «sikkert».
I 2. divisjon spiller Bryne mot B-laget til Odd – eller mot Odd 2, som det heter i mer dannet tale. Tre poeng til Jærlaget vil bety topplass igjen, og i øyeblikket er det kun to lag som kjemper om tetplassen: Bryne og Nest-Sotra. Tabelltoeren får sjansen i en kvalik-kamp mot sesongslutt.
Vidar som var spådd en vanskelig sesong, tok søndag sin tredje strake seier – og det endog etter sin tredje kamp på rad uten å slippe inn baklengsmål. På Lassa har ikke Vidar tapt i år, alle de fire tapene er kommet på bortebane.
EIK fra Egersund tok ett poeng søndag borte mot Nest-Sotra med en sen utlikning, og har fått merke – slik Vidar fikk i fjor – at cupsuksess kan skape problemer i serien. Nå står egersunderne i fare for å miste sin storscorer, Bob Sumareh, som er svært aktuell for Kristiansund i Eliteserien.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *